Tampere
22 May, Wednesday
22° C

Proakatemian esseepankki

Uudelle B2B-myyjälleKirjoittanut: Petteri Kiuru - tiimistä Hurma.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Mitä on hyviä asioita huomioida kun aloittaa B2B-myynnin?

Uuden B2B-myyjän kannattaa aloittaa rauhassa. Kohdata ensin pienemmän profiilin asiakkaita, koska tietotaitoa ei ole vielä. Tästä lähtee nostattamaan asiakaskokoa taitojen kasvaessa. Jos heti painelee isolle asiakkaalle, saattaa puolen vuoden jälkeen tulla ajatus, että olisi voinut nyt tietojen ja taitojensa avulla saada se isompi asiakas suostumaan kauppaan.

Tuntemuksien ja kokemuksien ylös kirjoittaminen auttaa jälkeen päin palaamaan niihin ja ottaa oppia sekä huomata omaa kehitystään matkan varrella. Heti alusta asti kannattaa opetella siihen.

Opettelu hieman mukautumaan asiakkaaseen. Persoonan pitää näkyä myyntityössä, mutta työajalla edustetaan yritystä, eikä itseään. Vaatteita päälle yrityksen normien mukaisesti tai sinne päin vähintään. Myyjänä voi antaa omia persoonallisia mielipiteitäkin, mutta ne ei saa olla liian kärkkäitä ja ne pitää osata perustella. Jos asiakas ei tykkää myyjästä, hän ei myöskään osta.

Myyntityön tekeminen systemaattisesti ja alusta asti sen opettelemiseen takaa tien huippumyyjäksi. Pitää osata asettaa tavoitteita itselle päivälle, viikolle, kuukaudelle ja vuodelle. Ne voi koostua soitoista, kontakteista, käynneistä, liideistä ja kaupoista.

Laadun ylläpitäminen takaa asiakkaiden paluuta ja puskaradioista uusien asiakkaiden saantia. Kiireistä huolimatta asioita ei hoideta vasurilla, koska asiakkaat alkavat puhua ja maine alkaa kasvaan. Omasta tekemisestä kiinni mihin suuntaan maine kasvaa.

Selkeää, rauhallista ja varmaa tekemistä alkuun, niin hyvä pohja tulee matkalla kohti huippumyyjän titteliä!

http://blogi.myynninmaailma.fi/vinkit-aloittelevalle-myyjälle

Kommentoi