Tampere
24 Jun, Monday
18° C

Proakatemian esseepankki

Tulevaisuus yrittäjänä?Kirjoittanut: Kukka-Maaria Halme - tiimistä Revena.

Esseen tyyppi: Yksilöessee / 2 esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Itse tehty
Sara Parikka
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Tässä podcastissa keskustelemme Matildan kanssa tiimimme pajassa heränneistä ajankohtaisista aiheista, mm yrittäjyys, perheenlisäys, vastuullisuus ja tasa-arvo.

Korjaus äitiys- sekä vanhempainpäivärahaan:

Äitiysrahaa maksetaan korkeintaan 105 arkipäivältä. Äitiysvapaalle voi jäädä 30-50 arkipäivää ennen lapsen syntymää. Vanhempainrahakausi alkaa äitiysrahakauden jälkeen. Vanhempainrahaa voi saada yhteensä tuon mainitun 158 arkipäivältä ja sen voi jakaa valitsemallaan tavalla molempien vanhempien kesken (Heinämaa, 2021).

Varsinkin aloittava yrittäjä helposti arvioi työtulon alakanttiin säästääkseen YEL vakuutuksen kuluissa. Vanhempainpäiväraha perustuu 12 kuukauden jaksoon, jolloin ennakointi voi olla haastavaa koska se tulisi aloittaa jo ennen raskautta. Ennakoinnilla tässä tarkoitetaan YEL maksun korottamista.

Lähteet:

Unwomansuomi instagram tili. Julkaistu 3.5.2022. Viitattu kohdassa 6:52.  https://www.instagram.com/p/CdFjEkcMh0z/?igshid=YTM0ZjI4ZDI=

Heinämaa, T. 10.2.2022. Ilona.works – Miten yrittäjän äitiyspäiväraha tai isyyspäiväraha määräytyy? https://ilona.works/elakevakuutukset/yrittajan-aitiys-tai-isyyspaivaraha/#/

Parikka, S. 2021. Itse tehty. Wsoy. Helsinki. Viitattu kohdassa 20:48.

Kommentoi