Tampere
19 May, Sunday
23° C

Proakatemian esseepankki

Tulevaisuuden helppousKirjoittanut: Mika Nurmi - tiimistä Promisia.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Tulevaisuus… Sana ihana on. Ainakin minulle! Se tuo mieleen mahdollisuudet, parannukset, helpotukset ja muita asioita, jotka tälläiselle mielikuvituksen luomissa maailmoissa elävälle henkilölle luovat innostusta ja optimistisuutta. Kun miettii millä kaikilla tavoilla elämä pallon päällä tulee mullistumaan niin monin tavoin. En kuitenkaan halua ihan kaikkea tulevaa spoilata, mutta hieman avaan tulevaa palvelumuotoilun näkökannalta ja miten se tulee mullistumaan teknologian kehittyessä. Lohkoketjujen ovat avanneet mahdollisuuden yrityksille tehostaa ja mukavoittaa palvelupolkujaan hyödyntämällä lohkoketjuissa toimivia älykkäitä sopimuksia. Teknologiaa sen enempää avaamatta tässä tekstissä. Avaan sitä kuitenkin parin eri casen myötä, kuinka kyseiset yritykset niitä hyödyntävät.

Case 1.

Ensimmäisiä massatuotettuja sähköautoja markkinoille tuonut Tesla hyödyntää älykkäitä sopimuksia tankkauspisteissään ja pyrkii helpottamaan asiakkaidensa toimintoja näiden avulla. Tankkaaminen alunperinkään ei ole mitenkään rakettitiedettä ollut, mutta kuitenkin Tesla on onnistunut tekemään siitä entistäkin yksinkertaisempaa. Miten siis Teslan asiakkaiden palvelupolku etenee? Asiakas ajaa autollaan Teslan tankkauspisteelle, näyttää Teslalta saatua tägiä automaatille ja ryhtyy tankkaamaan autoaan. Teslan älykkäät sopimukset käynnistävä automaattisen tapahtumaketjun, jossa se tunnistaa asiakkaansa ja laskuttaa asiakkaan profiilia Teslan järjestelmien kautta. Simple as that! Varsinkin tälläiselle mukavuudenhakuiselle henkilölle.

 

Case 2.

Sähköautojen lisääntyessä liikenteessä ovat monet yritykset alkaneet hyödyntämään älykkäitä sopimuksia itseohjaavissa ajoneuvoissa. Tällä hetkellä tarkoituksena on hyödyntää sopimuksia ajoneuvojen oppimisessa ja keskustelussa keskenään muun liikenteen kanssa, niiden suoraviivaisen toimintamallin puolesta. Jos pohditaan tässä taksiliikennettä ja toimialaa, niin ihmisten kuljettaminen tulevaisuudessa tulee olemaan hyvin helppoa sekä yksityistä, kun ei enään tarvita kuskeja ohjaamaan autoa, vaan asiakas tilaa kuljetuksen kohteeseen X, hyppää autoon ja liikkuu kohteeseen, ilman yhtäkään ylimääräistä henkilöä autossa. Tämä luo asiakkaalle matkustamisen mukavuutta ja turvallisuutta, ilman pelkoa inhimillisistä virheistä liikenteessä. Älykkäät sopimukset mahdollistavat kaiken tämän.

Kommentoi