Tampere
17 Jun, Monday
17° C

Proakatemian esseepankki

Blogi: Trello – uhka vai mahdollisuus?Kirjoittanut: Noora-Emilia Hassinen - tiimistä Promisia.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

 

Kuulin Trellosta muutama viikko sitten apuvalmentajan toimesta Projektorissa ja päätin itsekin tutustua pikimmiten asiaan. Ensikosketus Trelloon tapahtui junamatkalla puhelimen välityksellä, läppärin jo hyydyttyä pitkän päivän jälkeen. Koneellekin saatavissa oleva sovellus vaikutti heti hyvin mielenkiintoiselta. Eteen avautui heti useita käyttöohjeistuksia ja vaikka mitä klikkailu mahdollisuuksia. Ensi innostuksen jälkeen meinasi iskeä myös kauhu – kuinka tätä handlataan?

Trello on työkalu sekä yksilöiden, että tiimien käyttöön. Sovelluksen ideana on mahdollistaa tehokkaampi projektienhallinta sekä vähentää esim. projektitiiminjäsenten välistä sähköposti tulvaa. Kyseessä on sovellus, joka ilmenee ikään kuin ”post it -lappu seinänä”, mutta reaaliaikaisena virtuaalimaailmassa.  Voit aloittaa jokaiselle projektille oman ”taulun”, johon lähdet kokoamaan lappuja eri otsikoiden alle. Voit jaotella materiaalia esim. tehtäviin, työn alla oleviin ja valmiisiin asioihin. Trellossa voit lisätä saman taulun käyttöhenkilöiksi useampiakin jäseniä ja näin ollen se toimii todella hyvin projektityöskentelyssä. Näin pääset näkemään selkeästi missä vaiheessa projektinne eri tehtävät kulkevat ja etenevätkö työt suunnitellusti.

Lapuista löytyy hyvin monenlaisia lisäominaisuuksia, joiden avulla voit muodostaa esim. tarkistuslistoja juuri tiettyä tehtävää varten, lisätä liitteitä, kuvauksia ja esimerkiksi hälytyksen lähestyvästä deadlinesta. Trellosta tuntuu löytyvän niin monenlaisia pieniä ”lisämausteita”, että en itsekään ole vielä päässyt kaikkeen perehtymään.

Jo lyhyen perehtymisen aikana totesin Trellon kuitenkin hyvin käytännölliseksi yksilöprojektienkin hallinnassa. Tulevan kesän kahvilaprojekti on lähtenyt huomattavasti nopeammin jäsentymään, kun projektin To Do -lista löytyy aina käsien ulottuvilta reaaliaikaisesti sekä tietokoneelta, että puhelimesta. Pidän siitä, kuinka Trellossa on otettu myös visuaalinen ilme huomioon ja taulujen taustakuvaa pääseekin ketterästi muokkaamaan. On huomattavasti miellyttävämpää työskennellä työkalulla, joka miellyttää  omaa silmää ja kesäisen kuvan auringonpaiste houkuttelee toimimaan projektin parissa useamminkin!

Tulen varmasti hyödyntämään Trelloa jatkossakin ja paneutumaan sovelluksen mahdollisuuksiin entistä syvemmin. Tulevaisuuden testikohteita ovat mm. kuinka voin lisätä jäseniä samaan projektitauluun, miten Trellon kalenterinäkymä toimii ja kuinka voisin hyödyntää sitä entistä tehokkaammin. Tahdon testata kyseistä työkalua myös eri projektitiimien kanssa – voisiko yhteistyö sujua entistä sutjakkaammin Trellon avulla?

Kommentoi