Tampere
20 May, Monday
9° C

Proakatemian esseepankki

Hyppy vuoteen 2024Kirjoittanut: Julia Koski - tiimistä Hurmos.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 3 minuuttia.

Hyppy vuoteen 2023

Vuoden lopussa on aina hyvä pysähtyä miettimään mitä haluaa tulevalta ja millainen olen vuonna 2024. Ensimmäinen vuosi yrittäjä opiskelijana alkaa olemana ohi ja tässä on vaikka mitä keretty touhuamaan.

 

Kevät 2023:

Toimin IRT-teamissa ja se veikin aikaa. Kehitin akatemioiden välisiä yhteyksiä Tove Digi-hankkeen parissa ja kävin sen myötä verkostoitumistapahtumassa Tiimiakatemialla. Toimin tiimimme markkinointitiimissä ja hoidin Hurmoksen hallituksessa Villen kanssa sopimus asioita. Lähdin mukaan Proakatemian 24H projektiin ja Veijon sateentekijät johtajuuskurssille. Pääsin houstaamaan ulkomaalaisia vieraita IRT-team:in kautta. Yritin myös muutamaa myynti rokkista, mitkä lopulta lensi kovaa päin puuta. Ryhdyin tuutoriksi ja tutustuin paremmin meidän tiimiläisiimme Jesseen ja Iirikseen. Lähdin Saksaan toukokuussa Syntren Doneen ja Flipin Veikon kanssa viikoksi innovoimaan ja oppimaan lisää yrittäjyydestä.

Kevät oli aika pitkälti uuden oppimista ja totuttelua. Sana yrittäjyys tuli arkeeni ja uusia asioita rupesi tapahtumaan. Tuli tehtyä päätöksiä, joita en olisi ilman tätä koulu tehnyt. Muutuin rohkeammaksi, itsevarmemmaksi ja heittäytyvämmäksi. En olisi sekuntiakaan vaihtanut, vaikka se tuntui välillä vaikealtakin.

 

Syksy 2023:

Tämä syksy mennyt vauhdilla ja olen tehnyt vaikka ja mitä. Hoidimme tuutori porukan kanssa orientoivat ja pinkkujen ”tuonnin” taloon. 24H-projekti saavutettiin maaliin, niin kuin Sateentekijät johtajuuskurssikin. Aloitin kolme erilaista projektia: digimarkkinointitoimisto, hönähoki ja Sport and Bisness seminar  ”SBS”. Liityin mentorointi ryhmään, josta saan varmasti lisää oppia tulevaan. Kävin kursseilla TAMK:illa ja Tampereen yliopistolla. Jatkoin FTA toiminnassa ja pidän yhteyttä muihin akatemioihin. Auttanut tiimissä siellä missä on mitäkin tarvinnut, tuonut omaa panostani, vaikka minulla ei varsinaisesti tiimissä ole ”roolia”. Tuonut tiimille erilaisia mahdollisuuksia, jotta tiimi menisi eteenpäin.

 

Olen tiimipelaaja henkeen ja vereen, joten välillä on vaikea ymmärtää, miksi muut toimivat noin. Helposti ärsyynnyn, jos muut eivät ajattele samalla tavalla tiimin etua. Tiimipelaaja tausta tulee suoraan urheilujoukkue taustastani. Tätä aion kehittää eteenpäin, aina ei tarvitse mennä satalasissa. Tiimissä otetaan luoteja toisen puolesta ja tehdä pyyteetöntä työtä. Koen, että tiimissä on voimavara, jos me se Hurmoksessa osaamme sen hyödyntää oikein. Syksyn aikana olen saanut enemmän luottoa omiin taitoihini ja pelkään vähemmän sanaa yrittäjyys ja olen uskaltanut lähteä tekemään erilaisia asioita erilaisten ihmisten kanssa. Eniten olen ylpeä rohkeudestani esim. kaikki ne yrityspuhelut ja tapaamiset. Minua kiinnostaa tällä hetkellä johtaminen ja markkinointitaidot. Olen myös kiinnostunut valmentamisesta ja jonkinlaisesta konsultin tai yritysvalmentajan hommista. Tiimimestarit houkuttelisivat minua kovasti.

 

Miksi itsereflektointi on tärkeää?

Muutoksiin rakentava reagointi auttaa sinua kehittymään eteenpäin ihmisenä huomattavasti, sekä auttaa meitä saavuttamaan tavoitteemme. Itsereflektointia voi kehittää eteenpäin, kukaan ei ole seppä syntyessään ja aina voi oppia uuden taidon. Itsekin olen joutunut oppimaan reflektointia, jotta voin kehittää omaa osaamistani eteenpäin. (lifeworks.fi. 2018)

 

Miksi tavoitteiden asettaminen on tärkeää?

Tavoitteiden asettamisessa on tärkeää, että asettaa ensin tavoitteen, sen jälkeen miettii askeleet, miten sinne pääsee ja sitten määrittelee keinot, kuinka askeleet toteutetaan (Duunitori.fi. 2018). Tavoitteiden asettaminen on minusta tärkeää, jotta näkee jonkinlaista konkretiaa paperilla mihin päin on matkalla. Tässä esseessä seuraavaksi asetin itselleni muutaman tavoitteen ensi vuodelle 2024.

 

Mitä tavoittelen?

Aion lähteä vaihtoon toteuttamaan unelmiani kansainvälisten opintojen saralla. Tahdon panostaa esseisiin, jotta voin hakea niistä optimaalisen hyödyn eli opin itselleni. Tulen keräämään koko vuoden oppia minulle tulevaan, jotta voin jatkossa työllistää itseni sekä saavuttaa unelmani.

 

Millaisia projekteja tavoittelen?

Tahdon ryhtyä tiimimme TL:ksi eli Team Leanderiksi. Haluan harjoitella johtajataitojani sekä oppia delegoimaan ja luottamaan muihin työasioissa. Aion saattaa SBS ja Hönähoki -projektit maaliin kunnialla. Tahdon myös löytää yhden itseäni kiinnostavan projektin urheilun saralle. Saisinko jopa toimia yrittäjänä ensi kesänä?

 

Mikä on uuden vuoden lupaukseni itselleni?

Lupaan itselleni vuoteen 2024: Korjata kalenteri kaaoksen, ottaa aikaa itselleni ja laittaa itseni likoon yrittäjyyden saralla.

 

Mikä on uuden vuoden lupaukseni tiimilleni?

Lupaan tehdä töitä tiimin eteen samalla lailla kuin nyt. Lupaan myös, että kalenterini on tyhjempi, jotta kerkeän Iineksen kanssa kahville. Laitan oman itsensä johtamiseni kuntoon, jotta en olisi aina palautusviikolla kireä. Pyrin myös olemaan hiljempaa, jotta pystyn antamaan tilaa myös hiljaisemmille. Lupaan delegoida jatkossa tehokkaammin ja pyrkiä luottamaan meidän tiimiläisiimme enemmän.

Itsereflektointi on tärkeää, jotta me kehitymme yksilöinä eteenpäin. Vanhaa on hyvä kurkata hetkeksi ja parantaa ”huonot” asiat, jotta kehittyy eteenpäin. Onneksi otin aikaa oman vuoteni kelaukselle. Kiitos kaikille siinä mukana pysyneille!

 

 

Lähteet:

Duunitori.fi. 28.11.2018. Aseta tavoite oikein ja saavutat sen, mitä haluat –testaa helpolla käytännön harjoituksella. Artikkeli. viitattu 6.12.2023. https://duunitori.fi/tyoelama/maanantaifiilis-tavoitetesti

Lifeworks.fi. 29.6.2018. Itsereflektointi ja miksi siitä pitäisi kiinnostua. Blogiteksti. viitattu 4.12.2023. https://www.lifeworks.fi/blogit/katse-omaan-napaan-ammatillinen-itsereflektio-siita-pitaisi-kiinnostua/

Kommentoi