Tampere
22 Jun, Saturday
8° C

Proakatemian esseepankki

Toinen Tulevaisuus -podcast: Nuorten mielenterveyden haasteet kohdataan perheenäKirjoittanut: Niina Piirainen - tiimistä Roima.

Esseen tyyppi: Podcast tai vlog / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Host: Niina, Roima Team Osk

Vieraat: Kati ja Sanna, Toinen Tulevaisuus

Nuorten mielenterveyspalvelut ovat ruuhkautuneet ja päihdeongelma yhdistettynä mielenterveyden haasteisiin tiputtaa useat nuoret hoidon parista kokonaan. Nuorten kohtaamat haasteet koskettavat koko perhettä, ja sekä nuoret että heidän perheensä jäävät liian usein yksin. Sen lisäksi, että apua on vaikea saada, on myös työlästä koittaa löytää avun eri vaihtoehtoja. Näiden tarpeiden vastaukseksi rakennetaan Toinen Tulevaisuus.

Toinen Tulevaisuus tulee tarjoamaan mielenterveys- ja päihdepuolen  kuntoutusta niille nuorille ja heidän perheilleen, jotka jäävät julkisen  hoidon ulkopuolelle. Usein tämä hoidosta tipahtaminen tapahtuu silloin,  kun nuorella on takanaan päihdekokeiluja tai jo kehittynyt  päihdeongelma. Palvelut tullaan tuottamaan koko perheelle, koska filosofiamme mukaan,  yksin nuoren auttaminen ei korjaa mitään, koska nuoren oirehdinta on  todennäköisesti traumatisoinut koko perheen. Jos taas perhe on yksi syy  nuoren oireisiin, täytyy perhettä ja nuorta auttaa yhdessä löytämään  toimiva dynamiikka, missä nuori pääsee kasvamaan aikuiseksi  turvallisessa ja ymmärtävässä ympäristössä.

Tässä jaksossa puhumme siitä mihin tarpeeseen Toinen Tulevaisuus on syntynyt, siitä kuinka mielenterveyden haasteet kohdataan perheenä ja kuinka tukea tarvitsee niin nuori kuin hänen vanhempansakin. Tervetuloa mukaan kuuntelemaan kuinka rakennetaan Toinen Tulevaisuus.

Jos sinä haluat kertoa tarinasi tai haluat lähteä mukaan turvaamaan nuorten mielenterveyspalveluja, lähetä meille sähköpostia osoitteeseen kati@toinentulevaisuus.fi

Kahden lapsen äiti, ex-myyntitykki, nykyinen tiimiyrittäjä ja oppija läpi elämän. Suuntana valmennustyö ja se mystinen balanssi työn ja perheen välillä.

Kommentoi