Tampere
29 May, Wednesday
12° C

Proakatemian esseepankki

Tiimioppimisen tavat tutuiksi Jyväskylän vierailullaKirjoittanut: Esseepankin arkisto - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Motive ei ole aiemmin tehnyt yhteistyötä Jyväskylässä JAMK:n tai Tiimiakatemian kanssa. Idea vierailusta sai alkunsa viime keväänä, kun kuulimme Jyväskylässä toimivasta hyvinvointialan osuuskunnasta, HyvinMonenasta. Emme olleet tienneet, että Suomessa toimii toinenkin hyvinvointialan opiskelijaosuuskunta. Jyväskylän vierailu tehtiin maanantaina 9.10. ja sen aikana tutustuimme HyvinMonenan lisäksi Tiimiakatemian toimintaan.

Jo varhain lähteneet matkaajamme saapuivat Jyväskylään odottavin mielin. Aamupäivä käytettiin tiiviisti motivelaisten ja hyvinmonenan jäsenien yhteiseen työskentelyyn. Osuuskunnat esittelivät toimintaansa, opiskelutapojaan ja tekemiään projekteja.

Aamupäivän lopulla pohdimme pienryhmätyöskentelyn kautta osuuskuntiemme hyviä ja haasteellisia puolia. Palaute kirjattiin ylös ja sitä käytetään osuuskuntien kehittämiseen.
Motive on tiimiyritys, jonka jäsenet tapaavat säännöllisesti viikottain. HyvinMonenalla taas on toiminnasta vastuussa hallitus, mutta muiden jäsenten aktiivisuus on heikkoa. Annoimme HyvinMonenan jäsenille vinkkejä siihen, miten aktiivisuutta voi rakentaa heidän yhteisöönsä.

Kolahduksia tavoitteenasetteluun Tiimiakatemialta

Kolahduksia tavoitteenasetteluun Tiimiakatemialta

Iltapäivällä Tiimiakatemialla vaihdoimme ajatuksia tiimioppimisesta vierailupäällikkö Jarna Lehtolan kanssa. Kiersimme Tiimiakatemian tiloissa ja kuulimme projekteista sekä tulossa olevista tapahtumista. Alkuvuodesta järjestetään tiimioppimisesta kiinnostuneille Team 4 learning -tapahtuma, jossa tiimiyrittäjät voivat verkostoitua.

Vastaanotto Tiimiakatemialla oli lämmin ja pohdimme, että yhteistyötä olisi mahtavaa tehdä enemmän tulevaisuudessa. Motive on jatkuva osuuskunta, joten yhteisen toiminnan lisääminen onnistuu myöhemmin luontevasti. Ainakin samankaltaisen päivän järjestäminen Proakatemialla onnistuu helposti.

Haluatko tietää enemmän tiimioppimisesta? Kerromme mielellämme Motiven toiminnasta ja tiimioppimisen mallista lisää kiinnostuneille.

-Anton

 

Kirjoitus on julkaistu Motiven blogissa: http://www.motiveosk.fi/tiimioppimisen-tavat-tutuiksi-jyvaskylan-vierailulla/

Kommentoi