Tampere
17 Jun, Monday
19° C

Proakatemian esseepankki

RevenaKidsin ansaintalogiikatKirjoittanut: Kukka-Maaria Halme - tiimistä Revena.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

RevenaKids on sosiaalisen median alusta, joka tarjoaa sisältöä lapsille. Konsepti on luotu poikkeustilan aikana, helpottamaan vanhempien arkea, kun lapsille on tarjolla ohjattua tekemistä. Youtube-kanavamme on lapsille suunnattu ja toivomme, että lapset löytävät kanavan vanhempien kautta. RevenaKidsin muut sosiaalisen median kanavat – Instagram ja Facebook – ovat suunnattuja vanhemmille. Näissä kanavissa kerromme tulevista videoista ja vinkkejä esimerkiksi etäilyarjen pyörittämiseen lasten kanssa. RevenaKidsin videot ovat tällä hetkellä liikunta- ja askartelutuokioita, jotka ovat suunnattu 4-11 vuotiaille. Tarkoituksena on jatkossa lisätä myös satu- ja leikkihetkiä.

Saimme Tampereen kaupungilta apurahan yhdenvertaisesti sinun -kampanjan myötä. Apuraha mahdollistaa RevenaKidsille kunnollisten kuvauslaitteiden hankinnan sekä budjettia markkinointiin. Tavoitteenamme on aluksi ilmaisen sisällön avulla kasvattaa RevenaKidsin tunnettavuutta sekä luoda vahvaa brändiä. Haluamme, että RevenaKids toimii jatkossa brändinä, jonka alla voimme järjestää esimerkiksi lastentapahtumia.

Koska tällä hetkellä toimimme vain sosiaalisessa mediassa, olemme miettineet, miten voisimme verkossa ansaita rahaa. Olemme pohtineet erilaisia yhteistyövaihtoehtoja brändimme kasvaessa. Meidän tapauksessamme kuitenkin kaupalliset yhteistyöt on suljettava pois youtuben puolelta koska sen sisältö on suoraan pienille lapsille suunnattua. Muita kanavia on alusta asti käytetty vanhempien tavoittamiseen, joten siellä meidän olisi mahdollista toteuttaa yhteistöitä.

Olemme suunnitelleet jo aikaisemmin mainitsemiani lastentapahtumia brändimme alle. Tiimistämme löytyy useampi liikunta-alan ammattilainen, joten voisimme tuottaa liikuntatapahtumia lapsille tai koko perheille. Tapahtumat voivat vaihdella parista tunnista koko päivän tapahtumiin ja niihin osallistuttaisiin kertamaksulla. Myös esimerkiksi lasten ja vanhempien yhteiset juoksutapahtumat ovat suosittuja, ja niistä on mahdollista tienata varsinkin, jos lapsen juoksevat ohjaajien kanssa ja vanhemmat saavat rauhassa juosta omaa lenkkiään.

Pitkäkestoisimpina lasten palveluina olemme miettineet esimerkiksi juoksukoulua tai päiväkerhoja/leirejä. Erityisesti kesällä ja koulujen loma-aikoina päiväkerhot ovat suosittuja. Videoiden avulla pyrimme jo luomaan luottamusta ja näyttämään osaamistamme vanhemmille, jotta toimintaa olisi pienempi kynnys lähetä mukaan.

Myös lastenhoitopalvelu on mahdollinen kasvamisen työväline meille. Olen ollut aikaisemmin tarjoamassa liikunnallista lastenhoitopalvelua, joka sai todella lämpimän vastaanoton. Samaa periaatetta voisimme käyttää RevenaKidsissä. Minä liikunnanohjaajana tarjoaisin lastenhoitoa, joka sisältää erilaisia aktiviteetteja ja keskittyy lasten motoristen taitojen kehittämiseen. Matilda meidän askartelu taitajana voisi taas tarjota kädentaitoihin keskittyvää lastenhoitoa, jolloin lapset pääsevät käyttämään mielikuvitustaan sekä kehittämään hienomotorisia taitojaan.

RevenaKidsin toiminta on tällä hetkellä hyvin riskitöntä, joten olemme uskaltaneet lähteä nopeasti työn touhuun. Jostain on aloitettava ja kehitymme koko ajan matkan varrella. Emme tällä hetkellä saa tuottoa toiminnasta, mutta uskomme, että säännöllisellä pitkäjänteisellä työllä brändimme mahdollistaa meille vapauden tehdä erilaisia projekteja lasten parissa. Laadukas työnjälki ja ilmainen sisältö luo meille jo valmista asiakaskuntaa ja kohderyhmää, johon voimme tarttua, kun alamme laajentamaan toimintaa poikkeustilan jälkeen.

Kommentoi