Tampere
19 May, Sunday
14° C

Proakatemian esseepankki

Proakatemian mentorointiohjelma on mahdollisuusKirjoittanut: Rasmus Janakka - tiimistä Samoa.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Ensi alkuun aivan super- iso kiitos alumneille, jotka ovat mahdollistaneet Proakatemian mentorointiohjelman. On ihan uskomattoman hienoa nähdä, kuinka tiivis koulunyhteisö todella on ja kuinka monet entiset opiskelijat ovat valmiita käyttämään useamman tunnin kuussa aikaansa auttaakseen nykyisiä opiskelijoita. Te teette ihan älyttömän hienoa ja tärkeää työtä, jolla on iso merkitys. On myös hienoa, kuinka mentorointiohjelman avulla entisiä ja nykyisiä akatemialaisia yhdistetään sillä, verkostoituminen onkin yksi akatemian isoimmista asioista mitä se tarjoaa.

 

Itse olen osallistunut nyt kahdesti peräkkäisinä vuosina Proakatemian alumnien järjestämään mentorointiohjelmaan enkä ole kertaakaan katunut. Järjestäjät ovat tehneet aivan uskomatonta työtä löytäessään mentorille sopivan mentoroitavan sekä toisin päin. Ensimmäisenä kerralla sain mentori parikseni Sallan, joka osasi auttaa minua todella hyvin sen hetkisten haasteideni kanssa. Käytimme paljon aikaa kirjanpidon opiskeluun sekä Excelin harjoitteluun. Teimmekin monia hyödyllisiä kaavoja, joita pystyn hyödyntämään nyt omassa liiketoiminnassani. Olen Todella kiitollinen Sallan panoksesta sekä avusta, jota olen saanut.

 

Tällä hetkellä minun mentorointiparini on Esa. Hän on aivan huikea tyyppi, jolla on aina pilkettä silmäkulmassa. Esan kanssa olemme käyneet paljon asioita monipuolisesti läpi, mutta keskittyen kuitenkin tämän hetken haasteisiini, jotka liittyvät erilaisiin ohjelmiin, järjestelmiin sekä hakukoneoptimointiin. Esa on oikea Excel velho, mikäli näin voi sanoa. Meillä on onneksi vielä ohjelmaa jäljellä kevääseen saakka, sillä tarvitsen vielä ehdottomasti hänen tukeansa ja apuaan oman osaamiseni kehittämiseksi. Olen kuitenkin jo nyt erittäin kiitollinen myös Esalle hänen panoksestaan.

 

Proakatemian mentorointiohjelma ei ole mikään itsestään selvyys. Entiset opiskelijat ovat nähneet paljon vaivaa tämän mahdollistamiseksi ja toivon, että me nykyiset opiskelijat osaisimme tätä arvostaa ja vaalia perinnettä jatkossakin. Itse aion vielä osallistua uuteen mentorointi ohjelmaan vielä viimeisenä lukuvuotenani, mikäli tällainen mahdollisuus syntyy. Tiedän jo nyt, että tahdon myös valmistumisen jälkeen laittaa hyvän kiertämään ja osallistua ohjelmaan mentorina ja tarjota apuani uudelle tulevaisuuden yrittäjälle. Tee sinäkin niin. Mentorointi ohjelman ei ole tarkoitus olla pelkästään mentoroitavaa varten vaan se on upea mahdollisuus jakaa oppeja sekä kontakteja molemmin puolin. Lisää tietoa mentorointiohjelmasta saat Proakatemian alumniyhdistykseltä.

 

Proakatemian alumniyhdistys

Kommentoi