Tampere
18 May, Saturday
9° C

Proakatemian esseepankki

Oy vs RevenaKirjoittanut: Jarkko Suojanen - tiimistä Revena.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
-
-
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Arkansia Oy

 

Oman osakeyhtiötoiminnan sovittaminen revenan arkeen on ollut haastavaa koko akatemian ajan. Jos joku nyt ei vielä tiennyt nii olen 2017 perustanut Arkansia Oy nimisen osakeyhtiön Äitini ja serkkuni kanssa. Osake yhtiömme tarjoaa tilitoimistopalveluita asiakkaillemme, jotka ovat olleet samoja jo yli 20 vuotta johtuen äitini entisestä yrityksestä yms. Itse hoidan taloushallinnon palveluita muutamalle asiakkaalle, joita on esimerkiksi tiimiyrityksemme Revena Osk ja vastikään perustettu Herkkä Snacks Oy. Tarjoan asiakkailleni taloushallinnon palveluita pitäen sisällään osto- ja myyntireskontran käsittelyä, palkkojen laskemista ja maksamista, sekä budjetointia yms.

Miksi osakeyhtiön sovittaminen arkeen on haastavaa?

Toimintani arki pyörii pitkälti puhelimessa eri asiakkaiden kanssa ja heidän asioidensa hoitamisessa. Yrityksemme arvoja on nuorekkuus, luotettavuus sekä asiantuntejuus. Koenkin, että mikäli haluan olla oikeasti hyvä ja arvostettu kirjanpitäjä pitää minun olla asiakkaideni saatavissa vähintäänkin kello 9–17. Viikkotasolla kirjanpito vie ajallisesti n. 10 h eli ei kuitenkaan ihan hirveästi. Kuitenkin näiden yllättävien puhelujen saapumisaika saattaa olla kesken pajan, puoli kahdeksan illalla tai viikonloppuisin kun asiakkaani hoitavat itse omia asioitaan. Joudunkin näin ollen tinkimään omasta arjestani aikaa toiminnalle, tätä se yrittäminen vissiin sitten on. Keskittyminen saattaa pajoissa herpaantua osittain juuri hoitamattomien asioiden takia, tai keskeyttävän puhelun johdosta, koska kirjanpitäjähän pitää olla saatavilla silloin kuin asioita hoidetaan.

Viikkoaikataulu

Jos puretaan oma arkeni tunteihin tarkoittaa se käytännössä sitä, että pajoihin menee 8 h, viikkopalaveriin ja joryn hoitamiseen n.2 h. kirjanpitoon 10 h ja kirjaesseiden tekemiseen 8 h tästä tulee jo yhteensä 28 h. Tuntien epätasaisuuden ja jakautumisen ohella onkin todella vaikea tehdä mitään uutta konkreettista projektia koska nämä ovat tunteja joiden kestoon tai päivään en voi vaikuttaa. Jos ajatellaan, että viikossa kuuluisi olla 36–40 työtuntia niin silloinhan minulla ei menisi kuin 2/3 tunneista ja voisinkin tehdä jotain muuta. Kuitenkin se, että kirjanpidon tunnit jakautuvat koko päivän ajalle niille hetkille kuin asiakas soittaa tai teen itse kirjanpitoa. Näin ollen se ei siis tarkoita, että voisin yhtenä päivänä tehdä vain 8 h putkeen kirjanpitoa, oi vitsi olisipa se helppoa.

Ajan käytön hallintaa helpottaa kuitenkin huomattavasti kalenterin käyttö, ja olenkin pyrkinyt hyödyntämään sitä paremmin kuin ennen tämän kevään aikana. Se on helpottanut tuntien hahmottamista ja hoitamattomien asioiden tekemistä, mutta en kuitenkaan keksi missä välissä minun pitäisi tehdä jotain muuta projektia? Käyttää viikon kahdesta ainoasta vapaapäivästä toinen tai molemmat, tehdä pitempää päivää arkisin, joka muutenkin jo tuntuu loppuvan kesken omien asioideni kanssa vai mitä pitäisi tehdä. Vaihtoehtona ei kuitenkaan ole yritystoimintani lopettaminen, tai mitenkään keskeyttäminen koska toivon että voin jatkaa opiskelujeni jälkeen omassa yrityksessäni työskentelyä. Onneksi kesäksi minulle tulee palkallinen työntekijä helpottamaan omaa arkeani, mutta en hänellekään voi tarjota kunnollista työpaikkaa, koska hommia ei kuitenkaan ole niin paljon, että siihen kannattaisi joku täysipäiväisesti palkata.

Syksyn tavoitteena onkin, että saisin kesän aikana kirjoitettua jo enemmän esseitä kuin yleensä, jolloin syksyn työtaakka pienenisi huomattavasti, jolloin uuden keksiminenkin voisi olla mahdollista.

 

Kommentoi