Tampere
19 Jun, Wednesday
17° C

Proakatemian esseepankki

Nintendo takoo rahaa yötä päivää uusimmalla pelikonsolillaan!Kirjoittanut: Esseepankin arkisto - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

 

Nintendo Switch on koko perheen pelikonsoli, joka julkaistiin maaliskuussa viime vuoden puolella. Laitteen edeltäjiä ovat olleet Wii U vuodesta 2011 lähtien ja perinteinen Wii vuodesta 2006 lähtien. Alkuperäistä Wii:tä myytiin sen tuotannon aikana, joka kesti 7 vuotta, yli 100 miljoonaa kappaletta ja jolla on hallussaan nopeiten myyvän konsolin ennätys. Aikaa mennessä eteenpäin ja Wii U tuli markkinoille. Wii U oli toista maata ja oli järkyttävä pettymys, ainakin verrattaen edeltäjäänsä. Wii U myi noin 5 vuotisen elinkaarensa aikana vain noin 13-14 miljoonaa kappaletta. On vuosi 2017 ja Nintendo on taas päästämässä uutta konsolihirmuaan vapaaksi. Pelättiin, että siitä on tuleva Wii U:n kaltainen floppi ja julkistuksen jälkeen se ei saanutkaan suurta ihailua osakseen. Taisi Switchin tarina olla jo alkuunsa luettu?

Nintendo Switchin elämää on nähty nyt 10 kuukautta. Nämä 10 kuukautta eivät kuitenkaan olleet sellaiset mitä kuviteltiin. Kassakone on soinut taukoamatta ja Switch on nyt jo ohittanut myynnissä edeltäjänsä, Wii U:n, jo yli miljoonalla kappaleella ja lähtee jahtamaan alkuperäisen Wii:n lukuja. Super Mario Odyssey, The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Stardust Valley ja monet muut kyseisen konsolin pelit saavat huippuarvosteluja osakseen. Yhtiö odotti laitteelta noin 10 miljoonaan myyntiä ensimmäisen vuoden aikana ja nämä odotukset ovat ylitetty jo puolella. Osakkeenomistajat mahtavat olla tyytyväisiä.

Mikä sitten on tehnyt Switchistä niin suositun? Syitä on monia. Nintendo Switch ei ole konsolina pelkästään olohuoneen yksikkö tai käsikonsoli; se on molempia. Tällaisia tuotteita ole vielä markkinoilla, joten Nintendon on helppo argumentoida tuotettaan ”2 in 1”-menetelmällä. Nintendo loi huippusuosittujen klassikkopelisarjojen ympärille loistavia uusia pelejä, jotka kuitenkin ovat edellisiä versioitaan loistavampia. Sen hinta alittaa kilpailijoidensa tuotteiden hinnat niiden julkaisupäivinään. Nintendon konsolibrändi on myös todella perheystävällinen, joten lapsiperheiden vanhemmat voivat huoletta hankkia olohuoneeseen itsensä että lapsien huviksi koko perheen konsolin. Viimeiseksi, mikään muu konsoli ei pysty Switchin tapaan luomaan tilannetta, jossa kaksi pelaajaa pystyvät pelaamaan yhdessä samaa peliä.

Nintendo Switch on luonut mielestäni loistavan innovaation pelikonsolimarkkinoilla, joka innostaa sekä lapsia että aikuisia yhtä paljon. Se on kompaktin kokoinen ja sen hintakaan ei huimaa päätä. Tällainen tuote on Nintendolle mahtava sulka hattuun. Kiitos ja kumarrus Tatsumi Kimishima ja muut toverit, jatkakaa samaan malliin.

P.S. Pelkästään innovatiivinen konsoli ei riittänyt, vaan teidän piti luoda vielä leikkimielinen ja opettavainen rakennussarja Labo, joka muuttaa ohjaimen kosketinsoittimeksi, moottoripyörän ohjaustangoksi tai voit muuttaa itsesi robotiksi. BRAVO!

 

 

 

http://www.gamesradar.com/best-switch-games/

https://www.mikrobitti.fi/2018/02/nintendolla-pyyhkii-hyvin-switch-myy-hillitonta-tahtia/

https://www.nintendo.fi/nintendo-switch/nintendo-labo

Kommentoi