Tampere
25 May, Saturday
18° C

Proakatemian esseepankki

Luuletko olevasi luotettava?



Kirjoittanut: Esseepankin arkisto - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Blogiessee

Johtajuutta käsittelevistä kirjoista ei aina löydä pysäyttävän hyviä esimerkkejä ja konkreettisia toimintamalleja, joita mielellään lukisin. Löysin tällä kertaa pienen ja mielenkiintoisen kirjan, joka sai ajatukseni pysähtymään. John C. Maxwell kertoo asioista, joita jokaisen johtajan tulee tietää. Luottamus on yksi niistä.

Luottamus on johtamisessa yksi kantava voima johdon ja työyhteisön välillä. Miten luottamus toimii? Maxwell kertoi todella havainnoivan esimerkin luottamuksen antamisesta ja saamisesta. Esimerkissä kuvataan johtajan luomasta luottamuksesta työyhteisössä, mutta esimerkki sopii yhtä hyvin mihin tahansa ihmisten väliseen luottamukseen. Proakatemian tiimityrityksiin tämä sopii myös mainiosti.

Aina kun johtaja tekee hyvän päätöksen, hän saa ikään kuin vaihtorahaa taskunsa pohjalle. Huono päätöksen tehdessään johtajan on annettava osa vaihtorahoistaan pois. Jokaisella johtajalla on alkuun tietty määrä vaihtorahaa taskussaan, kun hän aloittaa työt uudessa johtamistehtävässä.  Johtajan työtehtävän alettua hän joko kartuttaa vaihtorahoja vaihtokassaansa tai antaa niitä pois. Jos päätökset ovat toistuvasti huonoja, vaihtorahoja on annettava koko ajan pois. Eräänä päivänä, kun johtaja työntää kätensä taskuun antaakseen vaihtorahaa, johtaja huomaa vaihtorahojen loppuneen. Tässä vaiheessa on merkityksetöntä, oliko viimeinen päätös suuri vain pieni. Kun vaihtorahat loppuivat, johtajalle on tullut seinä vastaan.

Jokainen punnitsee luotettavuutta omalla tavallaan. Kuitenkin onnistumisten ja epäonnistumisten summa vaikuttavat uskottavuuteen. Kaikki tietävät milloin teet virheitä, mutta kysymys kuuluu, suostuuko kohtaamaan virheensä? Jos suostuu kohtaamaan virheensä, usein luottamus on vielä mahdollista ansaita takaisin, vaikka se olisi osittain jo menetetty.

Julkastu 19.11.2017 Piece of Total-blogissa

Aihetunnisteet:
Kommentoi