Tampere
19 May, Sunday
16° C

Proakatemian esseepankki

Mitäs me tammikuussaKirjoittanut: Heta Valkama - tiimistä Hurmos.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Hurmos laittoi vuoden 2024 kunnolla käyntiin lähtemällä töihin Rukalle. Melkein viikko yhdessä tehden töitä pipolätkän parissa. Kokonaisuudessaan haluan pohdiskella tässä sitä mitä olisi voitu tehdä toisin ja kerätä ajatuksia tiimiltä, kun pidämme palautekeskustelun 1.2.2024.

Projektipälenä toimi Markus ja ennen pipolätkään lähtöä itselleni ei ainakaan tule mitään muuta parannusehdotusta kuin majoituksen tarkistaminen, ihan vain varmuuden vuoksi. Kuitenkin ensimmäisen auton päästyä koko pitkän päivän ajon jälkeen seilasimme kahden makuupaikan välillä ihan vain muutamaan otteeseen. Toki kommelluksia mahtui matkaan aika paljon ja tiimissä tapahtui kaikenlaista ja kaikki on nyt keskusteltu palaute keskustelussa. Hurmos toimi erittäin avoimesti ja antoi rakentavaa palautetta palautekeskustelussa mielestäni erittäin hyvin verrattaen, vaikka joka iltaiseen läpikäynti palaveriin rukalla.

Infopläjäys rukasta: Pipolätkä Ruka oli 263 eri joukkueen turnaus 2024 tammikuussa, joka pelattiin kolmena päivänä. (Pipolätkä 2024). Hurmokselta työvoimaa tuli 17 henkilöä (yksi otettiin Ropinasta, Kiitos Gren). Työtehtävät jakautuivat seuraavasti: 10 tuomaria, 2 info työntekijää, 3 siivoojaa (yksi näistä vastuussa kenttähuollosta), 2 makkaranpaistossa.

Noh mitä me sitten saimme Hurmoksena irti Rukasta? Huomattiin se, millaista on olla viikko yhdessä Espanjan reissua varten (Huisin hauskaa). Opittiin toisistamme syvemmin ja tiimiydyimme erinomaisen hyvin. Opimme siitä, miten paljon noin ison skaalan tapahtuman järjestäminen vaatii valmisteluja, työvoimaa ja mukautumista uusiin tilanteisiin. Opimme yrittäjyyden joustavuudesta ja tiimihengen voimasta.

Katsoin myös mielenkiinnosta mitä muuta tarvitsee huomioida sen lisäksi mitä me jo opimme ja tässä on Suomi.fi verkkosivuilta koottuna tärkeimpiä asioita. Tapahtuman järjestämiseen tarvitaan luvat riippuen tilaisuuden luonteesta ja koosta. Yleisötapahtumista on ilmoitettava viranomaisille etukäteen, erityisesti jos odotettavissa on paljon väkeä tai järjestelyt vaikuttavat sivullisiin. Tapahtuman järjestäjän on myös laadittava pelastus- ja turvallisuussuunnitelma, jos odotettavissa on vähintään 200 osallistujaa, avotuli palaa, ilotulitteita käytetään tai tapahtuma muuten voi aiheuttaa vaaraa. On tehtävä meluilmoitus, jos tapahtumasta aiheutuu erityisen häiritsevää melua tai tärinää, esimerkiksi ulkoilmakonsertista. Musiikin julkiseen esittämiseen tarvitaan lupa musiikintekijöiltä ja musiikkikustantajilta, vaikka osallistumisesta ei perittäisi maksua. Jätehuoltosuunnitelma on tehtävä, jos odotettavissa on vähintään tuhat osallistujaa, ja se on esiteltävä ympäristöviranomaisille viimeistään kaksi viikkoa ennen tapahtumaa. Alkoholin anniskelu yleisötilaisuudessa edellyttää aina luvanvaraista toimintaa, ja tilapäinen anniskelulupa on haettava aluehallintovirastosta viimeistään kaksi kuukautta ennen tapahtumaa. (Suomi n.d..)

Olipa kerrassaan mielenkiintoinen kokemus ja nyt innolla kohti uusia seikkailuja. Toki ilmeisesti meidän talouspäällikkömme teki jo Rukalle seuraavan 10-vuoden jatkosopimuksen, eli ensi vuonna nähdään. Kiitos Ruka, kiitos Hurmos!

 

Pipolätkä. 2024. Info. Verkkosivu. Viitattu 7.2.2024. Pipolätkä Ruka – Se talven paras viikonloppu (pipolatka.fi)

Suomi. n.d. Yleisötilaisuuden järjestäjän muistilista. Verkkosivu. Suomi.fi. Viitattu 31.1.2024. https://www.suomi.fi/kansalaiselle/oikeudet-ja-velvollisuudet/turvallisuus-ja-jarjestys/opas/jarjestys/yleisotilaisuuden-jarjestajan-muistilista

Kommentoi