Tampere
19 May, Sunday
22° C

Proakatemian esseepankki

Mitä voisin parantaa? case VuokratoriKirjoittanut: Rasmus Janakka - tiimistä Samoa.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Vuosi lähenee loppuaan ja kohta alkaakin uusi tilikausi sekä vuosi. Olen jo tehnyt uudet tavoitteet sekä budjetit ensivuodelle, mutta vielä olisi paljon tehtävää esimerkiksi markkinointi strategian suhteen. Tällä kertaa lähdenkin kuitenkin lähestymään asiaa toisesta näkökulmasta eli mitä asioita olisin voinut tehdä paremmin tänä vuonna.

 

Vuosi on ollut poikkeuksellisen rankka koulun ohella. Vuosi on myös ollut erittäin opettavainen. Nyt kun vuosi lähenee loppuaan, olen kuitenkin pääosin todella tyytyväinen moneen asiaan, mutta parannettavaa olisi ollut hurjasti. Monet näistä asioista on kuitenkin varmasti myös sellaisia mitä ei olisi voinut selvittää kuin kokeilemalla. Itse opin monesti kantapäänkautta, mutta samaan aikaan se onkin yksi asia mitä minun tulisi kehittää. Aina ei tarvitsisi oppia asioita kantapäänkautta. Olen kuormittanut itseäni turhan paljon tänä vuonna, enkä ole osannut pysähtyä lepäämään tai miettimään mistä voisin karsia. Olen kokenut, että jäljellä on enää kaikki pakollinen. Osittain tämä voi ollakin totta, mutta on varmasti tapoja, joita olisin voinut toteuttaa helpottaakseni tätä vuotta. Minun olisi pitänyt osata jakaa ja ulkoistaa paremmin töitäni tänä syksyllä. Siitä olisi ollut iso apu. Minun olisi myös pitänyt osata ottaa vapaa päiviä säännöllisesti eikä vain painaa tukka putkella yli 12 h päiviä toisensa perään. Nyt osaan nähdä tiimin tärkeyden ja merkityksen paremmin.

 

Bisneksen kannalta koen, että isoin kehityskohta olisi ollut markkinoinnissa. Loppupelissä vuoden mittaan olen kerryttänyt valtavasti materiaalia, jota en vain ole jostain syystä julkaissut asiakkaille säännöllisesti. Olen varmaankin ollut hyvin kuormittunut ja muutenkin kiireinen koulun sekä suorittavan työn kanssa, että kehittämiselle sekä markkinoinnille ei ole jäänyt tilaa. Koen myös, että en ole paras mahdollinen henkilö tuottamaan kiinnostavaa sekä asiakkaalle arvoa tuottavaa materiaalia. Ehkä tästä syystä olen kokenut markkinointi kuvien sekä tekstien olevan kynnyksen toisella puolella mikä pitäisi ylittää. Uskonkin, että yhteistyökumppanin tai toisen sopivan henkilön avulla tämän vuoden tulos olisi voinut olla vielä huomattavasti parempi. Mikäli olet kiinnostunut markkinoinnista ja harjoittelemaan viestimistä erityisesti kestävältä näkökulmalta niin minuun voi olla yhteydessä. Uskonkin, että tämän vuoden jälkeen pystynkin työllistämään yhden henkilön ainakin osa-aikaisesti.

 

Ensivuodelle aion hioa selkeän markkinointistrategian, jonka pohjalta on helppo lähteä tuottamaan määrätietoisesti sekä säännöllisesti asiakkaalle arvoa tuottavaa materiaalia. Tämä olkoon yksi isoimmista opeista tälle vuodelle. Katsotaan miltä markkinoinnin tulokset näyttävät ensivuonna uudestaan.

Kommentoi