Tampere
26 May, Sunday
24° C

Proakatemian esseepankki

Mitä jäi käteen?Kirjoittanut: Esseepankin arkisto - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Blogi

 

Syyskuussa 2016 päällimmäisenä mielessä olivat mahdollisuudet, joihin tulevina kahtena ja puolena vuotena minulla olisi aikaa tarttua yrittäjyyden ja tiimijohtamisen koulutuksessa. Ensimmäisen kerran opintojeni aikana tuntui siltä, että kunpa tämä tutkinto kestäisi pidempään, kuin tuon lyhyen ajan. Tiimalasi oli käännetty ja hiekka alkoi valua. Se valui hitaasti, oli aikaa testata, kehittää ja luoda liiketoimintaa ja erilaisia projekteja. Oli kuitenkin ymmärrys siitä, että aikaa ei ole hukattavana. Täytyi alkaa tekemään, jotta oppisin paljon ja saisin valmiudet yrittäjyyteen.

Yllätyksekseni projektit eivät olleetkaan ne, jotka veivät huomioni, ajatukseni ja aikani viikoittain. Mitä tarkoittaa tiimi? Mitä tiimi antaa minulle ja mitä minun tulee antaa tiimille? Päässä pyöri kummallisia kysymyksiä minulle uuden työskentelymuodon omaamiseksi. Vahvasta yksilösuoriutujasta ja itsenäisestä tekijästä täytyi muovata tiimiyrittäjä. Jälkeen päin voi sanoa, että matka ei ollut yksinkertainen, mutta ehdottomasti merkittävin tähänastisessa elämässäni. En osaa sanoa, mitä kaikkea tämän tutkinnon rakentamisessa on ajateltu, mutta sen ymmärsin, että mitä enemmän minä annan itsestäni, niin sitä enemmän myös saan takaisin.

Nyt tiimalaisissa on jäljellä enää rippeet ja viimeiset kokemukset ovat käsillä. Olo on haikea, mutta tyytyväinen ja onnellinen saaduista opeista ja kokemuksista. Enää en kuitenkaan toivo, että tutkinto olisi kestänyt pidempään. Koen, että nyt on hyvä aika kääntää sivua. Mitä sitten jäi käteen tästä ajasta? Tarjolla ei ole mitään mittareita sille annille, jolla voisi testata eri osa-alueiden kehittymistä ja arvioida onnistuttiinko hyvin vai huonosti tässä tutkinto-ohjelmassa. Mittarina ja arvioitsijana toimii se tiimi, jota en suoraan sanottuna kokenut tarvitsevani ennen siihen tuloa. Olen todella tyytyväinen, että juuri kyseisessä tiimissä olen saanut oppia paljon itsestäni ja muista, sekä yhdessä olemme saaneet jakaa mieleenjääviä oppeja ja kokemuksia.

En luule olevani koskaan valmis, mutta nyt tiedän, minne haluan tähdätä ja kuinka minulle on luontevaa päästä saavutuksiini. Tiimistä jäävä tuki ja verkosto auttaa matkalla, vaikka emme enää päivittäin olisikaan tekemisissä. Tuntuu, että juuri nyt olen siinä pisteessä, kuin minun kuuluukin olla ja olen kyllin valmis jatkamaan seuraavaan haasteeseen.

Aihetunnisteet:
Kommentoi