Tampere
28 May, Tuesday
21° C

Proakatemian esseepankki

Menesty ajattelemalla oikeinKirjoittanut: Irina Klimova - tiimistä Evision.

Esseen tyyppi: Yksilöessee / 2 esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Ajattele oikein - menesty!
Napoleon Hill
Esseen arvioitu lukuaika on 3 minuuttia.

Yritysmaailmassa on paljon työkaluja, joiden avulla saavutetaan rikkautta ja menestystä. Kuitenkin tärkein niistä on omien ajatusten hallinta, sillä ajatusten voimalla voi saada asioita toimimaan juuri sillä tavalla kuin sinä itse sitä haluat. Muut ihmiset aistivat sinusta, kun olet itsevarma tai jos käyttäydyt niin, ihan kuin olisit jo saavuttanut jotakin.

Kirjassa ”Ajattele oikein – menesty!”, jonka Napoleon Hill oli kirjoittanut vuonna 1937 on pariaatteita, jotka pätevät tänäkin päivänä. Hänen sanojensa mukaan kaikki alkaa ajatuksesta. Jos jokin idea on täysin ottanut sinut haltuunsa, huomaat todennäköisesti sen. Jos ideaa ei ole, se on erittäin vaikeaa. Ajattele oikein – menesty -kirjassa Napoleon Hill rakensi polun varallisuuteen 13 vaiheessa. Kirjailija oli kerännyt tätä tietoa noin 20 vuoden ajan tutkimalla erilaisten ihmisten menestystarinoita.

Usein ajattelemme, että vain jotkut erityiset ihmiset voivat olla rikkaita ja menestyviä, emmekä siksi edes yritetä poistua loputtomalta mukavuusalueelta, jossa ei ole paikkaa suurille saavutuksille. Napoleon Hillin kirja auttaa epäilemättä ylittämään pelkosi ja epäilyksesi, uskomaan itseesi ja siirtymään unelmatiellesi! Tässä on 13 asiaa, joiden avulla voi hallita oman elämäänsä sekä ajatuksiansa.

 

Toive

Ehdottomasti jokaisen ihmisen unelmista voi tulla todellisuutta, kun siihen kohdistuu toimenpide. Vain polttava halu saavuttaa tavoitteesi auttaa sinua rikastumaan sekä menestymään elämässä. Et koskaan rikastu, ellei sinulla ole intohimoa rahalle. Usko vaurautesi, kuten itseäsi!

 

Usko

Usko on katalysaattori mielen kyvyille. Ajatukset, jotka voit tuntea, voivat toteutua. Alitajunta pystyy materialisoimaan positiivisia ajatuksia samalla tavalla kuin negatiivisetkin. Se muuntaa niitä materiaalisiksi käyttämällä kaikkia käytettävissä olevia käytännön keinoja.

 

Itsehypnoosi

Itsehypnoosi on kuin valvontakeskus tietoisen ja alitajuisen ajattelun rajalla. Se ottaa yhteyttä kaikenlaisiin ehdotuksiin ja tietoisuuden itsehallintaan tunteiden kautta. Itsehypnoosin aktivoimiseksi on noudatettava tiettyjä periaatteita, esimerkiksi tämä: ääneen puhuttujen sanojen on tuettava uskoa ja tunteita. Itsehypnoosin myötä perustavanlaatuiset ajatukset tunkeutuvat ihmisen tietoisuuteen.

 

Tieto

Ihmiset löytävät itsenäisesti tarvitsemansa tiedon, mutta tieto ei pysty luomaan vaurautta ennen kuin se on järjestetty ja suunnattu varallisuuden saavuttamiseen. Se voi tulla todelliseksi voimaksi vasta, kun se alkaa muodostaa toimintasuunnitelma tuloksen saavuttamiseksi. Menestystä varten sinun on hankittava erityistietoa sinua kiinnostavalta alalta.

 

Mielikuvitus

Ihmisen potentiaali tallennetaan mielikuvitukseen, missä kaikki hänen suunnitelmansa sekä toiveensa syntyvät. Jos ihminen pystyy kuvittelemaan jotain, niin hän pystyy luomaan sen. Mielikuvitus voi olla synteettistä, auttaa antamaan uusia muotoja tutulle tiedolle ja luovaa, havaitsemaan ja muuttamaan ideoita sekä olemaan yhteydessä yleiseen tietokenttään ja muiden alitajuntaan.

 

Suunnittelu

Ideoista voidaan tehdä vaurauksia selkeällä aikomuksella ja konkreettisella suunnitelmalla. Voit tehdä yhteistyötä oikeiden ihmisten kanssa ja luoda ”ajatuskeskuksen”, määrittää hyödyt kaikille suunnitelmasi osallistujille ja käyttää muiden ihmisten mielikuvitusta, kykyjä, koulutusta ja kokemusta omaan tarkoitukseen. Jos suunnitelmaa ei voida toteuttaa, se olisi korvattava.

 

Työ ja menestys

Ensimmäinen askel kohti menestystä on hyvä työ, jonka haluat tehdä. Jotta löytäisit juuri sinulle sopivan homman, sinun täytyy ensinnäkin ymmärtää mistä aktiviteeteista olet kiinnostunut. Valitse organisaatio, jonka kanssa haluat työskennellä ja ota selvää kaikesta tulevasta työnantajasta. Analysoi omia kykyjäsi ja kykyjäsi ja keskity siihen, mitä voit tarjota. On hyvä myös kirjoittaa kaikki työsuunnitelmat ja ajatukset paperille.

 

Epäonnistumisen syyt

Yleisimmät epäonnistumisen syyt ovat selkeiden tavoitteiden puute, koulutuksen puute, tahdonvoiman puute, sinnikkyyden puute, asioiden viivyttely, luonteen hylkäävät piirteet, epävarmuus itsessään ja tehdyissä päätöksissä, ennakkoluulot.

 

Sinnikkyys

Sinnikkyys voi auttaa sinua kehittämään kykyä ajattelemaan rahallisesti, jotta alitajunnastasi voi tulla todellinen ”rahamagneetti”. Pysyvyys perustuu tapaan, tahdonvoimaan, yhteistyöhön, huolelliseen analysointiin, suunnitelmien varmuuteen, itseluottamuuteen, haluun ja aikomuksen selkeyteen.

 

Mielen voima

Mielen vahvuudesta yleensä kertoo kahden tai useamman henkilön yhtenäinen suunnitelma tai tavoite. Tiedonlähde voi olla kertynyt kokemus, luova mielikuvitus, tutkimus ja kokeilu. Mielen voima voi koordinoida sitä, mitä useat ihmiset tietävät ja kykenevät.

 

Sublimaatio

Asioita voi myös saavuttaa seksuaalisen kehityksen avulla, mikä merkitsee seksin, rakkauden ja harrastuksen osaavaa käyttöä sekä niiden hallintaa. Ja niiden sublimaation kentällä piilotetaan heidän hallintansa salaisuus. Tuhoisat potentiaalit voivat muuttua positiivisiksi, jos ajatus ohjataan luovaan kanavaan. Seksuaalista energiaa sanotaankin ihmisten suurimmaksi, sillä se ottaa ihmisten edessä kaikki esteet pois, ja hän tuntee pystyvänsä ihan mihin vaan.

 

Alitajunta

Alitajunnalle on ominaista reaktio hallitseviin tunteisiin ja toiveisiin, ja se pystyy toimimaan tietoisuuden kautta. Alitajunnan työkalut ovat ihmisten aikomukset, toiveet ja suunnitelmat, mutta mikä tärkeintä – kyky käyttää niitä. Alitajuntaa voidaan pitää välittäjänä ihmisen mielen ja maailmankaikkeuden välillä.

 

Pelko

Pelko, vastaavat epäilykset ja päättämättömyys ovat esteitä menestymiselle ja ideoiden tuottamiselle. Mutta pelko on vain tietoisuuden tila, ja sitä voidaan ohjata ja hallita. Pelot ovat erilaisia, esimerkiksi köyhyyden pelko, kritiikki, sairaus, kuolema, epäonnistuminen jne. Rauhallinen tietoisuus ja onnellisuus voivat voittaa pelot.

 

Napoleon Hillin ”Ajattele oikein – menesty!” -kirja on hyvä ohje rikkaaseen elämään. Voit tulla vaurauteen ja menestykseen, jos käytät tässä teoksessa esittämiä menestysperiaatteita. Mutta näiden periaatteiden soveltamisprosessissa on erittäin tärkeää muistaa, että oma intohimo tulla rikkaaksi on se tärkein tekijä. Jos olet vahva persoona, pystyt liikkumaan kohti tavoitteita sekä sinulla on kurinalaisuus ja osaat seurata suunnitelmiasi, saavutat varmasti menestyksen, mitä ikinä teetkin.

Kommentit
Kommentoi