Tampere
19 May, Sunday
9° C

Proakatemian esseepankki

Leanware ensisilmäykselläKirjoittanut: Olli Pohjoisvirta - tiimistä Value.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

LEANWARE ENSISILMÄYKSELLÄ

Hissin ovet aukeavat ja astumme sisään. Hetkeä aiemmin meidät on otettu vastaan aurinkoisen hymyn ja kättelyiden kera.  ”Oliko helppo löytää perille?” henkilöstöpäällikkö Mira Pulkkinen kysyy ja samassa hissin ovet aukeavat jälleen. Ja niin vierailumme Leanwarella on alkanut.

Aivan alkajaisiksi pääsemme tutustumaan yrityksen tiloihin. Tilavat huoneet, avokeittiö, korkeat ikkunat ja lasiset tilanjakajat luovat avaran ja avoimen vaikutelman. Vaikuttavien tilojen lisäksi huomiomme kiinnittyy rentoon ja yhteisölliseen ilmapiiriin. Kaikki vastaan tulleet tervehtivät meitä iloisesti ja koemme olomme tervetulleiksi. Ylimääräinen pönötys ja virallisuus haihtuu pois. Kierroksemme jatkuu neuvottelutilaan, jossa myös Leanwaren Kaarina Niemelä liittyy seuraamme.

Saamme kuulla lyhyen oppimäärän Leanwaresta yrityksenä sekä heidän yrityskulttuuristaan ja työntantajamielikuvastaan. Nämä olivat aiheita, joista olimme myös ennen vierailua toivoneet kuulevamme.

Erityisesti seuraavat aiheet jäivät mieleemme.

Visio

Leanware tuottaa teollisuuden ja logistiikan ohjelmistoja suomalaisen yritysmaailman tarpeisiin. Leanwaren visio on paitsi inspiroiva myös yhteiskuntavastuullinen. Leanware nimittäin haluaa omalla toiminnallaan parantaa suomalaisten yritysten kilpailukykyä. Eikä visio ole jäänyt pelkäksi sanahelinäksi, sillä vaikuttava referenssiluettelo pitää sisällään lukuisia suuria suomalaisia yrityksiä kuten Valio, Metso ja Ponsse. Leanwaren asiantuntijat kehittävät ja ylläpitävät itse ohjelmistoja, joiden tarkoitus on sulavoittaa ja automatisoida mm. logistiikan toimintoja, jotta yritykset voisivat paremmin keskittyä omaan ydinliiketoimintaansa.

Rekryprosessi Match made in Leanware

Vierailullamme pääsimme kurkistamaan hieman myös Leanwaren rekrytointiprosessiin. Mielenkiintoisessa keskustelussamme kävi varsin pian ilmi, että ns. oikeanlaisen matchin syntyminen on hyvän rekrytoinnin kannalta ehdottoman tärkeää niin työnantajan kuin työnhakijankin näkökulmasta. Leanware etsii asiantuntevia ja ammattitaitoisia ohjelmoijia, jotka lisäksi ovat yhteensopivia yrityksen kulttuuriin. Niinpä henkilöstöpäätöksiä ei tee kukaan yksittäinen henkilö tai johtoporras, vaan prosessiin osallistetaan myös koko se tiimi, jossa työnhakija tulisi tulevaisuudessa työskentelemään. Näin varmistetaan, että molemmat osapuolet ymmärtävät, mihin ovat sitoutumassa. Voidaan sanoa, että Leanware onkin ohjelmistotalo tiimipelaajille.

Myös puskaradio on valjastettu tukemaan onnistunutta rekryprosessia, ja onnistuneen rekrytoinnin ”ilmiantanut” palkitaankin kannustavalla bonuksella.

Leanwaressa arvostetaan jo olemassa olevan ammattitaidon lisäksi myös henkilökohtaista kasvupotentiaalia ja halua kehittyä ammatillisesti.  Henkilöstöään Leanware sitouttaa mm. jatkuvan etenemisen, itsensä kehittämisen sekä avoimen ja ihmislähtöisen kulttuurin kautta. Esimerkkinä mainittakoon, että itsensä kehittämiseen on olemassa oma budjettinsa, jota voi käyttää jopa omiin henkilökohtaisiin projekteihinsa, mikäli ne tukevat omaa ammatillista kehitystä.

Tone of Voice

Tone of voice is not what you say but how you say it. It sets you apart from the rest. Olimme toki tutustuneet Leanwareen yrityksenä jo ennakkoon modernien ja informatiivisten nettisivujen välityksellä. Vierailulla pääsimme kuitenkin tutustumaan vielä paremmin Leanwaren sisäiseen kulttuuriin ja tone of voiceen. Erityisesti hyvien ja kestävien asiakassuhteiden kautta käy ilmeiseksi, että viestintä asiakkaiden suuntaan on onnistunut erinomaisesti ja Leanwaren asiantunteva, mutta rento ilmapiiri on välittynyt toimeksiantajille saakka. Lienee varmaa, että yrityskulttuuri on yhtenäinen ja selkeä myös Leanwaren henkilöstölle. Se millaisena Leanwaren tone of voice välittyy työnhakijapuolelle, ei tosin ole vielä täysin selvillä. Sen vuoksi työnantajamielikuvan vahvistamiseksi on jo alettu toimenpiteisiin ja yrityksen vahvaa sisäistä kulttuuria on alettu sanoittamaan, jotta sitä voitaisiin entistä paremmin viestiä myös ulospäin.

Vierailulla meille välittyi vahvasti Leanwaren rento, mutta asiantunteva yrityskulttuuri, ja olisi hienoa päästä osaltamme välittämään sitä myös tuleville työnhakijoille.

Avainsanat: Leanware, match, rekrytointi, kulttuuri, yhteiskuntavastuu, tiimi, tone of voice, eteneminen, kehitys

 

 

 

Kommentoi