Tampere
21 Apr, Sunday
-4° C

Proakatemian esseepankki

Kuinka rikkaat vs vähempi tuloiset ajattelevatKirjoittanut: Jasmeet Saini - tiimistä Hurma.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on 3 minuuttia.

Vähemmän tuloiset ihmiset ajattelevat näin:

 

Jos sinä ajattelet samalla tavalla kuin köyhä ihminen sinä tulet pysymään köyhänä. Ei se tarkoita sitä, että vihaan köyhiä ihmisiä vaan sitä että yleensä he ajattelevat pienesti koska raha on aina esteenä. Ihminen, jolla on vähemmän rahaa voi etsiä 1h asiaa ja vertailla kaupassa hintoja, jotka ei säästä kauheasti. He myös yleensä ajattelevat esteitä aina kun lähtevät suunnittelemaan jotain. Haluaisin perustaa yrityksen mutta ei varmaan kannatta, kun kippailua on erittäin paljon. He myös paheksuvat rikkaita ja hyvin pärjääviä ihmisiä. Esimerkiksi jos rikas mies ajaa hienolla autolla saatetaan ajatella, että pitää kompensoida jotain tai haluaa esitellä rahaa. Eikä se pelkästään johdu siitä, ettei ole rahaa vaan siitä että on rikkinäinen elämän ideologi ja se ettei ole rahaa on yksi yhteen sattuma johtuen siitä. Esimerkkinä silloin kun lähdet laihana ihmisenä salille ja näet ihmisen, joka on hyvässä kunnossa. Ajattelet, että mitäköhän mömmöjä sekin on vetänyt, kun on noin iso kokoinen. Vaikka hän olisikin vetänyt mömmöjä hänellä silti on varmasti parempi tahdonvoima ja tekemisen meinink kuin sinulla. Ihmiset muutenkin ajattelevat sitä, että ei saisi mainostaa myymistä. Se on jotenkin huono asia, jos olet hyvä siinä. Henkilökohtaisesti en ole vielä törmännyt ihmisiin, jotka olisi sanonut niin. Ihmiset käyttävät 80 % elämästään siihen, että he saavat rahaa niin on jännä huomata se, että ei ole sitten hyväksyttävää sellainen asia jolla voi tehdä hyvin rahaa pienemmässä ajassa.

 

Vähemmän tuloiset ihmiset valitsevat maksu perustaksi ajan. Ihmiset puhuvat siitä, että saan rahaa 15€/h tai sitten 20€/h. Eikä ajattele sitä, että antavatko he oikeasti arvoa sille ajalle mitä he käyttävät siihen. Yleensä ihmiset, joilla ei ole rahaa paljoa käyttävät sen tosi huonosti. Se aika minkä käyttää valittamiseen, ettei ole rahaa voisi käyttää smielummi siihen, että ottaa kirjan kähteen ja lukee rahan hoidosta jotain. Ihmiset yleensä elävät kädestä suuhun eikä suunnitele rahna käyttäöään millää tavalla.  Yleinen ajattelumalli on se, että tehdään työtä, jotta saataisiin rahaa. Isoin este on myös siinä, että aatelaan osaavansa jo kaikki asiat. eikä tarvitse oppia mitään uutta.  Ajatelaan osaavansa kaiken, kun on lukenut joskus aikoinaan jonkun kirjan eikä aatella sitä, ettei siitä ole enään mitään hyötyö. Ihminen, joka myy elääkseen osaa varmasti enemmän myyntiä ja tienata paremmin kuin sinä, joka ei ole tehnyt muuta kuin hanttihommia.

 

 

Rikkaat ihmiset ajattelevat näin:

 

Rikkaat ihmiset yleisesti ottaen ajattelevat isosti, joka näkyy heidän tekemisessä ja puhumisessa. Eikä käytä ylimääräistä aikaa turhiin säästöihin, kun tietää että aika on rahaa. Sekä sekin auttaa tekemiseen, kun ajattelee mahdollisuuksia eikä vain esteitä. Jos haluaa perustaa jonkun yrityksen ei jää miettimään kilpailua esteenä vaan ajattelee mitenkä, pysty erottumaan kilpailusta. Ihmiset, jotka menestyvät ihailevat ihmisiä, jotka myös menestyvät ja yrittävät oppia heistä paljon. Samalla luovat kulttuuria sille, että kehutaan aidosti toisiaan menestyksestä. Eikä ajatella, sillä tavalla että ihmiset, jotka ajavat isoilla ja kalliilla autoilla on jokin kompensaation kohde vaan sillä, että kiva että hän pärjää ja on hieno auto, minä haluan saman laisen joskus, kun on siihen varaa. Menestyvä ihmiset ovat valmiita puhumaan omista arvoistaan sekä pystyvät promoamaan itseään. ilman pahaa mieltä. Minua itseäni on aina kannustettu myymään. Jo pienestä pitäen olen tykännyt siitä kukaan ei ole ikinään sanonut pahalla sitä. Kannattava ajattelumaailma on sellainen, millä saat palkkasi, joka perustuu tuloksiin eikä aikaan. Jos käytät 1 vuoden ja suunnittelet huono tuotteen et tule saamaan yhtään rahaa, vaikka olet käyttänyt omaa aikaasi siihen, mutta voit tienata erittäin hyvin, jos tuote on hyvä ja ihmiset tykkäävät siitä.

 

Rikkaat ihmiset yleensä osaavat manageroida raha asiansa hyvin ja pyrkivät parantamaan sitä jatkuvasti. Lukemalla kirjoja, lehtiä ja juttelemalla rahan käytöstä. Ihmiset, joilla on rahaa laittavat sitten rahat tekemään lisää rahaa eikä käytä sitä turhiin asioihin. Esimerkiksi kaikenlaiset sijoitukset.

 

Tämä sai minut ajattelemaan, että ajattelenko minä niin, kuin rikas ihminen vai niin kuin köyhä ihminen. Minusta löytyy molempia piirteitä. Opittavaa on paljon ja haluan kyllä oppia ajattelemaan niin kuin rikas ihminen. Se tarvitsee varmasti lisää lukemista rahan hoidon suhteen, mutta olen kyllä tyytyväinen siihen tulokseen, ettei tarvitse kaikkia asioita muuttaa ajattelumaailmassa. Yksi syy miksi lähdin opiskelemaan, oli se ettei elä palkasta palkkaan vaan oppii sen mallin ettei tarvitse miettiä sellaisia asioita ja voi ottaa sellaisia tehtäviä elämässä minkä koulu minut valmentaa.

Kommentit
  • Petri Marttinen

    Mä en jaksanut edes lukea tätä esseetä kuin lopun yhteenvedon, koska tässä ajattelussa ei ollut mitään uutta… valitettavasti, noi kaksi ääripääajattelua on stereotypisoitu tosi usein juuri noin. En ajattelisi kummallakaan tavalla.

    30.5.2021
Kommentoi