Tampere
26 May, Sunday
16° C

Proakatemian esseepankki

Kotoilu auttaa pysähtymään tärkeimpien asioiden äärelleKirjoittanut: Essi Keränen - tiimistä Apaja.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Maaret Kallio
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Nyt on ollut aikaa pysähtyä. ? (Oikeasti on koko ajan ollut, mutta vihdoin pysähdyin, kun en enää voinut täyttää päiviäni haahuilemalla proakatemialla kavereiden kanssa. Tai ehkä pysähtyminen tuntuu nyt sallitummalta, kun sitä ei tee omasta tahdostaan, vaan maailma pakottaa pysähtymään. Kiitos siitä!) Pysähtyminen tuntui houkuttelevalta ja siltä, että jes, voin tehdä mitä vaan! Hupsu minä, mähän voin tehdä milloin vain mitä vaan! ?

 

Maaret Kallio kehotti blogissaan pohtimaan, mihin voin vaikuttaa poikkeustilanteessa ja keskittymään siihen. Ajattelen, että nyt on erinomainen tilaisuus tutkia omaa arkeani ja huomata, mitä asioita tulee ikävä ja mistä olen valmis luopumaan. Kotoilu on hyvää treeniä luovuudelle ja mahtava tilaisuus ottaa vastuuta omasta arjestani. Proakatemia antaa täydellisen mahdollisuuden opiskella juuri niitä asioita, joista on itse kiinnostunut, karsia turhuudet pois ja muokata opinnoista itseä parhaiten palvelevat. Mutta se on myös äärimmäisen vaikeaa! Itsensä kuunteleminen ja omien intohimojen löytäminen vaatii rohkeutta, vastuuta, uteliasuutta ja päättäväisyyttä. Ja itse asiassa, just noita juttujahan oon tullut tänne oppimaan. ?

 

Kun toimisto on kotona, on tärkeää muistaa päivien suunnittelu. Ei tarvitse olla tavoitettavissa jatkuvasti, vaikka olenkin ”työpaikalla” vuorokauden ympäri. On tärkeää muistaa myös oma vapaa-aika. ?

 

Vaikuttaa siltä, että minulle sopii nämä kotoilun tuomat uudet poikkeukselliset ”tapahtumat” erinomaisesti. Nautin yhdessäolosta ja yhteydestä muihin ihmisiin, mutta viihdyn paremmin kotona kuin ihmisten seassa. Rakastan livemusiikkia, mutta en nauti ahtaista keikkapaikoista. Tykkään tanssia, mutta en halua lähteä klubeille bailaamaan, ja niin edelleen. Kotona ollessani saan osallistua tapahtumiin hetken mielijohteesta juuri silloin kuin itse haluan (ahdistumatta muista ihmisistä). On ihanaa tehdä arkisia asioita yhdessä omissa oloissaan, kokkailla Hanna Gullichsenin vinkeillä ja joogata Studio Vintin opastuksella. Lämpö ja ilo välittyvät loistavasti videon välityksellä. ? Huomenna treffaan kavereita kahvitellen omissa olkkareissamme ja illalla bailaan dj-duo Twinz of Evil tahtiin ig-livessä! ?

 

Nautin näistä uusista ideoista toteuttaa ja edistää omaa liiketoimintaa uudenlaisessa tilanteessa. Todella toivon, että etälivetapahtumat jäävät pysyvästi tarjontaan meidän omissa oloissamme viihtyvien iloksi.

 

Ihanaa kotoilua, beibet! ☀

 

 

Julkaistu Instagramissa 19.3.2020 https://www.instagram.com/p/B97I7cRp4JZ/

Kommentoi