Tampere
29 May, Wednesday
26° C

Proakatemian esseepankki

KommenttiesseeKirjoittanut: Jarkko Suojanen - tiimistä Revena.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
-
-
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Pari kommenttia muiden talousaiheisiin esseisiin.

Eka essee.

Mitkä ihmeen tuloverot, alvit, tuloslaskelmat, taseet ja poistot?

Hyvä ja selkeä essee, joka mielestäni kattaa oleelliset asiat joita yrittäjän tulee osata hallitessaan taloutta. Yhen pienen jutun bongasin sun tekstistä, joka ei oo väärin, mutta on myös toinen vaihtoehto.

Poistojen määrä max. 25%. Pitää paikkaansa, mutta koronan myötä on tullut yrityksiä “auttava” helpotus, jossa uudesta kalustosta voidaan tehdä 50% poisto (jos ehdot täyttyvät). Tässä kannattaa kuitenkin miettiä kaluston tase-arvoa ja onko järkevää tehdä noin suurta poistoa vaikka se olisi mahdollinen. Tällöin kaluston tase-arvo vääristyy todelliseen arvoon nähden ja saattaa aiheuttaa yrittäjälle erilaisen tulosvaikutuksen kaluston myyntihetkellä, kuin mitä oletettiin. Mikäli tilikauden tuloksen muodostuminen ja siihen vaikuttavat tekijät kiinnostaa, suosittelen lukaseen muutaman artikkelin hankintojen jaksotuksesta tuloslaskelmassa ja sen hyödyistä yritykselle.

Tässä poistojen ohje.. https://www.vero.fi/syventavat-vero-ohjeet/ohje-hakusivu/82959/koneiden-ja-laitteiden-korotetut-poistot-verovuosina-2020-2023/

Toka essee.

Taloustutustujan päiväkirjat osa 1: yrityksen liikevaihto ja tulos

Hyvä essee Taru, siitä se talousasioihin paneutuminen lähtee. Pari juttua kuitenkin mitä on hyvä huomioida kun kirjoittaa talousaiheisia esseitä.

– Vaikka liikevaihdon määritelmässä varmasti on tuo fraasi, että miinus annetut alennukset… niin käytännössä tälläistä ei kirjata yrityksen kirjanpitoon. Jos lähetät laskun 1000€ alv.0% niin liikevaihto on tällöin sen 1000€, varmasti laskua lähettäessäsi olet jo antanut alennuksen esim. 1200€ –> 1000€. Tällöin liikevaihdosta voi puhekielessä puhua nimenomaan toteutuneena myyntinä ilman arvonlisäveron-osuutta.

– Oikeanlaisten ja oikeiden termien käyttäminen tietyissä asioissa. Esseetä lukiessa oli hieman vaikea ymmärtää puhutaanko siinä liikevaihto + liikevoitto VAI liikevaihto, liikevoitto ja tilikauden tulos yms. Eli pyri kiinnittään huomiota termeihin ja niiden oikeanlaiseen käyttöön. Ei “iso” moka, mutta saattaa sekoittaa ulkopuolista lukijaa.

– Yhtenä pienenä juttuna korjaus sun alv. laskelmiin. Mikäli myynti 2970€ sis alv. 24%, tällöin arvonlisäveron määrä on n. 575 euroa. Liikevaihdoksi jää n. 2395 euroa. Laskukaava on yksinkertainen: Myynti / 1,24 = liikevaihto. Jos alv olisi jokin muu niin jaettuna 1,1 tai 1,14 u got it.
Jos huomiot nää pikkujutut niin varmasti pääset hyvään lopputulemaan tulevaisuudessa.

Kommentoi