Tampere
18 May, Saturday
22° C

Proakatemian esseepankki

KommenttejaKirjoittanut: Amanda Hiltunen - tiimistä Promisia.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Kommentoin kolmea esseetä, valitsin juuri nämä esseet luettavaksi koska aihealueet kiinnostivat minua ja tarkoituksenani on lukea näistä aiheista lisää.

Psykopaatteja tuttavapiirissä?

Matilda Pöyhönen

 

Loisto essee Madde! Tykkään itsekin Thomas Eriksonista ja varsinkin Idiootit ympärilläni on ollut suosikkini pitkään, ja tämä kirja ollut jo pidemmän aikaan lukulistallani. Nyt todellakin tarvii tarttua tuumasta toimeen ja ottaa tämä luettavaksi. Jännittävä ajatus että psykopaatit ovat keskuudessamme toimivia normaaleja ihmisiä, joilta vain puuttuu täysin empatiakyky, mutta he pystyvät peittämään sen. Vielä jännitävämpää on ajatella kuinka paljon itse on törmännyt mahdollisesti tälläisiin ihmisiin elämänsä aikana tai tulee törmäämään. Persoonallisuushäiriöt ovat kiinnostava ilmiö ja tälläiset kirjat todellakin avartavat ymmärrystä.

 

Vaatteet- hyvää vai huonoa, eettistä vai ekologista?

Inga Keski-Heikkilä

 

Hyvä essee tärkeästä aiheesta. Mielestäni materiaalitietoutta olisi hyvä saada kuluttajien tietouteen entistä paremmin. Myös vaatealan epäekologisuus on aihe josta ei voi puhua liikaa. Niin kutsuttu viherpesu (näennäinen ekologisuus) ja vaatteiden brändääminen ”ekologisiksi” mikäli ne eivät sitä ole on todella törkeää ja alhaista kuluttajien harhaanjohtamista. Siksi on tärkeää että näistä aiheista kirjoitetaan ja puhutaan.

 

Vuorovaikutustaitoja

Joonatan Halonen

 

Hei hyvä essee tärkeästä aiheesta! Varsinkin tuo viimeisen kappaleen ajatus siitä miten rakentava essee usein otetaan vastaan on mielestäni epäkohta johon pitäisi puuttua enemmän ja jota pitäisi kehittää. Helposti myös itse syyllistyn siihen että ensimmäinen ajatus saadessani rakentavaa palautetta on se että mietin puolustusta itselleni, ja ennenkö ehdin sanoa sitä ääneen tajuan että ei tässä olla minua henkilökohtaisesti loukkaamassa, vaan auttamassa kehittymään paremmaksi ja muokkaamaan toimintaani parempaan suuntaan. Tässäkin dialogin reenaaminen ja harjoitus palautteenannossa ovat varmaan avaimia menestykseen. Vai mitä mieltä olet?

 

Kommentoi