Tampere
25 May, Saturday
14° C

Proakatemian esseepankki

Kommentoinnit x 5Kirjoittanut: Esseepankin arkisto - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Hyvä Teemu, hyvä pössis! Kuten muutkin sun esseet oli tämäkin otsikoitu huomion herättävällä tavalla. Mietin, että mitähän sieltä tulee. Aihe, josta olen kuullut sun puhuvan muutenkin Akatemialla mutta näin karrikoidun kuvailevasti kirjoitettuna tekstin muotoon aukesi sieltä uusia juttuja. On sulla munaa. Rock. Puhekielisyys ja voimasanat tukivat aihetta erinomaisesti. Sinä ja minä pukeudutaan eri tyyliin mutta ostan ajatuksesi. Pukeutuminen on osa omaa henkilöbrändiä, joten miksi joku muu päättäisi miten pukeutua. Se on jokaisen oma asia, ja nimenomaan itselle mukava ja itsevarmuutta tukeva pukeutuminen on oikein. Itse laitan aamulla sellaiset rytkyt päälle jotka antavat tukea sen hetkiselle fiilikselle tai kyseisen päivän tavoitteille. Naurettavaa ajatella, että pukeutuminen veisi pisteitä työn tai tekemisen laadulta. Toki pukukoodia tai tilaisuutta pitää arvostaa kutsujaa kunnioittaen, hautajaisiin on epäsopivaa mennä piaruverkkareissa. Hauskalla tavalla nostettu alkuperäisestä lähteestä neljä lausetta, joita sitten avattu aina kappaleen verran. Miellyttävä lukea. Ei muuta kun nahkahame jalkaan ja alkkarit pois!

 

http://esseepankki.proakatemia.fi/35302-2/#comment-29274

 

 

Hyvä Asko! Tekstissä ei uppouduttu kovin syvälle johtamiseen mutta allekirjoitan tekstin kaikki asiat. Luottamus on ainakin itselle se tärkein arvo, jonka päälle toiminta rakentuu. Saatan olla turhankin sinisilmäinen uuteen ihmiseen tutustuessani koska oletan, että ihminen on luottamuksen arvoinen ennen kuin toisin todetaan. Tämän takia olen tullut petetyksi useampaan otteeseen. Mutta luulen, että ilman automaattista luottamuksen tunnetta tutustuminen henkilöön vie enemmän aikaa ja luottamuksen todentaminen on pidempi prosessi. Uskon myös, että henkilö, joka tarjoaa luottamusta, saa sitä myös helpommin vastalahjaksi. Työyhteisössä luottamus luo motivaatiota työhön ja tuo tehokkuutta sekä lisää vastuunkantoa. Kuuma peruna onkin ihmistyypit, kuinka pääset henkilön kanssa samalle aaltopituudelle ja kuinka tunnistat luottamuksen.

 

http://esseepankki.proakatemia.fi/johtajuus-3/#comment-29275

 

 

Hyvä Henkka! Suosittelit tätä kirjaa ja siksi halusin lukea esseesi. Kolmannessa kappaleessa nostit esiin vuorovaikutuksen merkityksen kauppaan astuessa. Minuun ostajana vaikuttaa todella paljon myyjän tapa toimia. Useamman kerran olen kävellyt kauppaan ostohousut jalassa mutta jättänyt kaupat tekemättä myyjän huonon asiakaspalvelun takia. Asiakaspalvelun laadun merkitys on kasvanut viime vuosina verkkokauppojen yleistyttyä, sillä kivijalkaliikkeen valttikortti on ihmisläheinen palvelu, jota ei verkkokaupassa samalla tavoin saa. Jos kulutan rahaa, haluan tehdä sen hyvässä mielentilassa. Jos myyjä ei vaivaudu edes tervehtimään niin miksi haluaisin antaa hänelle rahaa. Asiantunteva ja sopivan aktiivinen myyjä luo luottamuksen tuotteeseen tai palveluun ja on ainakin minulle antanut useasti syyn ostaa.

 

http://esseepankki.proakatemia.fi/myyntipsykologia-11/#comment-29276

 

 

Anatuden aapinen. Hyvä meininki. Teksti oli helposti ymmärrettävää selkokieltä ja lukijan työtä oli helpotettu alustuksella ja näkökulman valitsemisella heti alkuun. Tykkäsin pointista, jossa kerroit kuuntelemisen tärkeydestä: “seuraavalla kerralla on helpompi jutella, kun muistaa edellisestä keskustelusta jotain, mihin voi viitata.” Itseäni ärsyttää, että olen huonomuistinen koira. Olen tehnyt kuuntelutapaani muutoksen ja nykyään pyrin aktiivisesti kuuntelemaan sillä korvalla, että poimin keskustelusta ainakin yhden asian johon voin palata myöhemmin. Tämä on auttanut minua muistamaan paremmin kokonaisuuksia, sillä kuunteluni on hektisempää. Ilmeisesti se on toiminut, sillä olen saanut siitä myös palautetta ja keskustelutoverini on kokenut sen kunnioittavana. Toimii.

 

http://esseepankki.proakatemia.fi/jotain-kaytostapoja-hei/#comment-29277

 

 

Kuukauden essee, eikä suotta. Jälleen kerran voin todeta, että on sulla esseiden kirjoittaminen hallussa. Alustuksesta lopun vinkkiin kaikille Akatemialaisille, ehyt kokonaisuus. Jännä juttu on se, että pelko ei ole näkynyt toiminnassasi missään vaiheessa. Muutaman kerran on ilmeisesti usko ollut koetuksilla ja olet antanut sen näkyä ehkä turhaan myös meille muille, mutta se kuuluu oppimisprosessiin. Enkä tiedä oletko tarkoituksella näyttänyt välillä tunteita niin sanotusti herätelleksäsi meitä. Kannattaa aina miettiä ajaako se asioita eteenpäin vai luotko turhautumisen ilmapiiriä ympärillesi. Vaikka teksti oli henkilökohtaisten fiilisten pohjalta kirjoitettu, oli sitä helppo kuitenkin tulkita ja peilata itseensä sekä isompiin kokonaisuuksiin. Odotan innolla kun pääsemme yhdessä pohtimaan näitä asioita kevään HR-pestini myötä. Hyvä Herkku, hyvin menee!

 

http://esseepankki.proakatemia.fi/milta-tuntuu-johtaa-muutosta/#comment-29278

 

Kommentoi