Tampere
18 May, Saturday
20° C

Proakatemian esseepankki

Blogiessee: Yhteisön visioKirjoittanut: Jenna Keskinen - tiimistä Hurma.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Julkaistu https://www.linkedin.com/pulse/yhteis%C3%B6n-visio-jenna-keskinen/?published=t

 

Proakatemialla pyritään järjestämään kuukausittain jotakin yhteistä ja yhteisöllistä tekemistä. Tämän viikon keskiviikkona oli niin sanotun Proakatemia-päivän vuoro. Päivän tarkoitus on tuoda eri tiimit yhteen ja kehittää yhteisöä. Tämän kerran isot otsikot olivat visio sekä proakatemialaisuus. Viiden vuoden visiomme tähän vuoteen asti kuuluu näin:

 

“Proakatemia on paras uuden tiedon ja osaamisen korkeakoulu 2020-­lukua rakentaville yrittäjille.”

 

On aika muuttaa suuntaa tai mahdollisesti kehittää vanhaa. Tästä koostui toinen osa Proakatemia-päivästä. Kokoonnuttuamme kello 8:30 akatemian päävalmentaja aloitti päivän puheenvuorollaan. Kävimme ohessa kiertävän mikin voimin läpi kommentteja, joita vision eri osista nousi. On hienoa olla osa sitä kouluyhteisöä, jossa voi todella olla vaikuttamassa visionkin kokoisiin asioihin. Mitä enemmän kuka tahansa voi saada yhteisessä asiassa ääntänsä kuuluviin, sitä sitoutuneempi hän todennäköisemmin on tekemiseen ja tavoitteisiin. Tämä ei valitettavasti päde kovinkaan monessa kouluyhteisössä opiskelijoiden silmissä, mutta on yleistymässä koko ajan siinä koettujen positiivisten tulosten ansiosta.

 

Tällä hetkellä käytössä olevassa Proakatemian esittelyvideossa käydään selkeästi läpi sen arvot visiota silmällä pitäen. Siinä nostetaan ensimmäisenä luottamus. En täysin voi allekirjoittaa väitettä, että Proakatemia olisi Suomen innostavin yrittäjyyden yhteisö, koska en koe olleeni vastaavassa aiemmin. Voin kuitenkin kuvitella, että vaikka menisin muualle, vertaisin vahvasti tällä hetkellä kokemaani ja olisin siitä erittäin ylpeä. Teemme paljon yhteistyötä asiakkaiden kanssa myös seiniemme ulkopuolelle, ja etenkin kansainvälisten vieraiden lukumäärä on kasvanut hurjasti viime vuosina. Verkostot voisivat tietysti olla aina laajemmatkin, mutta mielestäni suuntamme on hyvä.

Toisena videolla nostetaan rohkeus. Siihen sisällytetään kasvuhaluisuus, toistemme haastaminen ylittämään itsensä ja maailman mahdollisuuksien hyödyntäminen. Vaikka en ole koko viisivuotista tämän hetkisen vision elinaikaa akatemialla ollutkaan, pystyn tavalla tai toisella nämä allekirjoittamaan. Kasvuhaluisuus näkyy etenkin toistuvien projektien koossa ja intohimossa tehdä isommin ja hienommin. Toisaalta oma mielipiteeni on, että nälkää kasvuun voisi olla vielä enemmän. Ajatus suuntautuu helposti siihen, että tehdään ensin pienesti ja harjoitellaan. Mutta voisiko meillä olla vieläkin enemmän rohkeutta tehdä heti isosti ja tippua mahdollisesti korkealta – ison opin kanssa. Täytyy kuitenkin muistaa, että siinä voi olla mahdollisuus onnistua haaveiltuakin paremmin.

Video paneutuu myös digitaaliseen maailmaan. Emme välttämättä, itseasiassa todellakaan, ole teknologisesti edelläkävijöitä, mutta voimme olla niitä, jotka kaupallistavat keksinnöt. Koen, että koulutuksessamme näkyy parhaalla mahdollisella tavalla eri kaupallisten menetelmien ja mahdollisuuksien hyödyntäminen, vuorovaikutustaidot sekä tiimin voima. Keskustelussa nousikin mielestäni mielenkiintoinen muutos siitä, kuinka paljon enemmän voisimme ja meidän kannattaisikin tehdä yhteistyötä muiden alojen opiskelijoiden kanssa. Kun insinööri keksii ja toteuttaa, me voimme myydä.

Kolmantena Proakatemian arvona videolla nousee oppiminen ja ammatillinen kehittyminen. Ei voi muuta sanoa kuin että olemme me aika iso esikuva, kun tiloissamme Tampereen Finlaysonilla vierailee lähes viikoittain vierailijoita ympäri Suomen sekä myös erittäin globaalisti. Harvoin on päivää, jolloin akatemialla ei näkisi muita kuin tiimiemme opiskelijoita. Tekemistämme ja toimintatapojamme arvostetaan ja niistä halutaan ottaa mallia.

 

Yhteenvetona voin todeta, että suuntamme on oikea ja kehitystä on tapahtunut vision voimassaolon aikana. Kehityskohtia löytyy ja täytyykin aina löytyä, koska oppiminen ja kehittyminen ei lopu koskaan. Tulevassa visiossa tulee varmasti näkymään entistä enemmän teknologisen maailman kehittyminen ja etenkin sen hyödyntäminen. Siitä kuulemme lisää syksyllä, kun tuleva viisivuotisvisio julkaistaan.

 

 

Proakatemia

Kommentit
  • Tuomas Saarinen

    Kiitos esseestä Jenna! Minusta yhteiseen visioon vaikuttamisen mahdollisuus on myös loistava asia, tällöin jokainen pystyy sitoutumaan siihen aidosti.

    17.12.2020
Kommentoi