Tampere
02 May, Thursday
17° C

Proakatemian esseepankki

Blogiessee: LinkedIn-profiilin minä



Kirjoittanut: Jenna Keskinen - tiimistä Hurma.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Julkaistu osoitteessa https://www.linkedin.com/pulse/linkedin-profiilin-min%C3%A4-jenna-keskinen/?published=t

 

Olin vuosi sitten perustamassa Hurma Projektit Osk -tiimiyritystä, joka toimii tällä hetkellä 16 hengen voimin. 16 eri alan ihmistä laitettuna samaan pakettiin. Kasa erilaisia oppeja ja tietotaitoa. Kaikilla pyörii omat somet tavalla tai toisella, toiset tekevät somea työkseen. LinkedIn jäi kuitenkin pitkään muiden varjoon. Itsekään en kulkenut edellä sen puolesta puhujana, koska tunnetusti vieraaseen osa-alueeseen voi olla vaikea tarttua. Uusi vuosi toi uusia tuulia, ja tämän päivän jälkeen suurimmalla osalla hurmureista on vihdoin oma henkilökohtainen LinkedIn-tili. Tämän lisäksi tili perustettiin myös firman nimissä. Itse olin käyttöönottokoulutuksen aikaan koiran kanssa lääkärillä, mikä tuotti takapakkia omaan edistymiseen tällä osa-alueella. Tänään sain kuitenkin parin tunnin opastuksen aiheeseen tiimiläiseltämme, koska niin meidän tiimi toimii. Autetaan apua tarvitsevia.

Nyt minullakin on taas yksi some enemmän hallittavissa, ja fiilis on kuin herkkukaupassa. Niin paljon uutta. Niin paljon vierasta. Niin paljon valinnanvaraa. Seuraanko, tykkäänkö, pyydänkö kaveriksi, jaanko? On otettava uusia termejä roppakaupalla haltuun. Miltä haluan näyttää? Kuka itseasiassa olen somessa? Tai kuka haluan olla? Kuka minun pitäisi olla?

Maria Sojakka listaa blogissaan neljä vinkkiä LinkedInin profiilin luontiin ja keinoihin erottua muista. LinkedIn otsikoi automaattisesti nimen alla olevaan kenttään tämän hetkisen työtittelin. Mutta onko virallinen titteli lopulta se, joka säväyttää lukijan? Mitä tarkemmin ja selvemmin sisällön muokkaa omannäköisekseen, sen paremmin se erottuu. Itse koin tärkeäksi erottua tiimiyrittäjänä intohimoineen.

Profiilin kohta ”additional info” helpottaa oman profiilin löydettävyyttä haussa. Kun rekrytoijat käyttävät hakusanoja työntekijähaun yhteydessä, he löytävät tämän kohdan avulla sopivimmat profiilit tarkemmin. Tässäkin päästään profiilin persoonallisuuteen. Mitä enemmän kohdassa on asioita myös työelämän ulkopuolelta, sitä paremmin työnantaja voi oppia ihmisistä persoonina. Tämä korostuu koko ajan entistä enemmän työelämässä. (Sojakka 2015)

Seuraavaksi päästäänkin LinkedIn-profiilin skillseihin. Mitä käyttäjä osaa? Mitä minä osaan? Itseäni helpotti suuresti valmis pitkä lista, joka ehdottaa osaamisia. Pitkän harkitsemisen ansaitsi kuitenkin se, mikä on tarpeeksi. Kuinka hyvin joku taito täytyy osata, jotta sen voi mainita? Tarviiko olla asian ammattilainen, vai riittääkö hyvä pätevä perustaito? Kävin läpi tiimiläistemme sekä muiden tuttujeni profiileja, ja sain lopulta koottua myös itselleni viiteen kohtaan osaamisen. Erityisen hauskan tästä osasta tekee mielestäni se, että toiset voivat halutessaan antaa suosituksia näille itse määritetyille osaamisille (Sojakka 2015). Pieni kivi vieri hartioilta siinä kohtaa, kun sain itsekin heti ensimmäisenä päivänä muutaman suosituksen. Ei omat valinnat ehkä menneet ihan metsään.

Neljäs kohta, jonka Sojakka esittelee, on ryhmät. Näihin minun ei kannata tässä esseessä sen enempää perehtyä omalta osaltani, koska myönnettäköön, että tämä kohta jäi vielä toistaiseksi opettelematta. Kaikki aikanaan. Sojakka nostaa kuitenkin tärkeimpinä asioina rohkean keskustelun ja osallistumisen ryhmissä. Tämä antaa käyttäjästä avoimen ja rohkean kuvan, kun asioita uskalletaan sanoa ääneen.

Loppu hyvin, kaikki hyvin. Nyt minullakin on vihdoin LinkedIn. Profiilissa on jokunen kohta vielä tyhjänä, mutta kaikki täyttyy aikanaan. Lopputulos on kuitenkin se, mitä Sojakkakin blogissaan kehottaa; olen LinkedInissä ihan vaan oma itseni. Seuraat tai et. Sehän on jokaisen oma valinta.

 

 

Sojakka, M. 2015. 4 vinkkiä huippuprofiiliin – näin loistat LinkedInissä. Luettu 29.1.2019.

10 helppoa vinkkiä hyvään LinkedIn-profiiliin

Aihetunnisteet:
Kommentoi