Tampere
24 Apr, Wednesday
5° C

Proakatemian esseepankki

Blogiessee: Eventan uusia tuuliaKirjoittanut: Esseepankin arkisto - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Portaali – Expand your reality

Eventan kuusi jäsentä; Saku Laaksonen, Aleksi Kauppinen, Rasmus Kanervisto, Antti Rein, Antti Hiltunen ja Waltteri Kahra, saivat idean, näkivät mahdollisuuden ja ryhtyivät rohkeasti sanoista tekoihin.

Keväällä Eventalle perustettiinkin aputoiminimi Portaali VR, joka on kesällä pystyttänyt Aleksanterinkadulle uunituoreen virtuaalitodellisuuskeskuksen.

Expand your reality

Mitä kaikkea Portaali on?

Portaalin ajatus on tarjota asiakkaalle unohtumaton kokemus virtuaalimaailmassa sekä laajentaa asiakkaan tajuntaa. Portaalissa on kuusi virtuaalihuonetta, joissa jokaisessa on tällä hetkellä kahdeksan eri peliä tai elämystä. Asiakas saa varata huoneita tai kokotilaa tuntivelotteisesti. Portaalin henkilökunta suosittelee, että asiakkaat tulevat 1-3 hengen kokoonpanolla. Tällöin on aikaa tutustua palveluun rauhassa. Portaalissa asiantunteva henkilökunta neuvoo asiakkaan alkuun, jotta jokainen saa mahdollisimman paljon irti kokemuksesta. Portaalilla on käytössä HTC-Vive virtuaalijärjestelmä ja tehokas Lenovon pelitietokone, joka pyörittää virtuaalimaailmaa tehokkaasti.

Mitä on virtuaalitodellisuus?

”Virtuaalitodellisuus (Virtual Reality, VR) mahdollistaa täysin uudenlaisen tavan uppoutua
virtuaalisiin maailmoihin. Virtuaalilaseilla voit nähdä kolmiulotteisen virtuaalimaailman
ympärilläsi, aivan kuin olisit itse paikalla – oli kyseessä sitten lyhytelokuva, peli tai muunlainen virtuaalielämys.  Portaalissa käytössä olevissa HTC Vive -VR- järjestelmissä on virtuaalilasien lisäksi ohjaimet, joilla voit vaikuttaa ympäröivään virtuaalimaailmaan esimerkiksi tarttumalla esineisiin.” (Portaali VR. 2017.)

Kenelle virtuaalitodellisuus sopii?

Virtuaalitodellisuus sopii oikeastaan iästä katsomatta jokaiselle. Rajottavina tekijöinä on
esimerkiksi lapsilla pään koko. Jos visiiriä ei saa kiristettyä tarpeeksi niin se hölskyy päässä. Välttämättä alle 4-vuotiaat lapset eivät erota virtuaalitodellisuutta oikeasta todellisuudesta.

Tarinoita Portaalista

Vanhin asiakas
Portaalin vanhin asiakas on ollut koskikeskuksessa, kun Portaalin pojat järjestivät kaikille avoimen pop-up markkinointitilaisuuden. Silloin Portaalin pisteelle tuli noin 90-vuotias rouva, joka halusi kokeilla miltä tuntuu seistä pilvenpiirtäjän katolla olevalla lankulla. Häntä ei tuntunut haittaavan 300 metrin korkeus. Päinvastoin. Hän tarttui työntekijää kädestä ja marssi rohkeasti lankun päätyyn. Naureskeli vain lopussa, että olihan se hurjaa ja yllytti aviomiestään perään.
Innostunut poika
Liike oli jo avattu, kun paikalle saapui muuan poika isoäitinsä kanssa. Poika kysyi vartin kokeilua ujosti ja pääsi kokeilemaan laseja. Pelattuaan hän huudahti todella kovaan ääneen, kuinka kiva kokemus oli ollut ja alkoi hyppiä tasajalkaa. Lupasi tulla jatkossakin uudestaan.
Virtuaalitodellisuus on kokemus, joka herättää paljon ihmetystä ja miettimistä. Se on kuitenkin todella hieno tilaisuus tehdä ja kokea asioita, joita ei oikeassa todellisuudessa voi tehdä. Liikuntarajoitteinen henkilökin voi liikkua tai jopa lentää.

Tervetuloa Portaaliin!

 

– Antti Rein, Eventa 3.0

Kommentoi