Tampere
25 Apr, Thursday
1° C

Proakatemian esseepankki

Blogiessee: Elämä sekaisin seitsemässä päivässäKirjoittanut: Jenna Keskinen - tiimistä Hurma.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
-
-
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Tuttu ja turvallinen arki takana. Kutkuttava, mutta tuntematon arki edessä. Ensi viikon maanantaina. Helvetinviikko – elämä sekaisin seitsemässä päivässä.

 

On tiimimme, Hurman, aika tarttua haasteeseen, jossa kohdataan pahimmat pelot, selvitetään tapojen voimat ja paljastetaan jokaisen heikkoudet ja vahvuudet. Painetaan homma niin sanotusti äärirajoille sekä henkisesti että fyysisesti toteuttaen samalla parasta versiota jokainen itsestään, tehokkuutta unohtamatta.

 

Säännöt (älä lue ”suositukset”)

 

Aamut alkavat koko viikon ajan kello 5:00 – ei torkutusta. En usko tämän tuottavan minulle yksinään ongelmia, koska normaalistikin kelloni soi 5:00-6:00, ja päivä alkaa lenkillä koiran kanssa. Olen totaalinen aamuihminen, joten myös suoritan työtehtäviä parhaiten aikaisesta aamusta keskipäivään asti. Enemmän huolettaa se, että nukkumaan saa Helvetinviikolla mennä iltaisin vasta kello 22:00, eikä yöunia ehdi kertyä kuin seitsemän tuntia. Valitettavasti tiedän ja tunnen sen päivän itseni, jonka yö on ollut lyhyempi tai pidempi kuin 8 tuntia. Hurma, be ready, kun sama jatkuu sen seitsemän päivää.

 

Terveellinen ruokavalio on kaiken a ja o jne jne. Helvetinviikolla se korostuu. Joka päivä tulee syödä viisi pienempää ateriaa, eikä alkoholi tai herkut kuulu niihin lainkaan, saati energiajuomat. Tämän haasteen otan enemmän kuin mielelläni vastaan, koska normaalissa arjessani saatan iltapäivällä kolmelta huomata, että olisi ehkä aiheellista syödä aamupalaa. Josko Helvetinviikko olisi se sysäys, joka korjaisi edes vähän tapojani parempaan suuntaan. Tai sanotaanko näin, että Helvetinviikko tulee olemaan se sysäys, joka korjaa ruokailutottumukseni. Tämä siksi, että jossittelu on kaunista, mutta ei saa mitään aikaiseksi.

 

Helvetinviikolla urheillaan ja paljon. Harjoitan normaalisti peruskuntoani päivittäin, koska paimenkoira ei itse itseään liikuta. Äärirajoille tässä suhteessa kuitenkaan harvoin itseäni vien, mikä tulee olemaan haaste. Tavoitteeni viikolle on tehdä ainakin viitenä päivänä viikosta normaalista poikkeava liikuntasuoritus normaalien lisäksi.

 

Ystävämme sosiaalinen media. Goodbye. Jätän puhelimen akatemia-aikoina tiimipöydän läheisyyteen, eikä siihen tule olemaan syytä koskea kuin kerran päivän aikana. Ainoastaan ruokatauolla saan tarkistaa, ettei kukaan läheinen ole hädässä, mutta muihin yhteydenottoihin jätettäköön vastaamatta ennen työpäivän loppua. Tähän kappaleeseen on aiheellista nostaa myös Elisa Viihde ja Unelmien poikamies. Ne unohdettakoon Helvetinviikon ajaksi. Kyllä se Nick minua odottaa vielä viikon päästäkin, jos silloin vielä haluan häntä katsella.

 

Itse Helvetinviikko

 

Sääntöjen lisäksi Helvetinviikon jokaiselle päivälle on oma aihe, jota tulee noudattaa. Kun ensimmäisenä päivänä tarkastellaan tapojen voimaa, toisena keskitytään keskittymään. Kolmantena hallitaan aikaa, ja neljäntenä voitetaan pelot sekä hypätään mukavuusalueelta. Viides päivä palaudutaan, kuudentena sisäinen dialogi ottaa vallan. Seitsemäntenä kiitetään, kumarretaan ja tutkitaan uutta suuntaa. Palattakoon näiden suorituksiin sitten, kun viikko on ohi ja saan syödä ensimmäisen popcornin.

 

Ylös kirjoitettu on puoliksi luvattu. Muille näytetty on täysin luvattu. You’ll see. Tärkeä lupaus, jonka tällä hetkellä itselleni vannon, on se, että tästäkin selvitään.

Kommentoi