Tampere
15 Jun, Saturday
14° C

Proakatemian esseepankki

Blogiessee: CarccivallankumousKirjoittanut: Karoliina Kovalainen - tiimistä Hurma.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
-
-
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Julkaistu alunperin 22.04.2020 osoitteessa https://www.linkedin.com/pulse/carccivallankumous-karoliina-kovalainen

Huhhuh. Viimeisen viikon ajan tamperelaisten sosiaalisessa mediassa ja jopa radiossa on kuhissut, kun uusi irtokarkkien kotiinkuljetuspalvelu, Carccia, on valloittanut carccivallankumouksella. Mikä ihme tämä tällainen Carccia nyt sitten on?

Carccia on siis Proakatemian yrittäjyysopiskelijoiden – itseni mukaan lukien – perustama irtokarkkien kotiinkuljetuspalvelu Tampereella. Carccia syntyi todelliseen tarpeeseen: irtokarkkien myyntiä ja saatavuutta on rajoitettu vallitsevan tilanteen vuoksi, emmekä ainakaan me olleet nähneet tällaista palvelua muualla. Aloimme siis kehittää karkkihirmuille ratkaisua tähän suureen ongelmaan, jossa makean hampaan särkyä ei saa hillittyä apukeinojen ollessa vähissä.

Reilun parin tunnin suunnittelun jälkeen päätimme palvelullemme pilotointiajankohdan, nimen, logon ja karkkitoimittajan sekä selvitimme vaatimuksia tällaisen palvelun aloittamiseksi. Brändäsimme Carccian itsemme näköiseksi ja aloimme hommiin. Viime perjantaina olimmekin jo uuden äärellä, kun pilotti käynnistyi ja kaikki suunniteltu tuli käytäntöön.

Vaikka Carccia on yksi tiimiyrityksemme nopeimmin syntyneistä projekteista, on se saavuttanut Tampereella ja myös muualla aivan uskomatonta huomiota tässä lyhyessä ajassa. Myös ensimmäisen viikonlopun tilausmäärät löivät meidät ällikällä! Vielä viime viikonloppuna emme tienneet, jatkammeko pilottivaiheen jälkeen, mutta kun tilauksia alkoi sadella jo seuraavallekin viikonlopulle, oli päätös melkoisen selkeä – emmehän voisi jättää kaltaisiamme herkkuhöperöitä pulaan makean himon edessä!

Hyvin pian pilotin alettua huomasimme, että tätä palvelua on helppo myydä myös yllätyksenä läheisille ja varmasti noin puolet tulleista tilauksista ovatkin olleet yllätyslähetyksiä kaverille. Mikäpä olisi parempaa tällaisina aikoina, kuin saada yllätyksenä karkkipussi kaverilta kotiovelle toimitettuna? Ja vielä parempaa, suunnittelimme nopeasti myös mahdollisuuden Drone-kopterikuljetukseen! Elämys ja suosikkinamit samassa paketissa KOTIOVELLE, eli kysyn uudelleen: onko ihan tosissaan olemassa mitään parempaa?

Carccia on ollut ratkaisukeskeiselle tiimillemme eräänlainen saavutus. Se on toteutettu empimättä ja estoitta, se antaa meille kivaa ja silti sopivasti työllistävää tekemistä (no, voiko ihmisten ilahduttaminen Suomen parhaiden irtokarkkien ja iloisen kotiinkuljetuksen avulla olla ikävää?) ikävien aikojen keskellä ja ennen kaikkea siinä on niin monta eri tasoa, jotka antavat meille varmasti aimo määrän oppeja tulevaisuuteen. Odotan mielenkiinnolla, mihin kaikkialle Carccian kanssa vielä pääsemme, sillä tähän tämä kaikki ei varmasti tule jäämään!

Makeeta viikon jatkoa just sulle, muista säkin tilata karkit kotiin tulevalle viikonlopulle!

Kommentoi