Tampere
23 May, Thursday
25° C

Proakatemian esseepankki

24H projektiKirjoittanut: Julia Koski - tiimistä Hurmos.

Esseen tyyppi: Yksilöessee / 2 esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Oivalta myyntityö - Asiakkaana organisaatio
Sirpa Hänti
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

24H projekti

Viime keväänä 2024 lähdin mukaan Proakatemian valmistuvien loppunäytön projektiryhmään. Näin teams-kanavalla, että projektitiimi etsii itselleen vahvistuksia tiimiin. Viime kevään myyntipäivät menivät itseltäni penkin alle ja sain pienen kammon myyntiä kohtaan. Näin, että tämä olisi hyvä mahdollisuus kehittää ja muuttaa omia myynti taitojani. Näin myös mahdollisuuden tutustua uusiin akatemialaisiin ja työskennellä aivan erilaisten ihmisten kanssa.

 

Myyntitaito on tärkeä osa yrittäjyyttä

Ilman myyntitaitoa et pärjää yrittäjänä, koska minusta yrittäjyys on suoraa myyntiä pitkälti. Yrittäjyys on ”non sales selling:kiä”, eli myyt huomaamatta myyväsi oikeasti (Hänti. S. 2016). Joten minun oli kohdattava pelkoni ja lähteä myymään 24H-konseptia yrityksille, jotta voin joskus menestyä yrittäjänä. Myyntiä tarvitsee myös muualla kuin yrittäjyydessä sillä yleensä koko tiimi myy. Oli sinun roolisi mikä tahansa yrityksessä, olet yksi osa yrityksen myyntiä. Koen, että ilman parempia myyntitaitoja en pysty saavuttamaan suuria tavoitteitani.

 

Tekemällä oppii

”Oppiminen etenee konkreettisia kokemuksia ja toimintaa reflektoiden kohti ilmiöiden teoreettista ymmärtämistä ja parempia toimintamalleja.” (Disco.teak.fi. n.d.) Fakta on se, että tekemällä oppii parhaiten. Teoriaa siihen tarvitaan myös, mutta jos ei koskaan vie oppeja käytäntöön, jää ne opit valitettavasti hyödyntämättä. Varsinkin täällä Proakatemialla kannustetaan uuden kokeiluun. Mikä olisikaan parempaa kuin kokeilla uutta ja tippua alas ja oppia sitä kautta? Ei mikään muu ole ainakaan opettavaisempaa. Tätä varten lähdin tähän 24H-projektiin mukaan.

 

Motorola 24H projektista:

Mikä meni hyvin?

Tapahtuma päivä oli menestys! Kaikki tykkäsivät. Yhteistyöt onnistuivat eri sponsoreiden kanssa. Myös tapahtumapäivä oli sujuva ja asiat loksahtelivat nätisti paikoilleen. Kyllä seuraavan vuoden projektitiimille nostettiin rimakorkealle, että Tsemppiä meille! Omassa tekemisessä ehdottomasti meni hyvin se, että uskalsin rohkeasti tarttua puhelimeen ja soittaa yrityksiä läpi ja saada myyntiä aikaiseksi.

Mitä opin?

Soittamalla selviää, älä ajattele mahdollisen asiaakaan puolesta jo valmiiksi, että ei hän osta. Kun tarttuu rohkeasti puhelimeen, pelot häviävät ja huomaa, että hengissä selvisin. Opin myös tapahtuman järjestämisestä, paineensietokyvystä, epävarmuudesta ja stressin hallinnasta. Vaikka olin aivan puhki tuon viikon jälkeen, oli tämä loistava kokemus. Huomasin myös, että yrityksillä menee tällä hetkellä talouden kanssa melko huonosti, oli vaikeuksia saada toimeksiantajia meidän valmistuville. Myös meidän ei olisi pitänyt lannistua niin helposti, sillä hetkellä kun ei vain napannut. Onneksi meidän projektitiimistämme aina joku nosti päätänsä ja tsemppasi meitä eteenpäin.

Mitä kehitettävää?

Vielä rohkeammin puheluita, jotta saadaan enemmän tuloksia aikaiseksi. Aina en joka tapaamiseen päässyt, olisin voinut suunnitella viikkoni paremmin. Viimeiselle kahdelle viikolle jäi aika paljon tehtävää ja tuli nukuttua melko vähän, joten aikaisemmin valmistelut olisi tiiminä pitänyt aloittaa.

Mitä vien käytäntöön?

Käytäntöön lähtee se, että muista pyytää ja soittaa rohkeasti, vain silloin tietää oikeat vastaukset. Myös kontakteista ja suhteista on paljon hyötyä yritysmaailmassa. Jos olet hyvä tyyppi, saat varmasti apua tutuilta jatkossakin. Jokaisen opin, minkä sain tapahtuman järjestämisestä ja oman paineensietokykyni parantumisen vien ehdottomasti käytäntöön.

 

Tämä projekti oli minulle ensimmäinen Proakatemialla ja olen ylpeä, kuinka hienosti se meni ja sain sen kunnialla maaliin. Jos en olisi tähän mukaan lähtenyt, olisin varmasti sitä suuresti katunut. Onneksi pääsin mukaan ja sain kokea mahtavan vuoden 24H-projektin parissa. Suosittelen tätä projektia meidän uusille pinkuille, tästä saa paljon mm. uusia kontakteja, uusia kavereita ja paljon paljon oppia.

 

 

Lähteet:

Disco.teak.fi. n.d. Kokemuksellinen oppiminen. Artikkeli. viitattu 6.12.2023. https://disco.teak.fi/anttila/kokemuksellinen-oppiminen/

Hänti. S. 2016. Oivaltava myyntityö: asiakkaana organisaatio.

Viitattu 5.12.2023 Vaatii käyttöoikeuden.

https://www.ellibslibrary.com/reader/9789513768805

Aihetunnisteet:
Kommentoi