Tampere
27 May, Monday
17° C

Proakatemian esseepankki

BLOG: NÄIN RAKENNAT PARHAAN TYÖYHTEISÖNKirjoittanut: Jani Bieck - tiimistä Value.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

BLOG: NÄIN RAKENNAT PARHAAN TYÖYHTEISÖN

 

Koti Puhtaksi Oy:n myyntipäällikkö, omistaja ja siistijä Saila Tyni kävi Proakatemialla järjestetyssä Prosemmassa puhumassa huippu työyhteisön rakentamisesta. Hän tietää, mitä vaaditaan työyhteisön rakentamiseen, koska Koti Puhtaaksi on palkattu lukuisilla palkinnoilla erinomaisena työnantajana ja työyhteisönä. Seuraavassa kirjoituksessa tulen avaamaan hänen puheenvuoronsa parhaat vinkit.

 

TYÖNTEKIJÄT KESKIÖSSÄ

 

Yleensä puhutaan, että asiakkaat ovat keskiössä, mutta eivät muuten olekaan. Keskiössä ovat yrityksen omat työntekijät, koska tyytyväiset ja motivoituneet työntekijät luovat ikään kuin automaattisesti tyytyväisiä asiakkaita. Tästä syystä onkin äärimmäisen tärkeää panostaa omiin työntekijöihin! Tärkeää on esimerkiksi panostaa tämän päivän työpaikalla työntekijöiden työmielekkyyteen ja joustavuuteen.

 

PROSESSIT LÄPINÄKYVIKSI

 

On vanhanaikaista ajattelua, että päättäjät tekevät päätöksensä norsunluutornissa ja työntekijät suorittavat kentällä pyyteettömästi työtehtävänsä. Rakentaaksesi huippu työyhteisöä sinun täytyy työnantajana rakentaa avoimuutta ja osallistaa työntekijät mukaan päätöksentekoon. Mahdollisuus vaikuttaa lisää samalla merkityksen tunnetta ja työntekijän sitoutumista. Alkakaa siis järjestää esimerkiksi yhteisiä kuukausikatsauksia, jonne kaikki yrityksen tekijät ovat tervetulleita vaikuttamaan. Näissä palavereissa on hyvä asettaa myös yhteisiä tavoitteita, joihin jokaisen on jatkossa helpompi sitoutua, koska ne on asetettu yhdessä.

 

PALAUTE

 

Rakentavan palautteen merkitystä hyvässä ja luotettavassa työyhteisössä ei voi olla korostamatta liikaa. Jokainen meistä janoaa palautetta, koska se on työkalu itsensä kehittämiseen. Työyhteisössä, jossa vallitsee avoin ja luotettava ilmapiiri, sitä on huomattavasti helpompi antaa. Muistetaan siis keskustella asioista asioiden nimellä, ottaa opit ja kopit talteen, sekä kehittyä entistä paremmaksi versioksi omasta itsestäsi. Kukaan meistä ei kuitenkaan ole täydellinen ja se on hyvä pitää mielessä.

 

SITOUTA

 

Sitoutunut työntekijä on paras työntekijä. Kuinka työntekijästä sitten saadaan sitoutunut? Koti Puhtaaksi tarjoaa työntekijöilleen esimerkiksi mahdollisuuden hankkia yrityksen osakkeita ja tehdä näin työntekijöistä yrityksen osakkaita. Työntekijä omistaa näin osan yrityksestä ja sitoutuminen luonnollisesti kasvaa, joka mahdollistaa taas tuottavampaa työpanosta.

 

Toinen työkalu sitouttamiseen on työntekijän osaamiskartta, jota pääsee kokemuksella ja uudella osaamisella täydentämään. Osaamiskartan täydentyessä on myös samalla mahdollisuus nostaa palkkatasoa, joka taas motivoi oppimaan lisää.

 

LOPPUSANAT

 

Huippu työyhteisöä ei rakenneta päivässä, mutta rakennustalkoot kannattaa aloittaa heti, koska samalla varaudut tulevaisuuteen. Hyvistä tekijöistä on yhä enemmän pulaa ja tämänkin takia sinun tulee olla työnantajana houkutteleva vaihtoehto. Puhutaan työnantajabrändin luomisesta ja rakentamisesta. Tätä brändiä rakennetaan sisältä ulos, joten alkuun pääset reflektoimalla omaa toimintaasi työnantajana.

Kommentoi