Tampere
19 May, Sunday
12° C

Proakatemian esseepankki

Ylistys Filosofian Akatemian blogille!



Kirjoittanut: Johanna Sauvula - tiimistä Eventa.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Ytimekkään tutkitun tiedon ja käytäntöön vietävien vinkkien aarreaitta!

Näin viimeisiä akatemiapolulleni kuuluvia esseitä kirjoittaessa hain blogiesseisiin kirjoja kevyempiä lähteitä. Uppouduin Filosofian Akatemian blogiin, koska tiedän kyseisen organisaation pitävän sisällään monenkirjavaa, tutkivaa ja taitavaa henkilöstöä, joilta varmasti löytyy opittavaa meille jokaiselle. Hitto mikä aarreaitta se blogi onkaan! Kerkesin selata vasta muutamia sivuja eri blogitekstien otsikoista, ja pääsin vasta alkuun. Välilehtiä alkoi avautumaan yksi toisensa perään ja luku-urakassa kuitenkin vierähtävän taas tovi jos toinenkin. Tämä esseeni olkoonkin ylistys Filosofian Akatemian blogille! Suosittelen ihan jokaista tutustumaan tähän ytimekkään tiedon karkkikauppaan, koska se voi helpottaa elämää myös esseiden kirjoittamisen tiimoilta. ?

Mikä ydinasiat kyseisessä blogissa minut vakuutti, eli mitä viedä käytäntöön, jos olisi perustamassa menestysblogia?

  1. Vaikuttavuus
    Taustalla toimii pitkä liuta oman alansa ammattilaisia, jotka osaavat jakaa ammattitaitoaan hienosti kiteytettynä ja helppolukuisesti kirjoitettuna. Sisältö on käytännön arkeen linkitettyä, mikä helpottaa sanoman ymmärtämistä kummasti. Käsiteltävät aiheet ovat ajankohtaisia ja hyvin moni myös tiimityöhön ja organisaatioiden kehittämiseen liittyviä, eli juuri passeleita meille Proakatemialle.
  2. Käytettävyys ja ilme
    Blogi on visuaalisesti miellyttävän näköinen ja hyvin jäsennelty, mikä minulle ilmentää osaltaan ammattimaisuuttakin. Blogia on mahdollista lukea myös audiona, eli kuunnellen Soundcloudin kautta, mikä on erinomainen lisäominaisuus. Suurelta osin blogi on helppokäyttöinen, joskin toivoisin blogiin aihepiirikohtaisia tunnisteita tai hakukenttää.
  3. Pienet yksityiskohdat
    Jokaisesta blogitekstistä löytyy helposti kirjoittajan kuva, nimi ja tekstin julkaisupäivä. Lisäinfona blogin alta löytyy vielä kyseisen kirjoittajan kontaktitiedot, jotta mahdollisen yhteydenottaminen on tehty lukijalle helpoksi.

Muutama helmi nosto heti ensimmäisten sivujen aiheista:

Miia Järvilehdon ”Neljä faktaa tunteista työssä” kiteyttää tekstissään millaisia tunnetaitoja organisaatioissa on otettava haltuun, kun halutaan rakentaa hyvinvoivaa kommunikaatiokulttuuria. Ah, miten herkullinen ja ikuisesti tiimiä piinaava aihe! Ehdoton lukusuositus jokaiselle tiimiläiselle!

“Vaikeiden tilanteiden rakentava ratkaiseminen auttaa siirtämään jännitteet sinne, mihin ne kuuluvat – ihmisten välisistä vuorovaikutussuhteista työnteon ja työn tavoitteiden välille.”

Miia Järvilehdon “Sallitko konfliktien vahvistaa työyhteisöäsi ja vauhdittaa tiimisi oppimista” avaa hienosti konfliktien merkitystä ja keinoja konfliktien hyödyntämiseen tiimissä. Tämä on erinomainen jatko edellisen linkkaamani blogin perään!

“Ihminen on laumaeläin, jonka yksi psykologisia perustarpeita on kuulua ryhmään ja tulla hyväksytyksi sen jäsenenä. Yksi satuttavimpia asioita taas on sulkea ihminen pois ryhmästä.”

Tapani Riekin ”Uutta tutkimustietoa itseohjautuvuudesta. Jos haluat tiimistäsi yhteisöohjautuvan, keskity vahvistamaan psykologista turvallisuutta” tuo tutkimukseen nojaavia perusteluja sille, miksi psykologinen turvallisuus on tiimin itseohjautuvuuden kehittämisessä merkityksellistä.

Jos haluat saada tiimistäsi itseohjautuvamman yhteisönä, keskity kehittämään hyvää vuorovaikutusta ja luottamusta.”

Iida Mäkikallion blogi ”Millä tasolla on tiimisi nolouskyvykkyys? Vastauksesi paljastaa jotain olennaista tiimisi suorituskyvystä” on mielestäni hyvin tärkeä kysymys jokaiselle Proakatemian tiimille. Mukana on käytännön vinkkejä nolouskyvykkyyden kasvattamiseksi.

Yksi suurimmista esteistä avoimen, psykologisesti turvallisen ilmapiirin luomiselle tiimissä on se, ettemme nosta esiin asioita, jotka jäävät kaihertamaan.”

 

LÄHTEET

Filosofian Akatemia, 2020. Blogi. Luettu 30.11.2020.
https://filosofianakatemia.fi/blogi/

Järvilehto, M. 20.10.2020. 4 faktaa tunteista työssä -blogikirjoitus. Luettu 30.11.2020
https://filosofianakatemia.fi/blogi/4-faktaa-tunteista-tyossa/

Järvilehto, M. 1.10.2019. Sallitko konflikien vahvistaa työyhteisöäsi ja vauhdittaa tiimisi oppimista? -blogikirjoitus. Luettu 30.11.2020.
https://filosofianakatemia.fi/blogi/sallitko-konfliktien-vahvistaa-tyoyhteisoasi-ja-vauhdittaa-tiimisi-oppimista/

Mäkikallio, I. 3.3.2020. Millä tasolla on tiimisi nolouskyvykkyys? Vastauksesi paljastaa jotain olennaista tiimisi suorityskyvystä -blogikirjoitus. Luettu 30.11.2020
https://filosofianakatemia.fi/blogi/milla-tasolla-on-tiimisi-nolouskyvykkyys-vastauksesi-paljastaa-jotain-olennaista-tiimisi-suorityskyvysta/

Riekki, T. 23.6.2020. Uutta tutkimustietoa itseohjautuvuudesta: jos haluat tiimistäsi yhteisöohjautuvan, keskity vahvistamaan psykologista turvaa -blogikirjoitus. Luettu 30.11.2020
https://filosofianakatemia.fi/blogi/uutta-tutkimustietoa-itseohjautuvuudesta-jos-haluat-tiimistasi-yhteisoohjautuvan-keskity-vahvistamaan-psykologista-turvaa/

 

Kommentoi