Tampere
19 May, Sunday
21° C

Proakatemian esseepankki

3 sääntöä onnellisempaan elämäänKirjoittanut: Henri Roivas - tiimistä Eventa.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Oletan meidän kaikkien haluavan olla onnellisia. Ollessasi onnellinen kaikki tuntuu mielenkiintoiselta ja siltä, että tekemiselläsi on jokin suurempi merkitys. Katsoin TED-talkin, David Steindl-Rastin jakamassa ajatuksiaan siitä, millainen yhteys hänen mielestään on onnellisuudella ja kiitollisuudella? Kysymys kuuluukin, ovatko tosiaan kaikki onnelliset ihmiset kiitollisia. Hän kertoi sen olevan kiitollisuus, mikä tekee sinut onnelliseksi.

Kuinka elää kiitollisesi? Tämä hetki kaikkine mahdollisuuksineen on itsessään sitä, mistä voimme olla kiitollisia. David Steindl-Rast kertoo osuvasti, kuinka voimme löytää keinon elää kiitollisesti. ”Pysähdy, katso ja mene.”. Menetämme jatkuvasti tilaisuuksia, koska emme pysähdy. Olen huomannut tämän valitettavan monen ihmisen kohdalla. David kertoo, että tarvitsemme pysähdysmerkkejä elämäämme. Näiden merkkien jälkeen tulee meidän avata silmämme mahdollisuuksille. Tästä seuraava vaihe on toiminnan vaihe.

Mietitään vaikka työ, mitä olet tehnyt jo 15 vuotta, olet edennyt urapolullasi toimisto assistentin roolista varatoimitusjohtajaksi. Perheesi kehuu saavutuksiasi koko suvullenne. Instagram seuraajiesi määrä on kohonnut 100sta 1500aan palkattuasi henkilöbrändäysassistentin, joka hoitaa sosiaalisen mediasi päivittämisen puolestasi. Työpäiväsi alkaa klo 8.00 ja loppuu klo 16.00. Kuulostaa varmasti hyvältä ja onnelliselta elämältä. Sitä se voikin olla. Kysymys kuuluukin, oletko onnellinen? David puhuu siitä, miten ihmisillä, joilla näyttäisi menevän kaikki loistavasti, rahaa, valtaa ja mainetta löytyy, saattaa usein mennä huonommin, kuin niillä, joilla ei ole juuri mitään. Olen maailmaa kiertäessäni huomannut saman. Se on kiitollisuus, sana, jota ei voi rahalla ostaa.

Kun olet kiitollinen et ole peloissasi, kun et ole peloissasi, et ole väkivaltainen. Kun olet kiitollinen, toimintasi lähtee riittävyyden tunteesta, eikä niukkuuden tunteesta ja olet halukas jakamaan. Jos olet kiitollinen, nautit eroista ihmisten välillä ja kunnioitat kaikkia. Ja se muuttaa valta-asetelman, jota noudatamme.

Kiitollinen maailma koostuu hyväntuulisista ihmisistä. Kiitolliset ihmiset ovat hyväntuulisia, ja mitä hyväntuulisempia he ovat, sitä hyväntuulisempi maailma meillä on. Peace.

Lähde:

https://www.ted.com/talks/david_steindl_rast_want_to_be_happy_be_grateful?language=fi#t-854423

Linkki blogiin:

https://web.facebook.com/henri.roivas.9

Kommentoi