Tampere
19 May, Sunday
24° C

Proakatemian esseepankki

30 660 tuntiaKirjoittanut: Annika Äijälä - tiimistä Promisia.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
-
-
Esseen arvioitu lukuaika on 3 minuuttia.

30 660 tuntia – Matkani Akatemialla

 

Vuonna 2017 kun opintoni alkoivat Kuntokadun pääkampuksella, minulla ei ollut tietoakaan siitä, mihin olin ryhtynyt.

Olin aina aikaisemmin arvottanut opiskelun numeroina, joita sain tentistä, sekä loputtomina luentoina, joilla istumisesta en kokenut saavani mitään suurempaa arvoa. Opiskelin tutulla tavalla, sillä se oli ainoa tapa, millä ikinä olin oppinut. Olisin nauranut ajatukselle, että istun dialogiringissä tiimin kanssa seuraavat kolme vuotta elämästäni, jos minulle näin oltaisiin kerrottu psykologiaopintojeni aikana.   Kun ensimmäinen puoli vuotta oli hurahtanut Kuntokadulla, alkoi aivan uusi kappale elämässäni. Muistan miten ahdistuneena istuin ensimmäisissä pajoissa tiimin kanssa, sillä olin todella ujo ja minulla oli vahva suojakuori. Tuntui luonnottomalta jakaa ajatuksia melkein tuntemattomien ihmisten kanssa, ja dialogin salat alkoivat valjeta vasta myöhemmin. Luottamuksen merkitys korostui, ja prosessi alkoi varmasti meissä kaikissa sisällä. Merkityksentunne nosti päätään. Ymmärsin, että tässä on jotain paljon minua suurempaa kyseessä.

 

Tätä matkaa Akatemialla on hankala pukea sanoiksi. Tunteiksi sen sijaan sen voi pukea: loputon määrä itkua, iloa, naurua, onnistumista sekä epäonnistumisia. Kaikki nämä tunteet ja kokemukset niiden takana ovat muovanneet niin minusta, kuin koko tiimistämmekin, upeita yksilöitä valmiina tulevaisuuteen. Ensimmäinen voitto tiiminä Myyntipäivistä, kaikki ne 12H-innovaatiot, tiimin yhteiset projektit, sekä huipputiimikokemus 24H-loppunäytöstä. Uskallan väittää, että kaiken tapahtuneen ja opitun ymmärtää vasta Akatemian jälkeen. Upeinta kaikissa näissä koetuissa asioissa on se, että ne koettiin yhdessä. Yksin asioiden kokeminen ei ole läheskään yhtä merkityksellistä, kuin sen tunteen jakaminen toisten kanssa.

 

Ne kuuluisat opit ja kopit (anteeksi Inga)

 

Akatemian aikana voin ainakin sanoa hypänneeni rohkeasti uusiin ja pelottaviin asioihin mukaan. Opin hurjasti yrityksen markkinoinnista, taloudesta, asiakkuushallinnasta ja jopa inhokkiaiheestani, myynnistä. Tiimin toiminnan ymmärtäminen ja sen vahvuuksien kautta toimiminen on ehdottomasti yksi hienoimmista asioista, joita Akatemialta jäi käteen. Se prosessi, joka tapahtui minussa sisällä, on myös valtava. Luovuin monesta itselleni tutusta ja turvallisesta asiasta, jott a voisin löytää rohkeuteni uudelleen. Esiinnyin lavalla, vaikka aikaisemmin olisin pyörtynyt pelkästä ajatuksesta. Löysin graafisen suunnittelun ilon, ja henkilöstöjohtamisen sekä rekrytoinnin mielekkyyden elämääni. Löysin rakkaita ihmisiä ympärilleni.

 

 Tällä kaikella on ollut kuitenkin myös varjopuolensa, joka on ollut minulle todella suuri Akilleen kantapää.  Kun on hukkunut useisiin mielenkiintoisiin projekteihin ja tiimin yhteisiin juttuihin, olen havainnut että luovun tässä kohtaa jostain todella suuresta. Omasta jaksamisestani. Tämä on ollut havainto, joka tulee määrittämään vahvasti tekemistäni tulevaisuudessa, sillä koen, että olen vihdoinkin oppinut tunnistamaan omat voimavarani ja rajani, joiden parissa pystyn toimimaan. Aina ei tarvitse sanoa kaikille asioille kyllä, vaan voi myös kieltäytyä ja priorisoida asioita.

Olen oppinut myös terveen palautekulttuurin merkityksen, sekä sen rakentavan antamisen. Palaute on meille kaikille mahdollisuus reflektoida omaa toimintaamme sen todellisissa mittasuhteissa, mikä on kaiken kehityksen edellytys. Kun silmiltämme tippuvat omat subjektiiviset linssimme, voimme raa’an rehellisesti tutkia omaa, sekä toisten, toimintaa. On ollut hienoa myös huomata, miten esimerkillä johtamisella ja aidolla ihmisläheisyydellä sekä kuuntelemisella saadaan kestäviä ja motivoivia tuloksia aikaan johtamistyössä.

 

Tärkeintä on mielestäni jokaisen ymmärrys omasta kyvykkyydestään. Itse koen minäpystyvyyteni parantuneen hurjasti opintojeni aikana, ja uskallan sanoa, että tulevaisuus tulee olemaan juuri sitä mitä siitä tekee. Olen lopettanut palkkatöissäni, ja haluan jatkaa matkaani yrittäjänä enkä tyytyä mihinkään vähempään. Tunnistan omia vahvuuksiani, ja koen, että osaan myös olla avuksi muille niiden tunnistamisessa. Muuntautumiskyky ja muutosnopeus ovat keskeisiä asioita tulevaisuuden työelämässä, ja Akatemialta omaksutut toimintamallit sekä jatkuva uuden oppimisen palo tulevat varmasti olemaan isoksi hyödyksi unelmien tulevaisuutta rakentaessa.

 

Huhhuh, tästä voisi kirjoittaa kokonaisen kirjan. Tiivistettynä voin sanoa, että vaikka matkaan on mahtunut monia pettymyksiä ja omien jaksamisen rajojen ylittämistä, kaikki se oppi korvaa kaiken moninkertaisesti. Haluankin tähän loppuun kliseisesti kiittää tiimiämme Promisiaa, jonka kanssa ollaan menty sellaisen mankelin läpi, että ei toisesta tietoa. Tässä ollaan nyt kolme vuotta menty #yhdessäisosti ja #yhdessäestottomasti, kiitos siitä ajasta! Ja meillä on jano vielä viidenkin vuoden päästä.

 

 

 

 

 

Kommentoi