Tampere
25 May, Saturday
13° C

Proakatemian esseepankki

24hKirjoittanut: Arttu Asunta - tiimistä Apaja.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
-
-
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Monet tietävät Kiefer Sutherlandin tähdittämän 24 -televisiosarjan, jossa Jack Bauer ratkaisee Yhdysvaltoja uhkaavia kriisejä kahdessakymmenessäneljässä tunnissa. Meillä Yrittäjyyden ja tiimijohtamisen tutkinto-ohjelmassa yhtenä osana on loppunäyttö nimeltään 24h. Ideana tässä on ratkaista ulkopuolisen yrityksen antama toimeksianto, loppunäytön nimen mukaisesti kahdessakymmenessäneljässä tunnissa. Haaste on erityislaatuinen, sillä toimeksiantajayritys maksaa loppuarvosanan (asteikolla 1-5) mukaan tiimille etukäteen määritellyn rahasumman. Mitä paremman arvosanan saatte, sitä suurempi rahasumma napsahtaa. Jack taas joko pelastaa Yhdysvallat tai sitten ei. Haaste on jännittävä siis paitsi Jackille, myös meille.

24h on äärimmäisen mielenkiintoinen osa opintojamme, sillä koskaan ei voi tietää etukäteen, millainen toimeksianto omalle tiimille mahtaa osua. Meille osui tällä kertaa kansainvälisestikin toimiva putki- ja vesijärjestelmien toimittaja. Hauskan tästä toimeksiannosta teki se, että kukaan meistä ei tiennyt hölkäsen pöläystä putkiremonteista saatika vesijärjestelmistä omakotitaloihin. Tästä asetelmasta lähdimme kyselytunnille kartoittamaan, mitä toimeksiantaja meiltä oikein odottaa ja mitä kautta me taas lähdemme taklaamaan heidän ongelmaansa.

Jaoimme tiimimme sisällä roolit ja vastuut vahvuuksiemme mukaan jo etukäteen, jotta olisi selkeämpää lähteä etenemään tiukan aikataulun kanssa. Brainstorming yhteisesti, jatkuva dialogi eri osa-alueita työstävien kanssa ja koko paletin johtaja olivat avainasemassa projektin maaliin saattamisessa. Unta koko koettelemuksen aikana kertyi pyöreä nolla, mutta sitäkin enemmän kuppeja kahvia. Haaste alkoi torstaina aamulla kello 09.00 ja tästä meillä oli seuraavaan aamuun klo 07.30 asti aikaa palauttaa valmis raportti ja esitys.

Long story short – kello 07.00 raportti ja esitys palautetaan. Huh, se oli siinä! Väsyneitä yläfemmoja ja käheän äänen tuuletuksia. Edessä oli kuitenkin vielä pitchaus. Kello 09.45 tiimimme pitchaajan roolin saanut veti aivan mielettömän esityksen minimaalisen unen saattelemana ja loppu onkin sitten historiaa. Arvosanaksi toimeksiantajan ja muun tuomariston antamana tarttui vitonen ja täysi rahapotti! Raskas työ palkittiin parhaalla mahdollisella tavalla. Fiilis oli uskomaton.

Kokemuksena kaksnelonen oli todella ainutlaatuinen. En muista, milloni viimeksi olisin valvonut yhteen soittoon yli 30 tuntia. Huom. omavalintainen valvominen, ei pakollista tehtävän kannalta. Se, että noin lyhyessä ajassa saadaan kasaan lähes 30-sivuinen raportti ja esitys aiheesta, josta kellään ei ollut sen suurempaa tietoa tai kokemusta on mieletöntä! Ja vielä se, että yli 100-vuotias kotimainen yritys piti kokonaisuudestamme ja vielä maksoi siitä! Tiimityö on todellisesti voimaa ja vahvuuksien hyödyntämisen merkitystä ei voi tarpeeksi korostaa. Pelatkaa siis vahvuuksillanne missä ikinä voitte ja saakaa aikaan huipputuloksia.

Cheesy quote vielä loppuun by Kenneth H. Blanchard:

“None of us is as smart as all of us.”

Julkaistu LinkedInissä 15.11.2021.

Aihetunnisteet:
Kommentoi