Tampere
24 May, Friday
15° C

Proakatemian esseepankki

YlpeydestäKirjoittanut: Esseepankin arkisto - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Saavutukset eivät ole halusta kiinni vaan kova tekeminen on niiden edellytys. Nuoren urheilijan elämä on madollisuuksia täynnä ja kaikki riippuu siitä, kuinka hyvin pärjää kilpaulitilanteissa. Elämä alkaa keskittyä urheilun ympärille, sekä asiat tulevat kääntymään urheilun ehdoille. Koulu menestys on tärkeää, mutta se ei aina ole niin vaikka on hyvä urheilija. Näin ajatellaan monta kertaa, jos pärjää urheilussa, koulumenestys kulkee rinnalla yhtä hyvänä.

Nuoren urheilijan elämä on parasta aikaa elämässä, mutta samalla se saattaa tuntua helvetilliseltä kidutukselta. Urheilijan elämää voi verrata yrittäjään. Kaikki riippuu siitä, kuinka hyvää tulosta saat aikaiseksi.

 

Irti päästämisen on helppoa puheissa, mutta mitenkä sitten toiminnan kanssa, kun aamulla herää ja tajuaa, että on aikaa yllin kyllin tehdä mitä vain. Aluksi sitä tulee nautittua elämän erilaisista asioista, joita ei ole voinut urheilu-uran aikana toteuttaa täysipainoisesti. Uran aikana kaikki painottuu urheilun ympärille kasaantuvista asioista ja toiminta on todellista työtä, jos haluaa pärjätä. Pärjääminen urallaan tarkoittaa sitä, että on panostettava koko nuoruus vaikka tulokset puhuvat vasta puolestaan. Oma hyvinvointi on tärkein asia urheilussa josta tulisi pitää huolta. Oman hyvinvoinnin ja tasapainon myötä on helpompi kohdata jokainen päivä uusine haasteineen.

 

Koulutuksen tärkeyttä ei kannata vähätellä nuorena urheilija, eikä tietenkään myöskään vanhempanakaan. Nuorena opiskelun tärkeys olisi hyvä ottaa huomioon, koska urheilu-ura tulee päättymään. Uran päätyttyä ilman koulutusta tai suuntaa elämältä lähtee pohja pois ja tippuu tyhjän päälle. Nuori urheilija oppii uransa aikana paljon asioita, jotka auttavat elämän monilla osa-alueilla.

 

 

IRTI PÄÄSTÄMINEN

 

Urheilu-uran jälkeen on aina haastavaa löytää suuntaa elämälleen, jos on panostanut kaikkensa siihen mitä tekee. Saavutuksista huolimatta olivat ne hyviä tai huonoja ei vaikuta siihen, kuinka elämän kohtaa elämän urheilu-uran jälkeen. Koulumenestyksestä on apua, jos on saanut opiskeltua itselleen ammatin ja pystyy täyttämään suuren aukon, joka on jäänyt elämää. Ei tarvitse enää lähteä treeneihin, syödä säntillisesti, keskittyä venyttelyyn tai moniin muihin asioihin huomion kiinnittäminen jää nyt väliin. Tarpeellisuus niin sanotusti loppuu, joka tuo tyhjiön, joka olisi täytettävä jollakin uudella tekemisellä.

 

Uran jälkeen olisi tärkeää saada jotakin apua selvittää omia ajatuksia joilla pystyisi tekemään irtaantuminen vanhasta ja päästävä eteenpäin. Elämän ollessa urheilua 24/7 niin silloin ajatukset ainakin minulla olivat jossakin muualla, kuin koulun käynnissä tai uran jälkeisessä elämässä. Keskittyminen täysillä siihen mitä tekee vie kaiken muun ja tulevaisuuden mielestä. Toisaalta se on hyvä asia, mutta urheilussa niin harva tuo itselleen leivän pöytään tai saavuttaa sen mitä on tavoitellut, joka saattaa johtaa siihen, että on tyhjän päällä lopettaessaan urheilu-uransa.

 

Irti päästäminen on muutenkin elämässä hyvin tärkeä taito, joka olisi kaikkien hyvä taitaa tai ainakin hakea keinoja joilla pystyy jättämään vanhan taakseen. Vanhojen asioiden ollessa mielessä ikävästi vaikuttaa suuresti siihen mitä tulet elämässä seuraavaksi saavuttamaan ja millä fiiliksellä toteutat niitä.

 

 

HYVÄT PUOLET

 

Urheilija saa niin sanotusti etulyöntiaseman moneen asiaan, koska uransa aikana urheilija joutuu elämään säntillistä ja rankkaa elämää. Rankkuus on tietenkin se, että laittaa itsensä likoon täysillä joka ikinen päivä. Urheilijan tavoitteellisuus ja täsmällisyys yhteiskunnassamme on hyvä asia, koska elämme kellon mukaan ja noudatamme annettuja ohjeita arvostaen niitä. Bisneksessä vaaditaan kovuutta ja pitkäjänteisyyttä, joka tulee esiin urheilussa joka päivä. Urheilijan on saatava välivoittoja, jotka tehdään välitavoitteilla, jotta mielenkiinto pysyy yllä ja näkee oman kuntonsa. Bisnesmaailmassa pätee mielestäni sama kaava, kuin urheilussa. Tee tavoite, jonka jälkeen suunnitelma ja toteuta suunnitelma. Tuo kaava on mahtava, jos se menisi niin, mutta harva pääsee jos kukaan ilman mitään mutkia tavoitteiseensa. Urheilijan elämässä suurimmat riskit ovat loukkaantumien tai sairastuminen, kun taas bisneksessä jokin asia voi mennä pieleen ulkoisten tekijöiden suhteen. Jokin laki muuttuu, yritys menee konkurssiin yms. On hyvin helppoa siis miettiä, että urheilija on yrittäjä siinä missä normaali yrittäjä.

 

 

 

 

Kommentoi