Tampere
25 May, Saturday
22° C

Proakatemian esseepankki

Yhdessä vahvemmaksiKirjoittanut: Heidi Hydén - tiimistä Evision.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Oli mahtavaa lukea ajatuksiasi tiimipelaajana. Olen oppinut tuntemaan sinua paremmin ja selkeästi huomaan kirjoittamiasi asioita käytännön asteella. Työskentely yhdessä HIGHLEVELissä on mielestäni nostanut sinussa niitä piirteitä esiin, mitä kerroit aikaisemmin Proakatemian aikana hävinneen tai hetkellisesti poistuneen. Näen sinussa vahvasti idearikkaan ihmisen ja ideat tulevat todella ulos oksentamalla. Mielestäni se on positiivinen asia eikä sitä pidä missään tapauksessa tukahduttaa. Ainoa mihin voi kiinnittää huomiota on tilannetaju ideoiden oksennukselle. Ideat kannattaa kirjoittaa heti muistiin, kun niitä mieleen pulppuaa ja kun tiimissä tilanne on otollinen, niin silloin kaivaa ne muistiinpanot esiin.

Pystyn samaistumaan ajatuksiisi siitä, että Proakatemian aikana olo on tuntunut ahdistavalta ja toisinaan ulkopuoliselta. Olen itsekin pohtinut monta kertaa sitä, että en tunne enää itseäni ja on vaikea olla tiimissä, missä ei pysty olemaan oma itsensä sekä toteuttamaan sitä mitä on aikaisemmin tottunut tekemään. Olen tullut siihen johtopäätökseen, että ehkä aikaisemmin ennen Proakatemiaa en ole tutkinut itseäni niin syvällisesti ja miettinyt asioita niin tarkasti. Proakatemia on saanut aikaan itsetutkiskelun aikakauden ja vaikka se tuntuu ahdistavalta, niin haluan uskoa sekä kannustaa myös sinua siihen, että tämän avulla voi todella löytää sen sisäisen minänsä.

Levon merkitystä ei ikinä voi vähätellä liikaa. Helposti sykitään päivästä toiseen ja haalitaan tehtäviä koko ajan lisää. Aina kun tulee vastaan jotain mielenkiintoista, niin se on tehtävä. Sanaa ”ei” saa käyttää, koska muuten joku saattaa ajatella, että et ole tarpeeksi sitoutunut. On hienoa, että olet ymmärtänyt akkujen lataamisen tärkeyden. Se ei tee sinusta huonompaa tiimipelaajaa, jos välillä täytyy hengähtää ja huolehtia omasta palautumisesta. Asioiden priorisointi auttaa myös tässä asiassa. Itse olen huomannut, että kun päässä pyörii miljoona asiaa, mitä pitäisi tehdä, niin järkevintä on järjestää ne tärkeysjärjestykseen ja samalla aikatauluttaa ne. Huomaamatta tekeminen tehostuu ja aikaa jää myös itselle enemmän.

Tiedän, että olet tehnyt paljon myyntityötä ja asiakaspalvelua. Toivoisin, että toisit enemmän oppeja niistä tiimille ja näyttäisit esimerkkiä. Erityisesti HIGHLEVEL voisi hyötyä osaamisestasi paljon enemmän ja ehkä voisit tuoda sen myyntikipinän myös meille. Minulla on myös monen vuoden kokemusta myynnistä, mutta koen tällä hetkellä, että se into ja halu tehdä sitä on kadonnut. Pystyisitkö sinä sytyttämään minut uudelleen?

Mainitsit myös kiittämisen tärkeyden. Tämä on todella iso juttu ja vaatii varmasti harjoitusta, jotta siitä tulisi rutiinia. Työelämässäkin olen tottunut siihen, että kiitosta ei välttämättä kuulu eikä näy, ellei sitä oikeasti pyydä itse. Mikä on todella surullista. Liian usein tartutaan pelkästään niihin epäkohtiin ja ne kyllä näkyvät ja kuuluvat. Tämä onkin yksi asia, jonka myös itse haluan opetella ja viedä käytäntöön. Tavoitteenani on tulevaisuudessa muistaa kiittää ja kehua enemmän. Ne asiat kun saa kuntoon, niin on helpompaa keskittyä myös rakentavampaan palautteeseen ja silloin se luultavasti menee vastaanottajallekin perille helpommin.

Toivottavasti minä voin auttaa sinua matkallasi paremmaksi tiimipelaajaksi. Haluan omalta osaltani tuoda korteni kekoon ja vaikuttaa siihen, että pääset eteenpäin. Välttämättä se ei aina ole helppoa ja matkan varrella saattaa tulla muutama kuoppa vastaan, mutta lupaan olla rehellinen ja sanoa suoraan asiat niin kuin ne ovat.

 

“If you do not believe in yourself, no one will do it for you” – Kobe Bryant

 

LÄHTEET

Käpynen, M. 2020. Kuka olen tiimipelaajana? Proakatemian esseepankki. Luettu 3.4.2020. https://esseepankki.proakatemia.fi/kuka-olen-tiimipelaajana/

Kommentoi