Tampere
25 May, Saturday
12° C

Proakatemian esseepankki

Vuosi 2021. Damn.Kirjoittanut: Johannes Mansikka-aho - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Vuosi 2021. Damn.

Elämäni haastavin vuosi.

Keväällä otin Business Leadin paikan, kun lähdin vetämään uuden tiimiyrityksemme Kipinä Kiihdyttämö Osk.n rakentamista. Mielenkiintoinen ja haastava tehtävä, varsinkin kun ensimmäisen tiimiyrityksen rakentaminen suoritettiin pääosin etänä. Uusiin tiimiläisiin tutustuttiin teamsin ja zoomin välityksellä. Yhteishenkeä ja tiimiä rakennettiin jamboardilla ja etä mökkipajassa. Ei helppoa, mutta koen, että en ainakaan täysin epäonnistunut tehtävässä. Tiimimme ei ole vielä täydellinen, mutta olemme tiimi. Olen siitä todella ylpeä.

Menetin parhaan ystäväni masennukselle keväällä 2021. Pysäyttävä tilanne ja paraneminen jatkuu edelleen. Prosessissa auttaa se, että pidän ystäväni hengissä, kun puhun hänestä. Mielenterveysongelmista, väsymyksestä ja masennuksesta ei vieläkään uskalleta puhua yritys- ja työmaailmassa riittävästi. Kyseessä on kuitenkin huolestuttavalla tavalla tappava kansantauti. Ystäväni vaikuttaa kauttani aina. Haluan yrittäjänä, työntekijänä ja työnantajana rakentaa ilmapiirin, missä asioista voidaan turvallisesti puhua. Häpeä syventää aiempia ongelmia huomattavasti ja haluan tehdä tämän eteen ystäväni kanssa töitä.

Olen vuoden 2021 investoinut oppimiseen. Olen tehnyt projekteja, missä koen oppineeni aivan älyttömästi, mutta ongelmana on ollut se, että palkkana ei ole ollut juurikaan rahaa. Tiedän, että saamani oppi maksaa itsensä takaisin vielä, mutta olen tämän kuluneen vuoden aikana oppinut esimerkiksi todella luovia tapoja valmistaa soijarouhetta. Taloudelliset hankaluudet kasvattavat luonnetta, mutta ovat aivan perseestä. Uskon kuitenkin, että vuonna 2022 pääsen lyhentämään vuoden 2021 velkaa.

Olen toki 27.vuoden ikään mennessäni viettänyt tavallista enemmän aikaa ravintoloiden asiakkaana. Tiskin toiselta puolelta minulla ei ole omaa käytännön kokemusta, vaikkakin ystäväpiiriini kuuluu useita alan ammattilaisia. Oman osakeyhtiön ja ravintolan perustaminen vuonna 2021 on nostattanut sykettä, haastanut ja luonut toivoa ja iloa. Tunnun jatkuvasti kaatuvani eteenpäin, hallittu kaaos ympärillä. Kyseessä on ehdottomasti tähänastisen elämäni merkityksellisimpiä ammatillisia asioita. Olen ottanut pankista yrityslainaa, tehnyt vuokrasopimuksen yrityskiinteistöön Tampereen keskustaan ja kaikista isoimpana: Olen tehnyt työsopimuksen työnantajana. Tuo viimeinen on itselleni todella todella merkityksellistä, sillä nyt olen myös ensimmäistä kertaa aiemmin mainitsemani ystävän kanssa siinä paikassa, kun meidän täytyy ruveta lunastamaan ja rakentamaan tulevaisuuden työpaikkaa.

 

Vuoteen 2021 on mahtunut myös ennenkokemattomia parisuhteeseen liittyviä ylä- ja alamäkiä. Vanhojen ystävien poismuuttoa paikkakunnalta ja uusien ystävien tekemistä. Jos joskus päädyn kirjottamaan muistelmia, niin 2021 on ansaitusti lunastanut itselleen ihan oman luvun tässä kirjassa.

Aihetunnisteet:
Kommentoi