Tampere
25 May, Saturday
22° C

Proakatemian esseepankki

Taloudellinen vastuullisuusKirjoittanut: Johannes Mansikka-aho - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Loppu syksystä olin työskentelemässä akatemian tiimitilassa, kun Seungyeon Shin tuli tiedustelemaan minulta ajatuksiani aiheesta Economic sustainability, taloudellisesta kestävyydestä. Seungyeon oli valmistelemassa seuraavaa projektoria ja halusi aiheesta haastatella akatemian opiskelijoita videolle.

En ollut asiaa pahemmin pohtinut, mutta innostuin aiheesta. Taloudellinen kestävyys, mitä se on? Ympäristön kestävyys on terminä tutumpi. Kerroin Seungyeonille, että olen perusamassa juuri ensimmäistä omaa osakeyhtiötä ja aihe kiinnostaa. Tulisin mielelläni videoon haastateltavaksi. Sovimme päivämäärän haastattelulle ja sain itselleni muutaman päivän pohtia aihetta.

Otin aiheen esille ensimmäisen työntekijämme Roope Vuorisen kanssa ja lähdimme yhdessä pohtimaan, miten tämä taloudellinen vastuullisuus tulisi näkymään ja tarkoittamaan meidän yrityksessämme. Vähän aikaa asiaa pohdittuani, itselleni tulee mieleen aiheesta se, että yritys ei kasva liian nopeasti vaan kehitys on terveellistä. Laskut maksetaan, verot hoidetaan ja ei haeta pikavoittoja. Voittoja sijoitetaan yrityksen kehittämiseen. Olimme aiemmin pohtineet ajatuksia yhteisön kehittämisestä ja ideamme esimerkiksi jalkapallon mm-kisojen kisakatsomon lipputulojen lahjoittamisesta Quatarin uhreille voisi myös olla jotain tähän liittyvää. Soppatykki täyteen herkullista pastaa ja ruuan jakaminen sitä tarvitseville.

Roope taas nosti äärimmäisen hyvän jutun aiheeseen liittyen.  Työntekijän hyvinvointi. Liiketoiminnan vastuullisuutta on, että työntekijät voivat hyvin. Toki myös yrittäjän tulee voida hyvin. Keskustelumme johti siihen, että lähdemme heti alusta asti selvittämään tapoja kulttuuri ja urheiluedun järjestämisestä tuleville työntekijöille. Esimerkiksi 250euroa vuodessa ei ole tajuttoman suuri summa per yksi työntekijä yritykselle, mutta se on todella suuri raha työntekijälle käyttää esimerkiksi kuntosali jäsenyyteen tai festarilippuihin.

Menimme lopulta Seungyeonin haastatteluun molemmat. Minä ja Roope. Vaikkakin kuvaajana toiminut Gustav ei saanut minulta editoitua videosta suurta finniä pois leuasta, olen todella iloinen että satuin tuona päivänä olemaan tiimitilassa työskentelemässä ja päädyin tätä asiaa pohtimaan. Kiitos myös Seungyeon! Haluan tulevaisuuden yrittäjänä olla rakentamassa toimintaani kestävänä, niin ympäristön, yhteisön kuin taloudellisen vastuun osalta.

Aihetunnisteet:
Kommentoi