Tampere
24 Jun, Monday
19° C

Proakatemian esseepankki

Vinkkejä luovuudestaKirjoittanut: Esseepankin arkisto - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Blogi

 

Soman tytöillä oli keväällä todella ihana päivä, kun saimme muiden tyttöjen kanssa porukalla viettää tupla baby showereita. Ellin tulevaa vauvaa juhlittiin, samoin toisen yhteisen tuttumme, jonka laskettu aika oli tuloillaan. Minulle annettiin päävastuu juhlien tarjoiluista ja erityisesti kakun teosta. Mielessäni pyöri suurenmoiset suunnitelmat – olihan sentään huippua tehdä yksi kakku, joka on sekä työlle, että pojalle.

Kaikki ei kuitenkaan mennyt ihan suunnitelmien mukaan töiden ja auton hajoamien myötä, joten rakkaat ystäväni pääsivät nautiskelemaan kakusta, joka valmistui super nopealla aikataululla. Marsipaanit, hienot pursotukset ja useat maukkaat moussetäytteet kokivat nyt luovan kohtalon.

Nakukakku syntyi vauhdikkaasti somistamaan näitä vauvakestejä. Naked cacke on kasvattanut suosiotaan viimevuosina niin arkisilla puutarhakutsuilla kuin perhejuhlissakin.  Kakku on nimensä mukaan naku, koska tässä kakkupohjan ja runsaiden täytteiden halutaan näkyä. Perinteisesti on ajateltu, että reunat ja täytteet halutaan jättää pursotuksen tai muun koristeen alle piiloon. Kakku on yksinkertaisuutensa vuoksi varsin nopea tehdä, mutta se ei tarkoita sitä, että se kalpenisi vaatimattomuuttaan runsaasti kuorrutettujen kakkujen rinnalla – päinvastoin. Nakukakuista saa uskomattoman kauniita tekemällä niistä säteeltään hieman kapeampia, mutta sitäkin korkeampia. Käyttämällä kakun väleissä runsaita täytteitä ja esimerkiksi tuoreilla marjoilla saat kakkuun helposti raikasta ja näyttävää ilmettä. Marjaisissa kakuissa päälle voi loihtia niin näyttävän asetelman kuin kakun päällä pysyy marjoja, marenkia, keksiä, suklaata tai mitä ikinä keksitkään. Suklaakakkuihin taas käy esimerkiksi sulatettu suklaa, joka valuu luonnollisesti kakun reunoilta yli. Tähänkin koristeita voi laatia teeman mukaan.

Halusin vaaleansinipunaisen teeman näkymään kakussa, joten päätin värjätä valkosuklaata kuorruttaakseni kakun. Aikaisemmin en ole tätä kokeillut, joten nyt katsoin siihen olevan hyvä tilaisuus. Sulatin suklaan kattilassa kermatilkan ja voin kanssa miettien, että juoksettuuko suklaa, kun lisään siihen Dr.Oetkerin vesipohjaista elintarvikeväriä. Jännittyneenä otin pienen erän suklaata testattavaksi ja onnekseni suunnitelmani toimi! Kello näytti jo siltä, että nukkumaanmenoaika meni, joten plan B:lle ei olisi ollut enää aikaa. Enkä oikeastaan edes tiennyt mikä se plan b olisi ollut.

Loppu hyvin kaikki hyvin. Kakku saatiin kesteille, vaikka se ei ihan sitä ollut mitä alkuun suunnittelin. Tästä kuitenkin oppineena, että leikitelkää väreillä ja suklaa ei ole moksiskaan, kun siihen lisää markettien elintarvikeväriä!

Kommentoi