Tampere
29 May, Wednesday
22° C

Proakatemian esseepankki

Viimeinen vuosi akatemiallaKirjoittanut: Henna Haara - tiimistä Kajo.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on 3 minuuttia.

 

Aloin taas ajatella oman elämäni kulkua ja sisältöä luettuani joululomalla pari elämäkertaa. Maria Veitolan kirjoittama Veitola herätti mietteitä etenkin työuran sekä perheen suhteen ja siitä, miten ne voi sovittaa yhteen. Tätä ongelmaa ei ole vielä, mutta perhe on suunnitelmissa jossain vaiheessa, joten on hyvä miettiä uravalintojaan senkin näkökulmasta. Täysin erilainen tositarina oli Pekka Hyysalon traaginen onnettomuus ja sen jälkeinen pitkä ja raskas toipuminen, joista hän kertoo kirjassaan Fight Back. Kun joku käy lähellä kuolemaa ja halvaantuu niin, että joutuu aikuisiällä opettelemaan uudelleen lähes kaiken kävelystä selkeään puhumiseen, vähempikin saa minut miettimään, mitä kaikkea haluan itse kokeilla, kun ainakin vielä on mahdollisuus lähes mihin vain. Yksi vaikeimmista kysymyksistä koskee lähitulevaisuutta: Mitä haluan saada tältä viimeiseltä vuodelta Proakatemialla ja mitä aion tehdä sen jälkeen?

Pieni paniikki iskee, kun alan edes ajatella asiaa. Viimeinen vuosi Proakatemialla on lähtenyt juuri käyntiin. Tuntuu kuin vasta hiljattain olisin aloittanut tämän matkan ja kohta se jo päättyy. Aika akatemialla ja kokemukset joita sieltä olen saanut ovat jo nyt vertaansa vailla. Tämä aika on tuntunut sekä stressaavimmalta että palkitsevimmalta. Kaksi edellistä vuotta ovat olleet niin huikeita, että osa minusta toivoo, ettei tämä taival päättyisi vielä pitkään aikaan, mutta toisaalta taas odotan innolla sitä, mitä valmistumisen jälkeen on edessä.

Yleensä en suunnittele asioita liian tarkasti vaan katson mielelläni mihin asiat johtavat ja niin aion tehdä myös tänä vuonna. Se ei kuitenkaan tarkoita, että olisin välinpitämätön tai aikoisin vain ajelehtia päättömästi johonkin. Teen kyllä suunnitelmia, mutta sen verran karkeita sellaisia, että on helppo vaihtaa suuntaa jos siltä tuntuu. Ei ole tapaistani tehdä lukkoon lyötyjä suunnitelmia vuosiksi eteenpäin, koska asiat ja mielenkiinnon kohteeni ovat aina muuttuneet elämän mittaan. Tässä kohdassa onkin siis hyvä käsitellä se, mitä aion tehdä akatemian jälkeen: rehellinen vastaus on, ettei minulla ole minkäänlaista käsitystä, mutta en stressaa sitä vielä, koska uskon sen selviävän kuluvan vuoden aikana. Entä jatkaako Kajo Proakatemian jälkeen? Varmaksi sitä ei voi sanoa, mutta hyvin todennäköisesti jollain kokoonpanolla ja luultavasti aion siinä jatkaa mukana jollain tasolla.

Minua on alkanut entistä enemmän kiinnostaa valmentaminen. En osaa vielä tarkalleen sanoa minkä tyylinen valmennus, mutta uskon senkin tässä selviävän. Pääsin mukaan Tiimimestareiden valmennukseen ja se on tarkoitus saattaa loppuun muutama kuukausi valmistumisen jälkeen. Lisäksi Kajo aloittaa tänä keväänä uuden Bisnesalkemistit-projektin, joka myös mahdollistaa valmennusosaamisen kerryttämistä käytännön kautta. Keväällä edessä on tietysti myös opinnäytetyö, jonka on tarkoitus liittyä meneillään oleviin projekteihin, mutta sen aihetta en avaa vielä tarkemmin. Lisäksi olen mukana Kajon Final Camp-tiimissä sekä markkinointitiimissä saadakseni haltuun niiden osalta vielä muutamia käytännön oppeja ennen valmistumista. Kaikkein suurimpana projektina työn alla on tietenkin Pitstop. Sen osalta isoimmat tavoitteet keväälle on saada rekrytointi ja markkinointi kuntoon. Syksyksi onkin mietittävä täysin uudet kuviot, sillä sesonki pitää saada kunnialla maaliin niin, että voimme itse osallistua samanaikaisesti Final Campille ja se ei ole mikään helppo homma. Käsillä on myös viimeiset hetket tehdä asioita tiimin kanssa tällä kokoonpanolla, joten odotan innolla millainen projekti Final Campille saadaan.

Edellä mainittujen oheen pitäisi saada mahtumaan myös opiskelun ja yritystoiminnan ulkopuolinen elämä. Tämän kaiken jälkeen hieman mietityttää, että mahtuuko kalenteriin enää muuta, jos satun vuoden aikana löytämään uusia kiinnostuksen kohteita. Akatemialla korostetaan usein sitä, että täällä kannattaa kokeilla uusia juttuja. Kesän suunnitelmat on vielä auki eli jos jotain todella mielekästä ilmaantuu niin silloin on aikaa, ellei muulloin ehdi. En ole vielä nimittäin tehnyt valintaa kesätöiden ja omien projektien välillä. Aion tänä vuonna edelleen kokeilla, jos jotain mielenkiintoista tulee vastaan, mutta mielestäni enää ei ole se aika, että lähdetään kaikkeen mahdolliseen mukaan ja katsotaan kauanko kiinnostusta riittää. Haluan nyt keskittyä syventämään osaamistani jo meneillään olevien asioiden osalta ja löytää ratkaisun siihen mitä tapahtuu vuonna 2020. Onneksi on tiimi tukena, niin uskaltaa lähteä luottavaisin mielin katsomaan, mitä tämä vuosi tuo tullessaan.

Kommentoi