Tampere
27 May, Monday
16° C

Proakatemian esseepankki

VienomaisuusKirjoittanut: Miisa Hiltunen - tiimistä Revena.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Yrityksen arvot. Huh, ikuinen riidan aihe, vai onko? Vieno Outdoors tapauksessa ei ainakaan. Arvokeskustelu vei meiltä yhteistä aikaa noin puoli tuntia, jota ennen olimme jokainen jo viritelleet ajatukset aiheeseen kirjaamalla esiin nousseita sanoja ja lauseita yhteiseen word-tiedostoon. Emme yrittäneet pakottaa itseämme tai yritystämme tietynlaiseen, esimerkiksi tiettyjä trendikkäitä arvoja hokevaan muottiin, vaan lähdimme liikkeelle perusasioista: miten toimimme jo nyt ja mitkä asiat ovat meille tärkeitä sekä yksilöinä että tiiminä. Pohdimme, millaiset asiat ohjaavat toimintaamme nyt ja millaisia yksilöitä olemme. Lähdimme muotoilemaan arvojamme sen pohjalta, millaisia jo olemme. Tässä esseessä avaan Vieno Outdoors arvot ja tarinat niiden taustalla. Linkki Vienon sivuille ja blogitekstiin: https://www.vienooutdoors.com/?p=690

 

Vienomaisuus

Mitä on Vienomaisuus? Meille se tarkoittaa rempseyttä, iloisuutta ja lempeyttä luontoa sekä toisia kohtaan. Tällainen paketti syntyi, kun meidät, Vienon takana pyörivät yrittäjäsielut, yhdisti. Johanna ja Saura ovat duracellpupuja, joilta ei tekemisen meininkiä puutu. Minä ja Jenni puolestaan olemme rauhallisempia ja pohdiskelemme rauhassa asioita. Esimerkiksi alkutalvesta ilmoille heitetty ajatus teltan pystyttämisestä saunalautan päälle synnytti meillä hieman normaalia pidemmän pohdiskelutuokion… Arvoissamme näkyy meille tärkeät ja luonnostaan tulevat asiat, jotka tekevät meistä meidät. Yhdessä muodostamme Vienomaisuuden, joka kuvaa mielestämme täydellisesti tätä kaikkea! 

Vienomaisuus pähkinän kuoressa:

Rempseys 

Hoidamme asiat rempseän iloisella, mutta tehokkaalla otteella ja korostamme läpinäkyvyyttä. Kaikesta saa ja voi puhua! Omat harmituksen aiheetkin kaikkoavat äkkiä, kun ne uskaltaa sanoa ääneen muille.  

Iloisuus 

Hymyltä ja naurulta ei meidän seurassamme voi välttyä! Palvelemme myös asiakkaat iloisesti ja sydämellisesti; asiakas on meille kaikki kaikessa ja haluamme, että meiltä voi lähteä tyytyväisenä ja levänneenä.  

Lempeys luontoa ja toisia kohtaan 

Toimimme lempeästi kohdatessamme muita, oli se sitten toinen ihminen tai luonto. Tästä syystä panostammekin lähituotteisiin, luonnonläheisyyteen sekä kiireettömyyteen. Meillä saa luvan kanssa olla lempeä myös itseään kohtaan ja rauhoittua nauttimaan käsillä olevasta hetkestä.  

 

Tässäpä muutama meille rakas asia yhdistettynä arvoiksemme, eli Vienomaisuudeksi!

 

Kommentoi