Tampere
27 May, Monday
14° C

Proakatemian esseepankki

Uusi aluevaltausKirjoittanut: Kiia Innanmaa - tiimistä Hurma.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
-
-
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Blogiessee julkaistu myös LinkedInissä!

_________________________

 

Uusi aluevaltaus

Kun aloitin opintoni Tampereen Ammattikorkeakoulun Proakatemialla, tiesin, että siellä opintoja suoritetaan tekemällä projekteja. Olin kuullut, että joku kirjoitti kirjaa, toiset pitivät kesäkahvilaa ja jotain tapahtumiakin tiimiyrittäjät Proakatemialla olivat järjestäneet. Se mitä en tiennyt, miten monenlaisiin projekteihin itse lopulta päätyisin opintojeni aikana ja miten erilaisista asioista näitä projekteja työstäessä olen päässyt oppimaan.

 

Yksi asia, jota en olisi keväällä 2018 akatemialla aloittaessani uskonut koskaan tekeväni, on franchising-sopimus toisen vastaavan akatemian tiimiyrityksen ja oman tiimiyrityksemme välille. Kuitenkin nyt keväällä 2020, näin on päässyt käymään.

 

Koronakevät

Kaikessa kamaluudessaan, kevät 2020 on tuonut tiimillemme paljon hyvää. Etätyössä on todella haasteita, ja kaipaamme kaikki kyllä normaalia arkeamme Proakatemialla. Kuitenkin, vallitsevan tilanteen takia useat aiemmista projekteistamme “menivät jäähylle”, ja meidän oli keksittävä jotain aivan uutta.

 

Tiimistämme löytyy paljon todellisia herkkusuita, ja eräässä etätapaamisessamme muutaman heiton perusteella syntyi idea irtokarkkien kotiinkuljetuspalvelusta. Lähdimme selvittämään, miten tämän kaiken voisi todellisuudessa toteuttaa, ja alle kaksi viikkoa myöhemmin teimme ensimmäiset toimitukset.

 

Tällä hetkellä toimitamme siis irtokarkkia autoilla, polkupyörillä ja sähköpotkulaudoilla sekä dronella Tampereen alueella. Palvelumme on saanut huikean vastaanoton ja esimerkiksi dronetoimitukset ovat toistuvasti loppuunmyytyjä. Lisäksi palvelumme on herättänyt paljon kiinnostusta ja kysyntää myös Tampereen ulkopuolella!

 

Siitä lähti idea yhteistyöstä muiden akatemioiden tiimiyritysten kanssa. Ensimmäisenä palvelumme laajeni Jyväskylään yhteistyössä Tiimiakatemian Onixian kanssa.

 

Franchising

Minut valittiin tiimistämme “franchisingvastaavaksi”. Tehtäväni on siis jatkossa olla yhteyshenkilö oman tiimini sekä Onixian tiimin välillä. Lisäksi pääsin koko tämän uuden aluevaltauksen (kirjaimellisesti) myötä tutustumaan franchising-sopimuksiin ja perehtymään etäyhteistyöhön sekä sen käytännön ratkaisuihin perusteellisesti.

 

Pelkästään sopimuksen laatiminen osoittautui isommaksi prosessiksi kuin alunperin ajattelinkaan. Onneksi Suomen Franchising Yhdistys ry:n sivuilta löytyi siihen hyviä ohjeita ja neuvoja. Etäyhteistyö on toistaiseksi sujunut hyvin muutamien videopalaverien muodossa.

 

Toiminta on kuitenkin edelleen hyvin alkutekijöissään, joten vaikka paljon on jo opittukin, tulee tässä roolissa sekä tämän projektin myötä opittua vielä valtavasti lisää. Jyväskylän yhteistyön lisäksi neuvottelut ovat auki sekä suunnitteilla muutamiin muihinkin kaupunkeihin ja tavoitteenamme on laajentaa palveluamme ympäri Suomea. Onneksi on hyviä tyyppejä, joiden kanssa tehdä yhteistyötä, koska itse ei voi monessa paikassa olla yhtä aikaa!

 

P.S. Jos kiinnostuit irtokarkkien kotiinkuljetuksesta, tsekkaa www.carccia.fi !

Kommentoi