Tampere
30 May, Thursday
24° C

Proakatemian esseepankki

Untuvikkona markkinoinnin viidakkoonKirjoittanut: Jemina Pennanen - tiimistä Flyyna.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 3 minuuttia.

Johdanto

Tämä essee on motorola omasta toiminnastani Mavi-tiimistä, sen opeista ja toiminnasta vuodelta 2022-2023. Pohjustuksena kerrottakoon, että toimin Proakatemian Mavi-tiimissä Syksyn 2022-Kevään 2023. Mavi-tiimi on Markkinointi – ja viestintä tiimi, joka hoitaa Proakatemian sisäistä ja ulkoista markkinointia ja viestintää.

Sosiaalisen median tuotanto oli minulle entuudestaan lähes vieras aihepiiri. Sosiaalinen media oli kyllä tuttu, kun on kasvanut sanonnan mukaan ”kännykkä kädessä kiinni”. Mutta se miten sosiaaliseen mediaan tuotetaan ammattimaista materiaalia oli itselle uusi aihepiiri. Olin myös ennen Maviin hakemista kokenut sosiaalisen median tietynlaisena mörkönä. En itse ole kovin aktiivinen someen postailija ja ajatus someen postaamisesta ja materiaalin visuaalisesta suunnittelemisesta pelotti enemmän kuin innosti. Ajattelin, että en osaa, josta syntyi mörkö estämään aiheeseen tutustumista ja rohkeasti kokeilemista. Halusin päästä tästä ajatusmaailmasta eroon ja koin, että Mavi-tiimi voisi olla paikka, joka rohkaisee ja innostaa minua aiheesta. Nykypäivänä yrittäjänä oleva tarvitsee paljon sosiaalisen median alustoja, koska iso osa markkinoinnista tapahtuu somen eri kanavilla.

Kävimme myös Mavi-tiimin kesken keväällä ennen aikakautemme loppua motorolan, jossa keskustelimme tiimin kesken vuoden sujuvuudesta ja mitä kukin on oppinut.

 

Mikä meni hyvin?

Meillä Mavin porukka oli aivan huippu! Työskentely oli helppoa ja tiimin toiminta oli aktiivista sekä kommunikaatio toimi todella hyvin kaikkeen suuntaan. Saatiin ja annettiin aina paljon tsemppausta ja kehuja kaikkien puolelta, kun saatiin postaus tehtyä. Meillä ryhmähenki oli aivan huipussaan. Vaikka oli paljon tekemistä ja stressiä vuoden aikana niin Maviin oli aina kivaa tulla ja tehdä sen parissa töitä. Mavin kautta sain myös itselleni luotua ison intohimon ja kiinnostuksen somen tekemiseen.

Meillä oli käytössä aikataulukalenteri, johon merkittiin aina mikä postausta on tulossa minäkin päivänä ja kuka sen hoitaa. Sen avulla pysyi hyvin kartalla omista deadlineista omien hoidettavien postausten kanssa. Meidän päle Anni hoiti johtajan roolinsa todella mallikkaasti. Palaverit olivat tehokkaita ja tarkkaan suunniteltuja ja aikataulutettuja. Vaikka meillä pääsikin välillä lähtemään ajatus laukalle palavereissa sai Anni helposti vedettyä meidät takaisin asian äärelle loppu palaveri  ajaksi ja pysymään aiheessa. Anni kannusti ja kehui meitä myös paljon, josta sai paljon energiaa ja lisää innostusta hoidettavia töitä kohtaan. Kiitos siis Anni vielä upeasti hoidetusta johtajan roolistasi <3

 

Mitä kehitettävää?

Vaikka kaikesta toiminnasta sanotaan, että aina on jotain kehitettävää niin Mavin kohdalla ei tullut juurikaan mitään kehitettäviä puolia. Puhuimme tästä myös tiimin kanssa käydessämme omaa motorolaamme läpi vuodesta. Isoimmaksi haasteeksi kuitenkin osoittautui ajan uupuminen, koska meillä kaikilla oli todella paljon omia kiireitämme Mavin ohella. Tässäkin kuitenkin hyödynsimme paljon tiimi tovereitamme, jos näytti siltä, että yksin ei kerkeä tehdä jotain postausta ja hoidettavaa asiaa deadlineen mennessä niin tiimiläisiltä sai kyllä aina apua ja joustoa tilanteen sattuessa.

Ehkä yhdeksi kehitettäväksi asiaksi itselläni nostaisin sen, että vaikka olimme tiimiläisten kanssa todella hyvää pataa keskenämme eikä avun pyytäminen ollut ison kynnyksen takana itselläni jätin kuitenkin muutaman kerran pyytämättä apua, koska tiesin muillakin olevan paljon kiireitä itsellään joten en halunnut kuormittaa heitä omilla töilläni, jos pyydän viime tingassa apua. Tiedän kuitenkin, että olisin saanut kyllä apua mutta oli omasta itsestä kiinni etten aina tohtinut pyytää muilta apua. Mutta pääasia, että asiat tuli hoidettua ajallaan haasteista huolimatta.

 

Mitä opin?

Ylipäätään opin sosiaalisesta mediasta paljon. Sen algoritmeista, trendeistä, kuvien muokkaamisesta, mitä pitää ottaa huomioon, jotta saadaan luotua yhteensopiva feed Instagramiin ja kuinka somen sisältö menee yksi yhteen yrityksen brändin kanssa. Kuinka myös luoda kiinnostavaa ja seuraajia osallistavaa sisältöä. Opin innovointi taktiikoista lisää, joita käytimme suunnitellessamme Proakatemian Instagramiin uutta sisältöä. Esim. post- it lappu innoivointi menetelmä, jossa tietyn ajan aikana kirjoitetaan post- it lapuille niin monta ideaa kuin keksi. Ideat saivat olla myös niin hulluja kuin keksi ja ajan tullessa päätökseen niitä ideoita alettiin jatkotyöstää yhdessä.

 

Mitä vien käytäntöön?

Varmaan isoin työkalu, joka on jäänyt lähes joka päiväiseen käyttöön itsellä on Canva. En ollut ennen kuullutkaan kyseisestä sivustosta, kuin vasta Mavissa. Mutta sen voin todeta, että Canva on jumalten luomus. Canvalla on paljon mukavampaa muokata kuvia, tehdä esityksiä, suunnitella logoja you name it! Canva pystyy kaikkeen. Vien käytäntöön myös paljon oppeja ja konsteja tuottaa laadukasta sosiaalisen median sisältöä. Missä kulmassa tietyt kuvat kannattaa ottaa, mitkä värit sopivat yhteen ja minkälainen sisältö puhuttelee tiettyä yleisöä.

Haluan myös viedä Mavin palaverikäytännön. Meillä kaikki palaverit oli tarkkaan suunniteltuja ja  ajoitettuja. Saimme tämän ansiosta palavereissa käytyä oleelliset asiat hyvin läpi, kun ensin keskityttiin itse asiaan ja käytiin asialista läpi.

 

Kiitos vielä Kiia, Anni, Jenna, Jesse & Vili ihanasta vuodesta! <3

Aihetunnisteet:
Kommentoi