Tampere
30 May, Thursday
20° C

Proakatemian esseepankki

Tiimi myyntityön buustaajanaKirjoittanut: Susanna Leinonen - tiimistä Eventa.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Esseen arvioitu lukuaika on < 1 minuutti.

Akatemian myyntihaasteissakin se huomataan: myyntiä on paljon tehokkaampaa tehdä tiimissä kuin yksin. Tiimissä on helppo saada aikaiseksi hyvä pöhinä ja kova tekemisen energia. Yhtenä myyntitiimin jäsenenä asiakkaiden torjunnatkaan eivät tunnu niin pahalta ja pettymyksen pääsee purkamaan tiimikaverille heti. Tukea ja kannustusta saa lähteäkseen uutta myyntitilannetta kohti. Kylmäsoitotkaan eivät tunnu aivan niin turhauttavilta yhdessä kuin yksin.

Tämän kevään pinkkujen myyntipäivässä meidän myyntitiimimme johtajana toimi Johanna Sauvula eli Jonsu. Jonsu teki niin kuin hyvän myyntitiimin johtajan kuuluukin: motivoi koko ryhmää ja tarjosi uusia haasteita huomattuaan, että jokin myyntipiste ei enää tuonut uutta myyntiä. Jonsu sai meidät kaikki heittäytymään ja lopultahan löysimmekin itsemme pimenevästä Tampereen keskustan illasta eläinpuvut yllämme kyselemässä ihmisiltä: ”Olisiko teillä hetki aikaa jutella Portaalista?”. Tiimissämme pienetkin onnistumiset palkittiin taputuksilla ja hehkutuksilla ja se auttoi jatkamaan eteenpäin. Hymy ei päässyt juuri päivän aikana hyytymään, niin hyvä meininki kaikilla tiimin jäsenillä vaikutti olevan.

Parasta johtamista on esimerkillä johtaminen. Niin tässäkin tapauksessa parhaiten sai uutta virtaa, kun pääsi seuraamaan Jonsun rohkeaa asennetta lähteä tulta päin. Olipa kyse kylmäsoitoista, ryhmämeileistä tai myyntipaikkojen metsästyksestä niin Jonsu tarttui toimeen. Sama asenne tarttui meihin muihinkin ja saimmekin myyntipäivän vedettyä hyvällä sykkeellä loppuun saakka. Samaan syssyyn olisi varmasti mennyt kepeästi toinenkin myyntipäivä. Vaikka myynnillisesti myyntipäivän voitto meni meiltä sivu suun, niin koemme silti olevamme voittajia. Saavutimme sinä päivänä upean tiimihengen tason, joka kantaa pitkälle.

Lähde: https://peruspeliajohtaja.com/2016/12/11/myynnin-johtaminen-5-ryhmahenki/

Aihetunnisteet:
Kommentoi