Tampere
30 May, Thursday
16° C

Proakatemian esseepankki

T.O.P projektissaKirjoittanut: Timo Myöhänen - tiimistä Value.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

T.O.P projektissa

 

Olen päässyt tekemään paljon mielenkiintoisia projekteja ja nauttinut suurimmasta osasta niistä. Nyt on kuitenkin käsissä sellainen projekti, jossa tunnit kuluvat kuin itsestään ja tulosta syntyy.

Kyseessä on pilkkipönttö projekti, missä pääsemme luomaan tuotetta aivan nollapisteestä. Tämä tuo vastaan haasteita laajalta sektorilta. Se, mikä projektista tekee niin mieluisan, on se, että se sijoittuu hyvin lähelle omaa ”the zonea” tai ”sweet spottia”.

The zonea ja Sweet spottia on hieman avattava ennen kun siitä voi varsinaisesti ymmärtää.

 

Kuvahaun tulos haulle talent passion opportunity

Kyseessä on siis kykyjen, intohimon ja mahdollisuuksien yhdistämä tila, missä tekeminen on mielekästä ja vaivatonta. Jokaisen tulisi löytää oma ”the zonensa”, jolloin motivaatio ja työn tekeminen muuttuu erittäin helpoksi.

Kuinka minä löysin oman ”the zonen”?

Pilkkipönttöprojektissa yhdistyy vahvasti innovointi, kalastus ja liiketoiminnallinen ajattelu. Intohimo osiota täyttäessä ei ole vaikea arvata mikä se voisi olla, kalastus tietysti! Kykyjen kohdalla esiin astuu itsellä vahva innovoinnin ja uuden kehittämisen kyky. Sitä pääsen käyttämään mielin määrin projektin kaikissa vaiheissa. Mahdollisuuksien puolesta puhuu monikin asia. Liiketalouden opiskelu, yrittäjyys, tiimi, verkostot. Lista on pitkä. Kaikkien edellä mainittujen seikkojen vuoksi projektin tekeminen sijoittuu juurikin omaan ”the zoneen”.

 

Miten voin etsiä omaa ”zoneani”

Kuten edellä olen maininnut, niin oman zonen löytäminen on kannattavaa ja arvokasta. Sen löytämiseksi on olemassa muutamia kysymyksiä, mitä selvittäessä saattaa oma zone löytyä.

 

Selvitä kykysi:

 • Sinun kykysi on jokin sellainen asia, mihin sinulla on luonnollinen taipumus tehdä jokin asia toistuvasti hyvin. Pohdi mikä se voisi olla.
 • Mitä sinulta pyydetään toistuvasti tekemään?
 • Mistä toiminnasta sinua kehutaan?
 • Kun työskentelet tiimissä, mitkä asiat kasataan sinun harteillesi?
 • Missä asiassa sinuun luotetaan vahvasti?

Selvitä mahdollisuutesi:

 • Tarkkaile ympärillesi ja näe mitä sinulla on. Pystytkö tekemään asioita paremmin ympärilläsi olevien ihmisten ja tahojen kanssa?
 • Mitkä asiat pitäisi tehdä paremmin?
 • Ketkä toimivat hyvin ja tehokkaasti? Mitä he tekevät?
 • Jos saisit palkata itsellesi työntekijöitä, mitä he tekisivät?
 • Kuka voi auttaa sinua juuri nyt?

Selvitä intohimosi:

 • Mitä tekisit vaikka vapaaehtoisesti ja ilmaiseksi?
 • Mitä teit viimeksi, kun menetit ajantajun työskennellessäsi?
 • Mikä oli viimeisin projekti minkä et toivonut koskaan loppuvan?

 

Oheiset kysymykset voivat siis olla tehokas apu oman zonen löytämiseksi. Joskus auttaa myös kun juttelee jonkun ulkopuolisen kanssa edellä mainituista asioista. Ulkopuolinen näkemys voi laittaa sinut ajattelemaan jollain toisella tavalla itsestäsi.

Sen jälkeen kun olet löytänyt oman zonesi, niin hakeudu sellaisten ihmisten joukkoon jotka jakavat saman zonen. Tämä seikka konkretisoitui näkyvästi projektissamme pilkkipönttöä kehittäessä. Loimme markkinatutkimuksen osana kyselyn, johon halusimme saada vastauksia kalastusta harrastavilta ihmisiltä. Laitoimme kyselyn suuriin kalastusryhmiin sosiaalisessa mediassa ja vastaanotto oli häkellyttävä. Ihmisten into ja motivaatio vastata kyselyyn omista kalastustottumuksista oli valtava. Kehitysideoita ja kannustusta tuli enemmän, kun yksi ihminen pystyisi käsittelemäänkään.

Haastan sinut pohtimaan. Mikä on sinun zonesi?

 

Lähde: https://www.slideshare.net/wendyspies/walmart-user-conferencewendyspiesfeb2013

Aihetunnisteet:
Kommentoi