Tampere
23 May, Thursday
21° C

Proakatemian esseepankki

Syksyn 2022 reflektointiaKirjoittanut: Suna Mikkola - tiimistä Roima.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

 

Puolitoista vuotta akatemialla takana. Huhhuh. Pitkä matka on tultu ihan jo alkusyksystä tähän hetkeen. Tähän syksyyn mahtui paljon tunteita, tapahtumia, ajatuksia ihania hetkiä kuin myös ei niin ihania hetkiä. Lähdin tähän syksyyn melko ennakkoluulottomasti tai ainakin syksy on ollut kaikkea muuta kuin osasin ajatella viime elokuussa.

 

Syksyn alussa olin melko apealla fiiliksellä. Kesän jälkeen oli suoraan sanottuna ahdistunut, kun piti palata takaisin akatemialle. Olin valmiiksi ahdistunut siitä, miten tulen selviämään koulusta ja töistä Op:lla mihin olin tehnyt loppuvuodeksi sopimuksen. Secondhand Vanha Tehdas alkoi painaa päälle heti syksyn alussa ja sen kanssa painettiin töitä aina lokakuun puoleen väliin asti. Työnteko palkittiin ja tapahtuma oli todella onnistunut. Ihmiset jonottivat sisään ja väki määrä paikan päällä ylitti kaikki meidän odotukset. Tapahtuman jälkeen alkoi reilun viikon mittainen krapula tapahtumasta.  Olin niin uupunut tapahtuman jälkeen, että en jaksanut ajatella tai tehdä täysillä mitään pitkään aikaan. Se otti koville, mutta oli kaiken työn arvoista ja menemme täysillä kohti ensi kevään tapahtumaa.

 

Marraskuun lopussa olimme tiimin kanssa mökkipajassa. Mökkipajassa sain itselleni paljon uutta ajateltavaa omien tavoitteiden tarkentamiseksi. Ennen mökkipajaa ajattelin, että kyllä minulla on tavoitteita ja selkeitä asioita mitä haluan oppia tulevana keväänä. Mökkipajassa kävi ilmi, että ehkä ne ei olekaan niin selkeät. Tulen keskittymään mökkipajasta saamiini ohjeisiin ja ajatuksiin paremmin ensi kevään aikana.

 

Syksyn mittaan olen saanut hyvin pidettyä koko pakettini kasassa niin töiden kuin akatemian sekä yksityiselämäni suhteen. Harjoitusta ja ajanhallintaa sekä priorisoinnin taitoja tarvitaan vielä lisää, mutta silti olen ylpeä, että olen selvinnyt tämän syksyn läpi vaikka jo valmiiksi olin paineissa siitä, kuinka tulen selviytymään.

Kulunut syksy on opettanut minulle paljon itsestäni ja käyttäytymisestäni stressin ja suoritus keskeisen elämän keskellä elämisestä. Tämä on hyvä ja tunnen itseni taas hieman paremmin. Otan kuitenkin tästä syksystä opikseni ja aion tulevana keväänä priorisoida aikani paremmin. Koitan muistaa jatkossa, että oma aika ja vapaa-aika on minulle tärkeää ja on hyvä koittaa olla välillä tekemättä yhtään mitään ja vain olla omien ajatusten kanssa.

Näillä ajatuksilla suuntaan joululoman viettoon.

Kommentoi