Tampere
03 May, Friday
10° C

Proakatemian esseepankki

Summer Academy 2023



Kirjoittanut: Heta Valkama - tiimistä Hurmos.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.

KIRJALÄHTEET
KIRJA KIRJAILIJA
Psykopodiaa -podcast
Nina Lyytinen
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Ihan ensimmäisellä syksyn aloitus viikolla olin innovoimassa mukana sveitsiläisten opiskelijoiden kanssa. He suorittavat maisteri opintojaan Innokick HES-SO yliopistossa ja luonnollisesti puhuimme koko viikon englantia. Tai no mahtui sinne hieman ranskaakin heidän puolestaan. Toimeksiantajina meillä oli Ramboll, Tribe ja Tampereen sähköverkko. Meidän ryhmämme SISU sai toimeksiantajakseen Triben, joka halusi parantaa viestintää, sen menetelmiä ja kanavia yhteisössään.

Yllätykseni sveitsiläiset eivät halunneet jakaa rooleja ryhmän sisällä, eivätkä halunneet vetäjää tiimille. Innovointi prosessin edetessä ja raporttia tehdessä koin oman asemani hieman epäselväksi, koska en todellakaan ole tehnyt kandia tai aikaisempia opiskeluja miltään alalta toisin kuin he olivat. Lisäksi oma englantini ei ole vielä sillä tasolla, että pystyn täysin luontevasti itseäni ilmaisemaan.

Erilaiset innovointi menetelmät olivat ehdottomasti arvokkaita oppeja. Kuitenkin koen, että erilainen toimintatapa monikulttuurisessa ryhmässä ei ehkä itselleni ollut paras mahdollinen. Kaikki pistettiin uusiksi: kieli, tapa tehdä ryhmässä töitä ja prosessin eteneminen. Kuitenkin koen, että tästä viikosta erilainen työkokemus oli minulle erittäin arvokas, enkä vaihtaisi sitä.

Erilaisuus ja monimuotoisuus tuo haasteita kielimuurin kanssa ja jopa pelkoja, mutta se tuo tunnelmaa, ideoita ja avartaa maailmankatsomusta myös parhaimmillaan. Ihmiset kuitenkin pelkäävät sitä, mistä eivät vielä tiedä. Turha ennakkoluulottomuus päteekin myös työelämässä. Yhteisön jäseneksi integroituminen saattaa aiheuttaa haasteita, siihen Kagiri antaa ehdotuksena luoda psykologisesti turvallisen ympäristön ja aikaa löytää oma paikka työyhteisöstä, mutta tunnistaa haasteet siinä, jos työporukka on toiminut samanlaisena muutamia vuosia. Hyvä eli tasa-arvoinen ohjeistus ja perehdytys on kaiken pohja. (Lyytinen, 2023)

Opin hyvin paljon muista niin ihmisinä, kuten myös itsestäni. Sain myös ymmärrystä enemmän yritysten viestintämenetelmistä, siitä, miten työskennellä eri taustoista tulevien ihmisten kanssa, sekä kuinka paljon erilaisia innovointimenetelmiä onkaan mahdollista käyttää. Kokonaisuudessaan mieltä avartava viikko. Iso kiitos siis viikosta: Sanni Hujanen ja Kamil Wójcik, sekä ryhmämme:

Pierre Hubert, Manon Novelli, Ksenia Mironova, Gaetan Djomnang Yaze, Nathan Rousset, Elie Alasmar Eid ja Ella Muja.

Lyytinen. N,. 23.10.2023 Psykopodiaa: 133. Monikulttuurisuus työpaikalla. Vieraina Neleah Kagiri ja Sanni Haapasalmi. Spotify, Supla, Apple Podcasts, Google Podcasts (sovellus), YouTube. https://www.ninalyytinen.fi/psykopodiaa/monikulttuurisuus-tyopaikalla Podcast. Viitattu 3.11.2023

Kommentoi