Tampere
23 May, Thursday
21° C

Proakatemian esseepankki

Roiman liikevaihtoa kasvattamassaKirjoittanut: Joona Merviö - tiimistä Roima.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 3 minuuttia.

Roiman kanssa on tässä nyt mietitty, että miten alamme kasvattamaan meidän liikevaihtoamme tänä vuonna. Meillä Roimassa on todella hyvä meininki ja kaikilla on mielestäni hyvä olla, kun olemme yhdessä. Meillä on kaikki valmiudet siihen, että meistä voisi tulla huipputiimi. Roimalla on visiona ”Legendat 2024”. Minulle se tarkoittaa sitä, että meistä tulisi huipputiimi. Mitä huipputiimi sitten tarkoittaa? Minä näen asian siten, että huipputiimillä on samanlainen hyvä meininki mikä meillä nytkin on, mutta huipputiimillä on myös ”pätäkkää” reilusti tilillä.

Nyt lähiaikoina on noussut keskusteluissa ilmi, että visiota voisi hieman muokata konkreettisemmaksi ja olen tästä samaa mieltä. Legendat on kunnianhimoinen tavoite, mutta onko se tavoite? Miten sitä voidaan mitata?  Meille kaikille se legendaarisuus/huipputiimi voi tarkoittaa eri asioita ja niitä voi olla todella vaikea hahmoittaa. Uskon, että jos jokainen roimalainen kirjottaisi paperille mitä meidän visiomme oikeasti tarkoittaa, voisi vastaukset erota toisistaan aika paljonkin.

Onko sillä visiolla nyt sitten liikevaihtoa miettien niin väliä? Mielestäni kyllä. Tavoite on kuitenkin se syy miksi me teemme asioita. Minkä takia jääkiekkoilijat treenaavat joukkueensa kanssa parhaimmillaan kahdeksan kertaa viikossa? Koska heillä kaikilla on niin kova halu päästä heidän yhteiseen tavoitteeseensa. Usein joukkueilla voi olla tavoite, että he haluavat voittaa mestaruuden. Se on selvä ja konkreettinen tavoite. Uskon, että me Roiman kanssa tarvitsisimme samankaltaisen tavoitteen/vision. Selkeä ja konkreettinen.

Olemme laittaneet lähikuukausien aikana paljon tunteja myyntipäivien valmisteluun ja treenattu porukalla erilaisia myyntityylejä. Koen, että jokainen roimalainen on ollut todella sitoutunut näihin valmistelupäiviin. Miksihän? Laitoimme ajat sitten yhdeksi tavoitteeksi, että voitamme 2023 vuoden myyntipäivät. Tämä oli selkeä ja konkreettinen tavoite. Ei tarvitse arpoa ja virpoa, vaan kaikille sama. Kun meillä on ollut näin selkeä tavoite, Roima on saanut todella hyviä asioita aikaiseksi. Olemme tehneet kaikille selväksi, että jokainen on tärkeä ja voitamme tämän yhdessä. Uskon, että jokainen meistä kokee suurta omistajuuden tunnetta siitä, mitä myyntipäiviä varten olemme tehneet. Vaikka emme ole edes vielä mitään voittaneet. Me olemme kuitenkin valmiita, nyt enää puuttuu vaan myyntipäivien voitto. Helppo nakki.

 

Mitä tehdä tiiminä, jotta saadaan liikevaihto kasvuun?

 

Elikkäs tällein paperille laitettuna. Roima kasvattaa liikevaihtoa siten, että ensimmäiseksi kehittelemme uuden vision, joka on kaikille sama ja selkeä. Kun myyntipäivät ovat ohitse meidän täytyy tiiminä saada mielestäni samanlainen ilmapiiri ja asenne Roimaan, jota se on ollut myyntipäivä treeneissä. Sellaista yhteenkuuluvuutta ja omistajuuden tunnetta Roiman asioista. Tässä kohtaa voin katsoa peiliin, koska en itse ole ihan hirveästi kuulutellut omista projekteistani tiimille. Uskon, että esimerkiksi projektipajoja pitämällä jokainen voisi löytää itsestään tällaista tunnetta, vaikka ei itse kuuluisikaan projektiryhmään.

Tarvitsemme Roimana syitä meidän tekemisellemme. En usko, että montaakaan roimalaista vain kiinnostaa se, että meillä on nyt X määrä liikevaihtoa. Tarvitsen ainakin itse jonkun motivaattorin siihen, miksi lähden kasvattamaan Roiman liikevaihtoa. Joillekin se syy voi olla, että pääsee näyttämään muille ja toiselle se voi olla vain itsensä ylittäminen/itsensä voittaminen. Sen syyn löytäminen voi olla haastavaakin, mutta sitten me löydetään se tiimin voimin porukalla. Koen, että meillä vielä jotkut ihmiset hakevat sitä syytä tehdä asioita ja ylipäätään omaa juttuaan. Mukaan lukien minä. Nyt olen kuitenkin löytänyt minua kiinnostavan projektin ja haluan, että se projekti kulkee matkassani mukana koko Proakatemia uran ajan ja siitä vielä ylitse. Roimassa on projekteja, jotka ovat lähdössä lentoon, mutta nyt olemme tiiminä keskittyneet myyntipäiviin niin paljon, että se on syönyt aikaa projektien etenemisestä.

Tarvitsemme myös tiimiltä luottoa siihen, että kyllä ne projektit alkavat tuottamaan ajallaan. Kuitenkin projektin potkiminen eteenpäin koko tiimin voimin kasvattaisi liikevaihtoa suuresti ja se on huippu juttu. Meidän pitää tiiminä pyrkiä rikkomaan kuppikunnat ja tuoda projektien uutiset koko tiimille. Olemme muutamia kertoja yhdessä koko tiimin voimin panostettu YKSI päivä, johonkin projektiin ja joka kerta olemme yllättyneet siitä, kuinka paljon olemme saaneet aikaan. Myyntipäivien jälkeen Roimalla, ei ole muuta kuin aikaa, joten uskon projektien myynnin starttaavan nopeasti ja tätä kautta saamme lisää ”pätäkkää” tilille.

 

 

Kommentoi