Tampere
22 May, Wednesday
23° C

Proakatemian esseepankki

Roiman liikevaihto ja tavoiteKirjoittanut: Jonna Satama - tiimistä Roima.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Roiman ainoa selkeästi asetettu tavoite on liikevaihtotavoite. Liikevaihtotavoite pohjautuu projektien ennusteisiin ja tavoitteisiin ja näiden pohjalta hallitus laati liikevaihtotavoitteen. Ja koska hallitus laati sen näihin perustuen, ei kukaan nähnyt syytä kyseenalaistaa sitä ja näin ollen tiimi on tavoitteisiin sitoutunut. Vai onko?

Me olemme yritys nimeltään Roima Team osk ja yrityksellä täytyy olla liikevaihtoa ja liikevaihtotavoitteet, eikö? Mikä yrittäjä tai yritys se sellainen on, joka ei rahaa tee? Jonkun vuoden yrittäneenä voin todeta, että näinhän se on. Raha se on, joka pitää yrityksen toiminnassa ja leivän yrittäjän pöydässä.

Itselläni henkilökohtaisesti tässä osuuskunnan kohdalla kuitenkin ajatukseni ei pysy yhtä kirkkaana tuloksen teon suhteen, mitä se on osakeyhtiössäni itselläni ollut. Olen miettinyt paljon, mistä se johtuu ja luulen, etten ole vielä löytänyt Roima team osk:n merkitystä itselleni. Mikä on sen todellinen tavoite ja mitä haluan siltä ja mitä se voi minulle antaa? Miksi tekisin liikevaihtoa Roimalle? Ainoa syy, jonka tällä hetkellä tunnistan, on se, että se kuuluu tähän opiskelu konseptiin. Täytyy tehdä liikevaihtoa, jotta saa projektitunteja, jotta valmistun Proakatemialta. Lisäksi tiimin tavoitteeksi on asetettu liikevaihtotavoite, joten liikevaihtoa täytyy tehdä kuuluakseen tiimiin. Tunnistan, että identifioidun vahvasti opiskelijaksi toistaiseksi Proakatemialla ja opiskelijakulma ohjaa toimintaani ja ajatteluani.

Ymmärrän teoriassa, että kaikki Proakatemialla tehtävät asiat voi viedä omaa projektia ja liiketoimintaa eteenpäin ja kehittää yrittäjänä. Ei siis tarvitsisi ajatella pajoja pakollisina HOPS:iin täytettävinä tunteina ja esseitä pakkopulla raapusteluina ennen palautuspäivää vaan ne voisi hyödyntää oman projektin tai kehittymisen tueksi. Näin ne varmasti on tarkoitettukin. Teoriassa ymmärrän, käytännössä en ole vielä täysin saanut tästä kiinni.

Mikä on jokaisen oma henkilökohtainen tavoite Proakatemialla? Henkilökohtaisesti tämän kysymyksen kanssa käyn jatkuvaa kamppailua. Olenko opiskelemassa oikeassa paikassa? Vai olenko oikeassa paikassa mutta väärään aikaan? Tällä hetkellä ajattelen, että paikka on oikea. Oman tavoitteeni suhteen olen vaihteeksi päässyt jonkunlaiseen ajatukseen ja saanut ajatuksia, kuinka akatemia voi viedä tätä kohden. Ajattelen, että jokaisen toimintaa Roimassa helpottaa, kun omat tavoitteet ovat suhteellisen kirkkaina mielessä ja toistemme tiedossa. Tätä kautta pystyy löytämään kaikelle tekemiselleen merkityksellisempää kulmaa, joka vie kohden jotain. Ja se merkityksellisyys ja syy saa ihmiset sitoutumaan toimintaan ja työskentelemään kovemmin. Roiman tavoite tai visio vaatii kirkastamista, jotta jokaisen henkilökohtaisille tavoitteille löydetään myös yhteinen merkitys.

Palataan vielä lopuksi Roiman liikevaihtoon. Onko Roima kollektiivisesti sitoutunut asetettuun liikevaihtotavoitteeseen? Väitän rohkeasti, että ei ole. Voin olla väärässäkin. Ehkä en tarkastele tätä kovin objektiivisesti vaan oma ajatukseni ohjaa vastaustani. Korjaan siis vastaustani. Henkilökohtaisesti en ole sitoutunut siihen. Kaikelle tekemiselle tarvitsen syyn ja merkityksen. Ja luulen että sitä saattaa tarvita joku muukin.

Kommentoi