Tampere
20 Jun, Thursday
12° C

Proakatemian esseepankki

Pohdintaa opinnoista, projekteista, opinnäytetyöstä ja koko matkasta ProakatemiallaKirjoittanut: Nea Systä - tiimistä Waure.

Esseen tyyppi: Blogiessee / 1 esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Julkaistu LinkedIn profiilissa 21.3.2022:

Aikaisemmassa postauksessa huhuilin mahdollisia toimeksiantajia opinnäytetyölleni ja pääsin käymään läpi mielenkiintoisia keskusteluita ja palauttelemaan keskusluyhteyttä verkoistoihin hiljaiselon jälkeen. Korona-aika on antanut vapautta, mutta myös vienyt energiaa. Sosiaaliset kontaktit ovat olleet viimeisen kahden vuoden aikana melko vähässä, ja sitä on ollut lähestulkoon kodin seinien vankina. Inspiroitumisen hetket ja perinteiset kahvipöytäkeskustelut on saaneet aivonystyrät ajoittain vilkastumaan, mutta ne hetket ovat jääneet lähes olemattomiin.

Itsensä johtamisen taidot ovat olleet koetuksilla monesti ja aika lailla kuilun partaalla sitä on tanssahdeltukin. Tässä sitä kuitenkin ollaan, hengissä ja motivoituneena! Opinnäytetyöprosessiin tuli vauhtia, kun päätimme Treffiboxitiimin kanssa keskittää kaikki resurssimme järkevämmin ja jokaisen intohimoja tukien. Annoimme tilaa toisillemme toteuttaa jokainen omia unelmiaan, omalla tapaansa, vaikka se itse kutakin hieman jännitti.

Päätin itse, että haluan keskittää focukseni Treffiboxin kehittämiseen, sillä se on ollut lähes opiskeluiden alkuajoista sellainen oma pieni sydänkäpynen. Pari vuotta sitten sanoin vielä ääneen, että minusta ei koskaan tule yrittäjää. Se varmaankin johtui siitä, että en ymmärtänyt mitä yrittäjyys on, enkä ollut kerryttänyt tarpeeksi tietoa siitä, mitä kaikkea se voi olla!

Nyt ajatukset ovat kääntyneet päälaelleen. Yrittäjyys on vieläkin jännittävä ajatus, mutta sitähän tässä on jo 2,5 vuotta tehty, eikä sitä ole tarvinnut sen kummemmin jännittää. Nämä 2,5 Proakatemialla opiskellessa ovat kasvattaneet mua ihmisenä enemmän kuin koskaan ja olen myös paljon tietoisempi siitä, mitä oikeasti haluan tehdä tulevaisuudessa. Olen tyyppi, joka haluaa jatkuvasti oppia ja kehittyä. Nyt siihen totisesti on ollut mahdollisuus, vähän liiaksikin välillä 😀

Treffiboxi on rakennettu alusta asti ilman tietoa, taitoa tai kokemusta ja siitä näkökulmasta tarkastellen, olemme päässeet todella pitkälle. Kaikki pienimmätkin yksityiskohdat, toiminnot ja muut mausteet on pitänyt selvittää ja opetella, sillä kun nollista lähtee ilman rahoitusta tai alkukassaa, on todella pistettävä aivot töihin, että miten ihmeessä me voimme saada tuotteen markkinoille, jos meillä ei ole edes varaa ostaa tuotteita myyntiin? Paljon on käyty keskusteluita, istuttu koneen ääressä ja paiskittu töitä sen eteen, että tämän hetkinen tilanne on ylipäätään mahdollinen. Toki on vielä opittavaa ja kehitettävää, mutta sehän siinä hienoa onkin! Nyt sitä ymmärtää, että oman jatkuvan oppimisen janon voi oikeasti kohdistaa omaan juttuun, omaan projektiin, omaan yritykseen yhdessä muiden projektitiimien kanssa. Yhdessä osuuskunnan sisäisessä projektissa voi olla todella paljon annettavaa ja opittavaa, että oksat pois!

Opinnäytetyön aiheita vilisi päässä, mutta lopulta tärkeinhän on asiakas. Haluan rakentaa seuraavat tuotteet ja palvelut yhteistyössä asiakkaiden kanssa. Ideathan ei meikäläiseltä lopu, mutta onko se aina sitä, mitä asiakkaamme tarvitsevat tai mistä he salaa unelmoivat? Ei välttämättä.

Siksi haluaisinkin jo monipuolistaa omaa pohdintaa siitä, että miltä meidän brändi ja tuotteet ulkopuolisille näyttävät tällä hetkellä, mitä mielikuvia me olemme herättäneet tai herätämme ja minkä käsityksen sinä asiakkaana saat, kun kurkkaat meidän somea tai verkkosivuja? Itse hyvinkin kriittisenä tyyppinä näen, että emme vielä ole osanneet viestiä oikein ketä ja mitä olemme ja mitä oikeasti tarjoamme. Onneksi tähän voi kuitenkin tehdä muutoksen! Elämänmittaisella opintiellähän tässä ollaan! Haluaisin kuitenkin herättää tämän pitkän ja monisäikeisen pohdinnan kautta hieman keskustelua ja herätellä niitä omia aivonystyröitä uudelleen. Jos haluat tukea tätä ajatusta tai herätellä uusia näkökulmia, niin sopivan hetken tullen toivoisin, että kurkkaisit www.treffiboxi.fi sekä IG: treffiboxi_official ja kertoisit, mitä ajatuksia sulla ensimmäisenä tulee meistä mieleen? Se olisi tosi arvokasta ja auttaisi myös omaa opinnäytetyöprosessin aloittamista, jossa tarkoitukseni on rakentaa meille uusi tuote hyödyntäen palvelumuotoilun työkaluja monipuolisesti.

Olisi myös todella jees, jos haluaisit jakaa ajatuksia siitä, että mitä fiiliksiä sulla heräsi tekstiä lukiessa. Löytyikö samaistumispintaa? Höpötellään ihmeessä! Peace -Nea

Kommentoi