Tampere
26 May, Sunday
18° C

Proakatemian esseepankki

Pohdintaa Motiven TiimidiilistäKirjoittanut: Esseepankin arkisto - tiimistä Ei tiimiä.

Esseen tyyppi: / esseepistettä.
Esseen arvioitu lukuaika on 2 minuuttia.

Tiimidiili pidettiin tänä vuonna 26-27.4 ja se testasi taas tiimien toimivuutta. Keräännyimme Motiven porukalla muutamaa tuntia ennen Tiimidiilin alkua Proakatemialla ja aloimme luomaan suunnitelmia. Aluksi valitsimme projektipäällikön ja kävimme läpi toistemme vahvuuksia, niin että henkilö itse ei niitä kertonut. Vahvuuksien avulla mietimme yhdessä millaisissa tehtävissä ja rooleissa kukakin olisi parhaimmillaan. Meillä ei ollut ennen tehtävänantoa juuri mitään tietoja mitä tuleman pitää.

Tänä vuonna tehtävänä oli pitsata joko uusi tai jo olemassa oleva palvelu/tuote viidessä minuutissa kolmelle Proakatemian ulkopuoliselle tuomarille. Pitsaushan tarkoittaa palvelun tai tuotteen nopeaa esittelemistä, niin että kuulijat innostuvat ja vakuuttuvat siitä (AVEK). Pitsattavan tuotteen/palvelun tulisi olla sellainen, että se toimisi vielä viidenkin vuoden päästä. Aloitimme miettimällä nykyisiä palveluitamme, mutta mikään niistä ei oikein mielestämme sopinut tehtävänantoon ja halusimme haastaa itseämme enemmän ”Think big” ajattelulla. Pienen pohdinnan jälkeen jakauduimme ryhmiin tarkoituksenamme keksiä ongelmia, joita voisimme tuotteellamme ratkaista. Tässä vaiheessa ei siis kuulunut miettiä ratkaisuja vaan listata pelkkiä ongelmia, jotka todennäköisesti vaikuttavat tulevaisuudessakin. Seuraavaksi lajittelimme ongelmat kolmeen pääkategoriaan, joiksi muodostuivat ympäristöongelmat, sosiaaliset ongelmat, ikääntymiseen vaikuttavat ongelmat. Näihin kategorioihin lähdimme kolmessa ryhmässä miettimään palvelua tai tuotetta, joka korjaisi ongelman. Jokaisen ryhmän tuli keksiä yksi tuote, joka sitten esitettiin muille. Tuotteet käytiin läpi käyttäen Edward de Bonon kuuden ajatteluhatun ideaa. Tällä keinolla saimme keskustelun pysymään paremmin urillaan sekä ajateltua asioita monesta eri näkökulmasta.

Pitsattavaksi tuotteeksemme nousi idea mobiiliapplikaatiosta, jossa kävelemällä saisi tienattua alennuksia kestävän kehityksen tuotteisiin ja yrityksiin. Tämän applikaation avulla uskoimme pystyvämme vähentämään yksityisautoilua, pienentämään ihmisten hiilijalanjälkeä ja lisäämään ihmisten arkiliikuntaa. Torstaina kehittelimme tuotetta eteenpäin ja suunnittelimme sitä niin pitkälle kuin vain ehdimme/osasimme. Mietimme, että mitä pidemmälle olemme appin idean vieneet, sitä paremmin pystymme kyselytunnilla vastaamaan tuomareille. Perjantaina aloimme valmistella pitsiä yhdessä. Tämä olikin haastavampi vaihe kuin osasin odottaa, sillä kaikilla oli hieman erilaiset mielipiteet siitä, mitä puheessa tulisi kertoa ja miten. Tähän vaiheeseen tehtävässä olisi mielestäni sopinut pienemmässä ryhmässä työskentely, jossa yhtenä jäsenenä olisi ainakin itse pitsaaja. Nyt keskustelu poukkoili asiasta toiseen ja mitään ei oikein saatu käytyä loppuun asti läpi. Nämä ongelmat saattoivat myös osittain johtua väsymyksestä ja pienestä kilpailupaineesta.

Saimme kuitenkin lopulta käsikirjoitettua pitsin, johon kaikki olivat tyytyväisiä. Pitsauksemme sujui juuri niin, miten se oli suunniteltu ja edustajamme vastasivat meille esitettyihin kysymyksiin varmasti ja ammattitaitoisesti. Tuomarit eivät kuitenkaan uskoneet tuotteeseemme ja siihen, miten se pärjäisi jo valmiina oleville alennusjärjestelmille. Mekin mietimme jo tuotetta tehdessämme, että onko tällä hetkellä tai tulevaisuudessa järkeä tehdä uutta sovellusta muiden joukkoon. Jälkeenpäin ajateltuna meidän pitsauksessamme olisi pitänyt keskittyä enemmän siihen, mitä uutta toisimme markkinoille ja miten eroamme muista kilpailijoistamme. Mielestäni tiimimme onnistui kuitenkin muuten haasteessa todella hyvin ja paransimme selvästi edelliseen tiiminäyttöön verrattuna. Toivottavasti kehitymme tämän myötä taas seuraavaa haastetta varten vieläkin paremmaksi tiimiksi!

Lähde:

AVEK. Pitsausohjeet. Luettu 3.5.2018 http://www.kopiosto.fi/avek/tuen_hakeminen/digidemo/D_day/fi_FI/pitchausohjeet/

Kommentoi